Tarek Bekar, 23, häktad för medhjälp till mordet på mamman i Malmö


BROTTSLIGHET. Tarek Yassin Bekar, född 1996, häktades idag av Malmö Tingsrätt för på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, medhjälp till försök till mord och medhjälp till grovt vapenbrott, enligt åklagare Pär Andersson. Bekar är tidigare dömd för bland annat dödshot, misshandel och olovlig körning.

Tarek har arbetat som fritidsledare och spelat fotboll i Malmö City Fotboll Club.

Tarek Bekar, från Algeriet.

TIDIGARE IDAG. 23-årig arab begärs häktad för medhjälp till Malmömord

BROTTSLIGHET. Den man som tidigare i veckan anhölls med koppling till mordet på Karolin Hakim i Malmö begärs häktad, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Den 23-åriga mannen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och mordförsök, samt grovt vapenbrott.

 

Araben verkar vara svensk medborgare men har rötter i Nordafrika och har begärts häktad misstänkt för medhjälp till mord och mordförsök och för att ha köpt den silverfärgade Mercedes som användes vid dödsskjutningen av Karolin Hakim i stadsdelen Ribersborg i Malmö. Inköpet ska ha gjorts på uppdrag av en person som ännu inte hittats av polisen. Vid köpet användes en falsk namnteckning som ledde till att en 19-åring greps men senare släpptes.

23-åringen är sedan tidigare dömd för misshandel och olovlig körning. Häktningsförhandlingar börjar klockan 13:00 idag enligt åklagare.

TIDIGARE 2019-08-027. Karolin Hakim avrättades i Malmö

BROTTSLIGHET. Läkaren Karolin Hakim, född 1988, mördades med skjutvapen på öppen gata på Sergels väg i Ribersborg, Malmö, vid tiotiden på måndagsmorgonen. Karolin bodde på Sergels väg i en hyresrätt på 93 kvadrat. Ribersborg är ett av Malmös rikare och mer välmående områden.

Naief Adawi och Karolin Hakim. Bild från morfars instagram, fem dagar gammal.

Vittnen uppger att kvinnan bar på ett litet barn när hon sköts och det mesta tyder på att hon var måltavlan för skjutningen. Barnet föll i marken när hon sköts men fick inga allvarliga skador.

Karolin Hakim, kommer från en familj utan några kopplingar till organiserad brottslighet. Efter mordet flydde gärningsmannen i en Mercedes av kombimodell som senare hittades uppeldad i Lorensborg.

Karolin var vid mordtillfället, enligt uppgifter i media, tillsammans med Naief Adawi som dömdes till 8 års fängelse för Brøndbyrånet år 2008. Vid rånet stals 60 miljoner, det mesta av pengarna, 57 miloner har inte hittats.

Barnet är deras gemensamma barn. Adawi har haft koppling den kriminella M-falangen när den existerade i Malmö. Inget säger dock att han var kriminell idag. Naief Adawi är dock inte skriven på samma adress som Karolin Hakim.

Adawi förde barnet till sjukhus efter mordet på Karolin. I Aftonbladet uppges att hon vittnade i en uppmärksammad rättegång för några år sen och spekulerar i om mordet kan ha med hennes vittnesmål att göra. Mördaren, Isac Drivhall, fick igår skärpt straff, av hovrätten. Elva års fängelse fick Isac Drivhall för mordet Ahmad Elzein.

-Pettersson tycker det är märkligt att Karolin verkar ha varit målet och inte herr Adawi. Är mordet inte gängrelaterat utan ett relationsdrama?

Nu, efter avrättningen av Karolin efterlyser kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) en nationell diskussion över partigränserna om hur liknande brott ska förhindras framöver. – Jag skulle vilja se en samling, i stället för så mycket politiska utspel och retorik, säger Jammeh (S).

-Pettersson säger att Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra. Socialdemokraterna har styrt Malmö i över 100 år, ensamma och med stödpartier. Så S har fått en stad som de verkar villa ha.

När det kommit bra förslag för att göra något åt brottslighet, så har Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) sagt att hon välkomnar alla förslag och allt samarbete med alla partier i Malmö kommunfullmäktige – utom Sverigedemokraterna! Det är dags att Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) fokuserar på vad hon ska göra i stället för med vem. 

Naief Adawi och Karolin Hakim samt deras barn. Bilden från morfars instagram.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Tarek Bekar, 23, häktad för medhjälp till mordet på mamman i Malmö

 • SverigeEuropaVärlden

  Naturlig avgång, eller rensning, är också av godo

  Gilla

 • Bengt

  Bara för att han har suttit i synnerhet misstänkt för detta brott så betyder det inte att han har varit inblandad på något sätt, han kan tex blivit lurad till att köpa bilen som användes vid dådet.

  Det kan finnas många teorier.
  Sluta dra förhastade slutsatser

  Mvh
  Bengt

  Gilla

 • Oled.

  Jag tycker ”Rödskrikan” är ganska tyst nu för tiden.
  Eller har hon fullt upp med att mumsa högerskon, och föra Sverige framåt.

  Gilla

  • Stenbock

   Rödluvan är ju i lyckliga omständigheter,från den ”Helige Anden…
   Troligen därför vi slipper se o. höra henne för tillfället !

   Gilla

 • Arnold

  Jag börjar inse vad det betyder när politikerna ”för Sverige framåt”.

  Gilla

 • Göran

  Han lär snart släppas för åklagaren oavsett bevisläge anser att han ”är en schysst grabb”…
  Efteråt lär åklagaren hyllas i media för sin ”humanism”?
  Finns det två tunga bevis lär Domstolen anse att det just här hade krävs tre tunga bevis. ”Och då går det ju inte att göra någonting”…
  Efteråt kommer någon på ledarplats motivera det helt galna och direkt olagliga agerandet med ”Svensk juridik är så oerhört avancerad att det inte är meningen att bara vanliga människor ska förstå…”
  Alla vittnen kommer att hängas ut med hemadresser, barn o var de går i skola etc
  ”Annars blir det ju odemokratisk”…

  År efter år håller detta mentalsjuka 100% odugliga så kallade ”Rättsväsende” på så här!
  Med korrupta människor som får 2:a världskrigets allra värsta landsförrädare att blekna!
  Deras måttstock på ”Humanitet” är att import-kriminella överbevisade mördare diskret ska slussas ut helt ostraffade!
  Må de en vacker dag få sina straff!

  Gilla

 • Maja

  Tareks guldklocka är säkert intjänat med hederlig lön….Polisen bör kolla alla stulna klockor och smycken när de ser såna hos gangstrar.

  Gilla

  • Guest

   ”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser”. Gillar du inte sanningen så är det bara lämna denna sidan. Återvandring i mängder är det enda rätta.

   Gilla

   • Maja

    Du måste mena utvisning av gangstrar.
    En våg av rån har drabbat svenskar och någonstans måste alla stulna klockor och smycken vara.

    Gilla

 • Nils S

  Vänligen ”sudda” barnets ansikte.
  Det är god sed att sudda ansiktet på personer som inte har med dådet att göra och barnet är definitivt oskyldigt.

  Respekt är viktigt även för barn.

  Gilla

 • Ståfräs

  Grattis alla PK idioter och sozzar i synnerhet, som alldeles själva skapat sin drömstad och samhälle i Malmö, förstår att hon inte vill samarbeta med SD utan vill fortsätta ”åt rätt håll” och tycker allt är bra i Malmö, hon tänker sozzarna där?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: