100 företag står för 70 procent av utsläppen


KLIMAT OCH MILJÖ. Drygt 70 procent av utsläppen som påverkar klimatet kan kopplas till 100 företag, visar en ny studie från Stockholms universitet. Den starka koncentrationen innebär att internationella regleringar kan ge stor effekt, menar forskarna.

Pixabay

– Det kan finnas en genväg mot tydliga förbättringar genom att jobba med de största aktörerna, säger Henrik Österblom, lektor vid Stockholm Resilience Centre och en av forskarna bakom studien.

Pressmeddelande om nyheten här

-Pettersson säger att det är självklarheter, man åtgärdar de största felen först och man använder pengar där de gör mest nytta.

Därför har miljöpartiet i Sverige lyckats tvinga de andra partierna i januariöverenskommelsen att lägga skatt på plastpåsar som är miljövänliga, energieffektiva och billiga, man subventionerar elcyklar och straffbeskattar landsbygden. Man flyttar folk från söder till norr vilket är fullständigt vansinnigt hur miljö och klimatsynpunkt. Man ägnar sig åt symbolpolitik och fanatism eftersom Sveriges utsläpp globalt är helt försumbara.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “100 företag står för 70 procent av utsläppen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: