De rika har blivit rikare

FACKLIGT. Sverige är det land i västvärlden där ojämlikheten har ökat mest under de senaste decennierna. De rika har blivit rikare. Och det är vanligt folk som har fått betala priset. Ta tillbaka jämlikheten, twittrar LO som de gör varje år. 

Nu har LO delvis rätt, löneskillnaderna till toppdirektörerna är groteska, medan chefer och vd:ar i små och mindre företag har betydligt lägre löner och skillnader men det tar inte LO upp. Facktopparna ligger i den högra stapeln.

-Pettersson menar dock att vanligt folk inte har fått betala priset på grund av toppdirektörernas löner utan på grund av migrationen och höga fackföreningsavgifter.

Per Hedelin, vd för fackförbundet Ledarna hade 2018 en inkomst på 2.675.000 kronor. Det räckte tydligen inte, han fick sparken på stående fot i februari sedan det kommit fram att fackmedlemmarna fått betala hans fru och barns semesterresor. Men Hedelin klarar sig nog, han fick en fallskärm på 4,4 miljoner för att han missbrukat sitt förtroendeuppdrag.

TCO:s ordförande Eva Nordmark tjänade i och med arvodena från hennes styrelseuppdrag på Folksam Sak och Luleå Tekniska Universitet drygt 1,96 miljoner kronor år 2018.

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och kanslichefen Annika Nilsson tjänade 1,53 respektive 1,18 miljoner kronor 2018. Där är det sympatisk nog så att arvodena från deras styrelseuppdrag räknas av från deras ersättning från LO. Så de kan inte ha extraknäck på betald arbetstid. Bra.

Sedan är det så att många facktoppar kan gå i pension vid 60 år och behålla en stor del av lönen.

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “De rika har blivit rikare

  1. samma personer om tjänar kopiöst mycket sitter med och förhandlar för sina medlemmars kommande löner!!
    inte undra på att löneutvecklingen har stannat av för medlemmarna och för de flesta är det en faktiskt lönesänkning, från år till år.
    och samma moralkakor kommer från dessa pampar.
    Nu är väll de på väg att godkänna de nya städbolagens policy.
    Du skall ha egen privat bil, du skall ha en egen privat mobiltelefon , där du skall ha lagt in en app som du skall rapportera tid i till företaget, samt att de skall kunna följa dig vart du än är????
    I Din Privata Mobil!!!
    om den går sönder eller blir stulen på arbetet så är det ditt problem
    idioter
    Det nya sverige och socialdemokrater

KommenteraAvbryt svar