Vi ska lösa problemen tillsammans


Januariavtalet har lagt grunden till ett tryggt och välfungerande Sverige.

Stefan Löfven höjer sig själv till skyarna i en debattartikel i Aftonbladet. ”Januariavtalet har rustat vårt land”.

Stefan Löfven beskriver Sverige som ett land med hög potential och ett land som gjort en snabb resa från fattigt till rikt. Hårt arbetande svenska män och kvinnor har tillsammans byggt det land som Löfven hävdar är en förebild. Observera gärna hur han skriver ”svenska män och kvinnor”. Plötsligt är etnicitet av vikt och plötsligt fungerar det bra att använda ordet ”svenska”.

Tyvärr låter det bättre i texten än den verklighet som möter allt fler utanför fönstret. Det här inlägget av Hans Li Engnell på bloggen Fristad, beskriver väldigt träffande det Sverige som vi idag möter i både text och bild. De hårt arbetande svenska män och kvinnor som de facto byggt detta land, sätts idag allt oftare på undantag. De tvingas till det p.g.a. försörjningen av de icke svenska män och kvinnor som kommer till Sverige och som varken arbetare eller betalar skatt. Filipstad är en av många kommuner som får symbolisera detta.

Sverige är inte längre det föredöme som vår statsminister vill få oss att tro. Vi används idag som ett skräckexempel när utländsk media, utländska politiker och utländska myndigheter beskriver hur det kan gå när en regering blundar för fakta och larmsignaler. Lita på att man i andra länder läser om sprängningar, skottlossningar, våldtäkter, terrorism, åldringsrån och kommuner som tvingas nedmontera välfärden. Klart man gör det.

Nu vill Stefan Löfven ena Sverige tillsammans med andra medborgare. Ja, starten får anses vara märklig när man utestänger Sveriges idag näst största parti och deras snart 1,5 miljoner väljare från samtal om det kanske största problem Sverige brottas med idag, kriminaliteten.

Dessa ord från vår statsminister skrämmer mig mer än de lugnar.

Nu står vi inför nya samhällsproblem och vi ska ta oss an dem precis som vi i Sverige alltid har gjort”

”Precis som vi alltid gjort”. Jo-jo!

Aftonbladet


16 responses to “Vi ska lösa problemen tillsammans

 • grunehetgrot

  Jag blir så trött på alla som pratar om Sveriges statsminister hela tiden.
  Eftersom Sverige inte har haft någon regering på 50-60 år så har vi heller inte haft någon statsminister och har det heller inte nu.
  Det är någon PAJAS som springer omkring och lögnaktigt kallar sig för Sveriges statsminister.

  Gilla

 • Onkel Björn

  Efter att ha haft Sverigefientliga regeringar sedan 2006, så står nu en stor del av landets kommuner inför stora ekonomiska problem. Och mycket av problemen beror på en medveten förd politik från dessa regeringar.

  Samhällsproblem säger ”vår” statsminister. Han har nu lett landet i 5 år och är det något som har blivit bättre? Vad får oss att tro att han kan redan ut den soppa som han har varit med och skapat.

  Tycker mer och mer synd om de svenska ungdomar som nu växer upp i det land som sossar och moderater har varit huvudarkitekter till att skapa.

  Gilla

 • Sea Gull

  När/om en politiker talar sanningen, så rodnar de och blicken flackar🤔

  Gilla

 • ponnsan62

  Slälv rycker. Jag att individen påmminer om Hitler !
  Det kan väll vara rötterna som sitter lljupt.
  Det är vad jag tror!

  Gilla

 • Tony

  Jag undra ifall han själv begriper hur dum han låter,
  det är inte alla som liksom han själv går omkring med
  stora skygglappar!

  Gilla

 • He Adamson

  Löfven skulle passa bättre som sagoberättare i statstelevisionens barnprogram !
  För det är ju inget annat än sagor och fantasier han framför.

  Gilla

 • turrim

  När Löfven öppnade riksdagsåret så hyllade han Greta. Hon blir säkert glad när du nu höjer drivmedelspriset. Det finns ju cyklar även i Norrlands inland.

  Visserligen är den helsvenska cykeln Itera i Vilhelmina nedlagd. Den höll inte måttet och ingen ville ha den. Men det var bara skattepengar som förlorades i konkursen.

  Den var gjord helt i plast så det var bara bra att den försvann. Så kan vi inte ha det i dag. Får vi dessutom bort sugrören så kan landet ånyo vara stolt.

  Men du Löfven, nu måste du ge order till Greta när hon är i USA. Där är bensinpriset bara hälften av Sveriges. Hon måste gå upp till Trump och kräva att han höjer till svensk nivå. Du har ju alltid varit stolt på hemmaplan och sagt att vi tar täten i våra höjningar och förbud så följer världen efter. Eller hur?

  PS
  Greta, du ska ju sedan till Sydamerika. Där är bensinpriset också häften. Där blir nog folket också glada om du kräver action.

  Jag försökte på Google Maps klara ut hur du ska ta dig från New York. Det ser ut att vara ungefär tusen mil. Google kan inte klara ut tåg, bil, cykel eller till fots. Bara med flyg. 11 timmar och 40 minuter och 8690 kr. Ska du segla så måste det bli genom Panamakanalen.
  DS

  Gilla

  • Tony

   Undrar hur Greta ska ta sig hem från det stora landet,
   tror ni hon känner flygskam ifall hon tar flyget?

   Gilla

   • turrim

    Hon ska ju först till Santiago de Chile på något FN-jippo. Dit lär många tusen delegater flyga.

    Gilla

  • Realist

   Bensinpris i USA är olika i varje ”stat” i en del ca 1/4 av SVERIGES priser (deras priser är räknade per Gallon = ca 3,79 LITER) sedan så är Dollarpriset ”HÖGT” nu för svearikes planerade utförsäljning av alla tillgångar i …..
   Tänk på detta och använd MATEMATIK OCH LOGIK !!!

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Vår statsminister är en riktig fasadpolitiker som pratar i termen av ”vi”.

  Fast vi vet ju mycket väl, att hann inte menar någonting med ordet ”vi”. Han menar naturligtvis vissa av oss, när han påstår att ”vi tillsammans ska lösa problemen”.

  Jag tror han nämnde ordet ”vi” 18 gånger, i den korta ”debattartikeln”. Som mer var närmare ett hyckleri och förakt, mot många av Sveriges medborgare. Än det var ett inlägg för att ”svetsa” ihop landet.

  Nä du Stefan Löfven, du är inte ”vi”, med varken mig eller många andra ur ”arbetarklassen”.

  Respekt förtjänar man genom att visa värdighet mot all människors tyckande och åsikter. Det har du återkommande visat, att du och din regering inte klarar av.

  Så sluta att säga ”vi” om oss, som du inte bryr dig om.

  Gilla

 • Lukas

  Han menar med skattehöjningar.

  Som om dessa tidigare löst ett enda problem.

  Gilla

 • Erling

  Tror han själv på vad han säger?

  Eller har (S) hemliga kurser med hitresta hjärntvättare från Nordkorea?

  Gilla

 • rune

  ”Nu står vi inför ”nya” samhällsproblem”….. Vad har ”knallkorkarna” gjort åt de ”gamla” problemen under alla år ??????

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: