Irakern Saef Jalal döms även av hovrätten för tre anlagda mordbränder


BROTTSLIGHET. Saef Jalal dömdes i tingsrätten för tre anlagda krogbränder under 2018. Men efter att domen överklagades tog en 16-åring plötsligt på sig skulden för de två bränder som anlades i Nyköping – den förklaringen köper inte Svea Hovrätt.

Tingsrätten dömde Saef Jalal till 10,5 års fängelse för mordbrand och försök till mordbrand i restauranger i Norrköping och hovrätten instämmer i bedömningen att det är fråga om grov brottslighet. Tingsrätten dömde saef Jalal för grov mordbrand och två fall av försök till grov mordbrand i Norrköping samt andra brott till 10,5 års fängelse.

Det var enligt tingsrätten ställt utom rimligt tvivel att Jalal är en av de gärningsmän som gemensamt och i samförstånd anlagt brand på flera platser i en restaurang i en fastighet som är förklarad som byggnadsminne. Gärningen bedömdes som grov mordbrand eftersom de misshandlade och lämnade skadade personer i lokalen.

Försöken till grov mordbrand avser två restauranger och mannen knyts till händelserna genom DNA och iakttagelser av boende i närområdet.

När det gäller mordbranden hänvisar hovrätten till HD-avgörandet om Kvantumbranden och anför att gärningen har varit planerad och förslagen samt för målsägandena förnedrande och ångestframkallande.

Det har varit fråga om en kraftig brand som utvecklats mycket snabbt med stora, öppna lågor som flammat upp tämligen omedelbart.

Hovrätten anför att faran för målsägandena – även om de snabbt lyckades ta sig från byggnaden – har varit påtaglig. Att gärningsmännen lämnande kvar dem innebär att det är en mycket allvarlig gärning som rubriceras som grovt brott.

Hovrätten dömer även mannen för försök till grov mordbrand vid två tillfallen och annan brottslighet och instämmer i tingsrättens bedömning om påföljd.

Svea Hovrätt B 5366-19

-Pettersson undrar naturligtvis över omdömet hos de personer som gett Saef Jalal svenskt medborgarskap trots hans meritlista. Ibland tycker jag det är synd att Anders Gustaf Dalman slutat arbeta.

I våras dömdes fyra invandrarmän mellan 16 och 25 år för att ha rånat, hotat och förnedrat andra ungdomar i Nyköping. Offren var bland annat två 14-åringar som tvingades lämna ifrån sig sina nya mobiler, av rädsla för vad som annars kunde hända dem. Läs om herr Saef Jalal, Invandrargäng får en aning hårdare straff av hovrätten

TIDIGARE 2010-04-30. Irakiern Saef Jalal döms till tio år och sex månaders fängelse

BROTTSLIGHET. Irakiern Saef Jalal döms till tio år och sex månaders fängelse för bland annat grov mordbrand efter en brand på Stationsplan i Katrineholm i höstas, skriver Nyköpings tingsrätt i ett pressmeddelande.

Saef Jalal

Den grova mordbranden ägde rum den 13 september 2018 på Stationsplan i Katrineholm. I domen konstaterar tingsrätten att det genom den beviskedja, bestående av indicier, som åklagaren presenterat är ställt utom rimligt tvivel att mannen är en av de gärningsmän som gemensamt och i samförstånd anlagt brand på flera platser i fastigheten. Gärningen bedöms som grov mordbrand eftersom gärningsmännen i samband med anläggandet av brand misshandlade och därefter kvarlämnade skadade personer inne i fastigheten.

När det gäller försöken till grov mordbrand avser de en händelse den 3 juni 2018 på restaurang Taco-Bar och en händelse den 5 juni 2018 på restaurang Choy’s Garden, båda i Nyköping. Mannen knyts till händelserna genom DNA och iakttagelser som gjorts av en boende i närområdet.

Mannen döms nu för grov mordbrand, två fall av försök till grov mordbrand, grov stöld, ringa misshandel, ofredande, olaga intrång, våldsamt motstånd, fem fall av olovlig körning, fyra fall av rattfylleri och sju fall av ringa narkotikabrott. Tingsrätten dömer mannen till fängelse och bestämmer fängelsestraffets längd till tio år och sex månader. Mannen frikänns samtidigt från åtal för bl.a. misshandel och hot mot tjänsteman. Mannen dömdes även av tingsrätten den 1 april 2019 för bl.a. rån och övergrepp i rättssak till fängelse två år och sex månader. Den domen är överklagad.

-Pettersson noterar att Tingsrätten inte skriver något om utvisning, men det kanske beror på att Irakiern av någon anledning och trots sin meritlista har lyckats bli svensk medborgare sedan mars 2012.

Nyköpings Tingsrätt B 3113-18

TIDIGARE 2019-04-16 Smutskastning av lagligt parti från lokaltidning inför EU-valet

EU-VALET 2019. Alternativ  för Sverige, AfS, har dragit igång sin EU-valsturné med budskapet ”Ta tillbaka makten – Sverige ut ur EU!”. Den 17 april klockan 15:00 ska man vara på Stor Torget i Nyköping. 

Det har naturligtvis fått den Norrköpingsägda och Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter att rapportera på det sätt de brukar, alltså inte opartiskt och korrekt utan färgat av egna politiska uppfattningar.

Skärmdump från SN.se

SN har bedrivit en smutskastningskampanj mot AfS ända sedan deras torgmöte under återvandringsturnén i Nyköping den 6 september 2018.

– AfS har sökt och fått tillstånd för en allmän sammankomst. Vi kommer att se till att de kan genomföra den och får en bra plats att stå på, säger Nyköpings polischef Thomas Karlsson.

SN.se skriver om mötet i september att ”åhörarna reagerade våldsamt mot talarnas suggestiva provokationer” och att ungdomar gick till fysiskt motangrepp och spottade och kastade grus mot partiledaren Gustav Kasselstrand och partisekreteraren Jessica Ohlson från Stigtomta.

Det såg märkt ut bland ”motdemonstranterna” i Nyköping den 6 september 2018. Foto AfS.

SN skriver om att talarna anmäldes för hets mot folkgrupp, för att AfS talat om att de inte ville ha kriminella invandrare i landet. Precis som det vore något extremt, vem vill ha kriminella invandrare i vårt land. Åklagaren slängde den anmälan i papperskorgen.

Kommunalrådet Martina Hallström, (C), reagerar starkt mot att AFS nu åter kan propagera på torget. – Det är förskräckligt. Deras mål är att uppvigla och få motstånd och det lyckades de med sist. Jag hoppas innerligt att ingen går dit, det vore att spela dem rätt i händerna, säger Hallström.

-Pettersson noterar att Södermanlands Nyheter kallar AfS för högerextrema, men det kallar SN alla som de inte gillar som Nordiska Motståndsrörelsen, Sverigedemokraterna, Petterssons blogg med flera. Riktigt vad det betyder i det är sammanhanget vet jag ej.

Men HÄR finns Alternativ för Sveriges politik…

Bild på mannen, Saef Jalal, som attackerade Gustav Kasselstrand i Nyköping den 6 september.

Saef Jalal är irakisk medborgare, och en av dem som SN tycker det är extremt att Alternativ för Sverige vill utvisa ur landet. Herr Jalal dömdes nyligen till 2,5 års fängelse för att ha rånat, misshandlad och förnedrat svenska ungdomar.

Saef Jalal är även åtalad misstänkt för att ha anlagt tre krogbränder men där väntar vi på dom.

Saef Jalal har varit misstänkt för ett annat krogattentat i Nyköping, men släpptes trots hans DNA på handgranaten som användes. Jalals meritlista är imponerade. Det var innan ovanstående.

1 OLOVLIG KÖRNING
2 VÅRDSLÖSHET I TRAFIK
3 OLOVLIG KÖRNING
4 RATTFYLLERI
5 RINGA NARKOTIKABROTT
6 RATTFYLLERI
7 OLOVLIG KÖRNING
8 RINGA NARKOTIKABROTT
9 RATTFYLLERI
10 OLOVLIG KÖRNING
11 RINGA NARKOTIKABROTT
12 VÅLDSAMT MOTSTÅND
13 OLAGA INTRÅNG
14 GROV STÖLD
15 RINGA NARKOTIKABROTT
16 RINGA NARKOTIKABROTT
17 RINGA NARKOTIKABROTT

-Pettersson skulle vilja påstå att det är Södermanlands Nyheter som är extremister som döljer och försvarar personer som Saef Jalal. Han borde ha utvisats för länge sedan…

Om Saef Jalal på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Irakern Saef Jalal döms även av hovrätten för tre anlagda mordbränder

 • Tony

  Det är jobbigt för kommunalråden att få sanningen serverad
  på Torget, våra ynkryggar till kommunalråd tål inte höra
  den verklighet som medborgarna utsetts för dagligen av dem
  som har getts möjligheter att göra lite som dom vill, men
  importerar man drägg utan att dom kontrolleras, så får man
  drägg.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ännu en perfekt mångkulturell import som ska rädda Sverige !

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  16-åringen borde åtalas för FALSK ANGIVELSE. Och gärningsmannen för anstiftan till detta!

  Gilla

 • Olof.p

  Varför i helvete ska vi ha en massa galna muslimmuppar i vårt land Sverige, Stefan Löfven?

  Gilla

 • Maya

  Skarprättare Dalman hade nog inte trott sina öron om han hade levt idag.Utdömda straff som är ett hån mot målsägaren.På Dalmans tid hade det varit andra ” bullar ”och dom hade inte varit nådiga.

  Gilla

 • ponnsan62

  Utvisning fort !
  Eller tills hans äckliga profet med en raket i grisrövern.

  Gilla

 • age

  Så länge vi har en regering som domineras av LANDSFÖRRÄDARE
  så måste vi leva med en stor den ”avskräde” i vårt normala liv.

  I en högt utvecklad civilisation skiljer man på ”användbart”
  och ”kassation”.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: