Väderkaos i Spanien, två döda


VÄDER. Som ni vet är värmeböljor klimatförändringar medan kyla är väder enligt vår ”experter” och journalister. Alltså är det ett rejält väder i Spanien nu. Spanien har drabbats av en kraftig ”gota fria”, det vill säga köldknäpp med våldsamma skyfall, översvämningar och jordskred, rapporterar El Pais

Köldknäppen som dragit in över Spanien har fått landets vädermyndigheter att gå ut med den högsta varningen över områdena kring Alicante, Valencia, Murcia och Castile-La Mancha.

I Caudete, i Valencia, har två personer bekräftats döda i de kraftiga översvämningarna som uppstått efter skyfallen. Ett äldre syskonpar i 70-årsåldern ska ha blivit fångade i sin bil när den sveptes med av vattenmassor som forsade över vägen.

Meteorologerna varnar för att väderfenomenet som drabbat det spanska medelhavsområdet i sydöst kan orsaka de värsta stormarna på 13 år. Köldknäppen ska ha orsakats av kall polarluft som lett till ett snabbt temperaturfall över den spanska östkusten. Kallfronten ankom redan under måndagen. Men extremvädret och varningarna väntas sträcka sig in över fredagen. Kraftiga regn väntas hålla i sig under helgen, då längre in i inlandet.

De enligt prognosen värst drabbade områdena väntas uppåt 90 millimeter regn – per timme. Under 12 timmar befaras uppåt 200 millimeter enligt den spanska myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

– De här stormarna kommer bli bland de värsta vi har sett de senaste 13 åren när det gäller intensiv nederbörd, långvarighet och kraftiga vindar, säger Rubén del Campo, vid Valencias meteorologisk, till El Pais. Fler än 255 000 barn får stanna hemma från skolan på grund av ovädret.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Väderkaos i Spanien, två döda

 • Tony

  Märkligt, var det inte värmen som håller på att ta död på oss?
  Vad säger Messias Greta?

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Och i Sverige försöker klimatbedragarna (SMHI, MSM, Public Service, MP/C) lura i allmänheten via propagandalögner att värme skall ge fler svåra stormar, fler skyfall, hårdare vindar etc.
  Men vi gräsrötter VET ju att det är KYLA som ger just de effekter dönickarna skrämmer med. Allt beror på ungefär längs vilken breddgrad värme resp kyla möts vid årstiden, men det är ALLTID köldutbrott som driver hårda väderhändelser. Och det kan vara värme nära noll, men där minusgradig luft stöter mot den nollgradiga luften när väderfenomenen inträffar. Men de är korkade nog att tro att vi är så korkade att vi inte begriper …
  Ha! Ha! Ha!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: