”Hassan” 221 brott på fyra år och är 19 år. ”Jag ångrar inte mina brott”


BROTTSLIGHET. ”Hassan” säger att han rånade första gången när han var 12. Sedan 2015 har han varit misstänkt för över 200 brott. Samhället har som mål att inte låsa in unga människor, men samtidigt visar Hassan inga tecken på att förändras. Uppdrag granskning har kartlagt livet hos en ung kriminell man – och vad myndigheterna gjort för att stoppa honom, rapporterar SVT

Fängelset är en fritidsgård för vuxna män, inte avskräckande för fem öre, man får en massa nya kontakter, säger ”Hassan”.

Misstänkt för 221 brott på fyra år och är 19 år gammal. ”Jag ångrar inte mina brott. Jag tror inte på att det kommer hjälpa mig.”

Uppdrag gransknings reportage “Ung och kriminell” sänds onsdag 18 september i SVT1 20.00.

-Pettersson säger att en sådan som ”Hassan” borde inte få gå lös och fängelset borde göras om så det blir avskräckande och inte en fritidsgård för vuxna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


37 responses to “”Hassan” 221 brott på fyra år och är 19 år. ”Jag ångrar inte mina brott”

 • Maja

  https://www.vk.se/2018-12-14/sluta-dela-upp-folk-i-olika-grupper-pa-grund-av-hudfarg

  Här återigen en kloker som hetsar för rasism mot vita.
  När jag sökte ”Sökes för reklamfotografering” med tanke på att jag aldrig längre ser ljushyade i någon reklam, hittade jag det här.
  Det är inte VI som delar i olika grupper, det är de andra dvs. media, reklamfotografer, producenter mm

  Gilla

 • Onkel Björn

  Kan man gissa att denne ”Hassan” även före fyllda 15 begick en mängd olika brott, vilket han då pga åldern inte registrerades för i brottsregistren.

  Gilla

 • blabaris

  Hur mycket har han kostat samhället i advokaterkostnader -rättegångar – 200 brottsoffer som kanske fått sjukskriva sig och söka sjukvårdshjälp etc etc

  Hur mycket pengar investerar samhället i skötsamma människor?? Vi som betalar hela skiten???

  Gilla

 • Olof.p

  Framförallt ska dom inte sitta i dyrbara fängelser i Sverige. Ukraina vore bättre. Då kan Ukraina jobba av den miljard Löfven lånade ut till dom.

  Gilla

  • Onkel Björn

   Ja, sen har vi ju även alla de Afrikanska länder som Sverige har öst pengar över. Vi kan säkert få låna fängelseplatser av dem också.

   Tror nog det skulle avskräcka ”Hassan” av att få sitta några år i ett afrikanskt fängelse.

   Gilla

 • Olof.p

  Är det när han säljer allt stöldgods han blir lönsam för kommunerna lite längre fram, Stefan Löfven?

  Gilla

 • blabaris

  i malmö har ett invandrarebarn 19 ggr högre skolpeng än ett svenskt barn. Så trots att både kommuner och staten satsar MER pengar på invandrare barn på dagis och i skolor i alla sveriges kommuner så kan inte dessa pengar lösa varför folk blir kriminella……

  2018 fördelades 66 Mkr till kommunala förskolor utifrån socioekonomiska faktorer. Alla förskolor svarar på någon av de fem kriterierna. Den kommunala förskolan med lägst struktur tilldelas 525 kr per heltidsplats och år och den med högst ersättning tilldelas 10 209 kr per heltidsplats och år.

  Förskolan med den högsta socioekonomiska viktningen tilldelas därmed en strukturersättning som är cirka XX 19 gånger högre XXX än den som får minst.

  https://motenmedborgarportal.malmo.se/welcome-sv/namnder-styrelser/kommunstyrelsen/mote-2019-05-08/agenda/utvardering-av-resursfordelningsmodell-och-ersattningsmodell-180903pdf-1?downloadMode=open

  Gilla

 • Stenbock

  https://images03.oe24.at/henker.JPG/bigStory/0/241.659.310/241.659.306
  Vet inte om denna bild o. text passar in under rubriken ?
  I varje fall läste jag just i Berliner Morgenpost hur ett resesällskap blev överfallna,och sex ur gruppen hittades halshuggna. Detta skedde i norra Sinai,och offren var egyptier.
  På bilden ovan ser ni varför jag placerade denna groteska bild/text på bloggen. Lägg märke till hur dessa åskådare nyfikna trängs,för att nära kunna se en liknande avrättning. Det är denna typ av ”flyktingar”,som vi i Abzurdien så gärna ”av humanitära skäl” söker integrera i samhället !

  Gilla

 • blabaris

  När mänskliga rättigheter och tolerans vänds mot de länder som utövar detta.

  Folk glömmer av att vi downloadar flera 1000 tals år av kunskap i våra barn i 20 år innan de ens kan fungera som en samhällsmedborgare i väst. Genom grundskola och gymnasium. Då har de bara fått basic kunskap och lärdom. Sedan krävs det en vidare utbildning för att få jobb och stabil ekonomi.

  Vi importerar människor som tror blint på EN enda bok som skrevs på 650 talet – koranen. De tror inte på 1000 tals år av kunskapsutveckling alls.

  Hur har det fungerat?

  Gilla

  • Onkel Björn

   Visar kanske varför det är så tunt med muslimska nobelpristagare. Vill minnas att det bara finns en och denne var dessutom stationerad i USA. Fredspriset har däremot några stycken lyckats få. sen kan man ju diskutera hur mycket de har verkat för fred. Hur många krig startade tex inte Obama under sin tid i vita huset. En annan, Yassir Arafat, PLO, hur mycket fred lyckades han mäkla under sin livstid.

   Gilla

 • blabaris

  Om EN människa begått över 200 brott måste det finnas minst 200 brottsoffer.

  När blev EN människa viktigare och heligare än 200 brottsoffer?

  Gilla

 • blabaris

  Andel utrikesfödda procentuellt i alla olika delområden i gbg:
  Det bor ca 50-60.000 människor i varje delområde i gbg

  Angered – 75%

  Östra gbg 60%

  Västa hisingen 41 %

  Norra hisingen 41 %

  Lundby 34 %

  Askim – frölunda – högsbo 27%

  Centrum 26%

  Västra gbg 24%

  Örgryte – härlanda 21%

  Majorna –linne 21%

  Gbg ca 572 000 människor totalt.

  Källa: kommunens egna hemsida – statistik och analys

  Gilla

 • Stenbock


  En överskådlig bild från Thoralf av den katastrofala utvecklingen.
  Läser ju i stort dagligen Thoralf´s informativa blogg. I dag har han lagt fram ett överskådlig diagram,över utbytet av oss ur-svenskar. Titta gärna över siffrorna o fundera över hur de styrande ”löser detta”.
  Det framgår bl.a. att för varje utdöd svensk,ersättes denne med 6-9 nya importerade araber/niggrar !!
  Hans siffror stammar från Småländska kommuner.Hur skulle det se ut om ett sådant diagram togs fram för ”stora” städer,typ Göteborg,Malmö o.Stockholm ??
  De röd/gröna kommunisternas tes om att vi behöver ”arbetskraft”,är ren o. skär lögn,i tider när digitaliseringen nu ersätter fysiskt arbete.

  Gilla

 • blabaris

  skiter i om det är avskräckande eller inte med fängelse.

  När de är inlåsta kan de bara begå brott mot andra inlåsta kriminella och vi folket slipper bli utsatta.

  Märkligt att många är troende muslimer men de vill inte bli straffade med sharia i sina hemländer utan vill sitta i mysiga svenska fängelsen med tv spel och solarium.

  Gilla

 • Jag

  importen av MENA-individer – analfabeter och kriminella – fortsätter till absurdistan. varför skickar vi inte hem dessa till sina länder?!! Detta avskum har inget i Sverige att göra. vi låter oss koloniseras av müslimska brottslingar som hånar, hatar, skändar, dödar, våldtar, skiter i oss Svenskar, i vårt eget land?!?! Det är rent ut sagt för jä-v-ligt. sjuklöverns landsförrädare borde åtalas för landsförräderi omgående

  Gilla

 • Bajen666

  Usch där kräktes jag lite i munnen, vilket jävla skräp fullständigt värdelös och hans människovärde är för mig noll och inget.

  Hårda ord men jag blir så förbannat trött på dessa ligister deras brott och avsaknad av respekt för andras liv och leverne.

  Gilla

 • Weronica Selby

  Ar det har vard i Sverige????

  Gilla

 • Maja

  Hassan 19 år! Han ser mer ut som en 30 åring.

  Gilla

 • Monica

  Läste någonstans att personer från Mellanöstern har brist på empati och medkänsla beroende på att detta centra i hjärnan som styr detta är sämre utvecklat.

  Gilla

  • Maja

   Hela de är underutvecklade, se på deras beteende.
   Man kan inte anpassa sig till moderna länder, beviset på det är att de måste förstöra allting här och störa folket på alla sätt och vis.
   Problemet är bara att vår regering sätter inga gränser för dem.
   Kriminella behandlas med silkesvantar.

   Gilla

  • Annie lufy

   Stämmer därför kan vi va jävligare mot dom små krypen bara mosa dom som skadedjur. Tack för upplysningen,,

   Gilla

  • Tore

   En faktor är deras låga iq tyvärr är den vita rasens stora dilemma att vi kan visa empati för empati lösa menaiter.

   Gilla

 • Urban Lindgren

  Förr eller senare måste vi följa Florida’s rättsskipning, dvs ”three times and you’re done”. efter tredje brottet, må så vara snatteri, så låses du in och kommer inte ut igen.
  Använder du vapen, MINST 10 år. Har du avlossat vapnet, minst 20 år och har du dessutom träffat någon, minst 30 år, och då pratar vi minst. Ingen djävla rabatt utan alla åtalspunkter läggs ihop

  Gillad av 1 person

  • Lukas

   Three strikes är det enda som fungerar på denna typ av figurer, Sen bör fängelserna där man förvarar dessa vara av ytterst enkel beskaffenhet och information om vad som väntar bör meddelas redan i småskolan och framåt.

   En normalt intelligent människa kommer omedelbart att ta till sig budskapet och om inte – inlåsning.

   Gilla

  • Nisse

   Om jag inte minns fel, så är det i Florida som dom sätter upp stora skyltar i närheten där frisläppta pedofiler bor. Skylten informerar allt om den personen, speciellt vad personen har begått för brott och blivit dömd för.

   Gilla

 • Realist

  Om vård och humanitet hade fungerat borde brottsstatistiken gå ner eller ????

  Gilla

 • Kungen

  Enkel biljett tillbaka till medeltiden för hassan

  Gilla

 • Maja

  2.5 års dom blev två veckor. Inte undra på att kriminaliteten ökar.

  Gilla

 • Tony

  Just den där jävla arrogansen som många av dom importerade visar upp borde vara källa nog till kraftiga åtgärder, det spelar ingen roll om han är född här eller ung när han kom hit, gör föräldrarna är ansvariga för deras brott, nu senast två snorvalpar som brände ner en idrottshall i Göteborg,om inte föräldrarna vill ta ansvar släng ut hela familjen ur landet,därför skulle att få stanna här ske först tio år efter ett klanderfritt uppträdande.

  Märkligt det där med bränder, både bilar och fastigheter har aldrig varit säkrare än idag, men ändå ökar bränder katastrofalt bland både bilar o fastigheter??

  Gilla

 • Lellegoo

  Det fungerar inte längre att tro att man kan ”vårda” gängkriminella till att bli goda samhällsmedborgare..(Det har egentligen aldrig fungerat med grovt kriminella.)
  ”Professionen” är entydig att hårdare straff inte hjälper, sade nyligen Isabella Lövin. Det är sannolikt rätt, så länge man har utgångspunkten att kriminella skall ”vårdas”.

  Det behövs en helt ny syn på brott och straff för gängkriminella. De skall helt enkelt hållas inlåsta för att de inte skall kunna begå brott och åsamka övriga samhället fysisk och ekonomisk skada .

  Gilla

 • Polisen.

  Det dröjer inte så länge innan han får en fin post i regeringskansliet.
  Stor lägenhet på söder i Stockholm och gratis flyg på SAS.

  Gilla

 • ossie

  Om man inte kan skicka hem detta missfoster så ska fanskapet skickas till ett läger i inre Norrland eller om möjligt Spetsbergen eller Sibirien på livstid. Att dylika missfoster får gå lösa o lediga i ett civiliserat samhälle är en skandal.

  Gilla

  • Fyllfinnen

   Jag röstar för Sibirien, så lång bort som möjligt. Ta med hela familjen och släktingar också dit, det ger en liten varning åt andra som tycker det är fränt att stjäla från andra

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: