Gretas besättning har sökt nödhamn


GOTT OCH BLANDAT. Klimataktivisten Greta Thunberg seglade fossilfritt till USA i stället för att ta flyget. Båtens färd tillbaka blir inte lika klimatsmart. Fem besättningsmän flyger till New York för att segla Malizia II till Europa igen och jag antar att den ursprungliga besättningen också ska flyga hem. Det är inte så smart ur klimatsynpunkt. Det hade varit bättre att Greta och pappan Svante tagit tåget till Kina för att klaga på de drygt 200 nya flygplatser kineserna planerar att bygga, och 1600 nya kolkraftverk.

Nåväl, medan Greta och pappa Svante softar runt i New York så har den nya besättningen som ska segla hem båten Malizia II till Europa, anlänt och startat färden över Atlanten. Meningen var att team Malizia skulle försöka slå hastighetsrekord på överfarten men det tog stopp och nu vilar de upp sig på ön Saint-Pierre utanför Kanada.


15 responses to “Gretas besättning har sökt nödhamn

 • Allan Andersson

  Den största bluff någonsin.

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Efter Gretas tal i usa 23 sep. ska flickan till sydamerika, för er som undrar. Hon skulle åka tåg och buss. ( Minns inte var jag läste det.) Vet hon inte att bussar i sydamerika inte är speciellt klimatsmarta? Borde hon inte cyklat istället?
  Men jag har undrat, eftersom hon nu ska vara så klimatsmart, hur bor hon i över två veckor i usa? Tältar hon? Det är väl ändå det enda klimatsmarta? Nä, jag tror inte denna tjeja är speciellt KlimatSMART… hon har blivit ilurad lögner om jordens tillstånd och hon vurmar för sin framtid… synd att hon inte får veta att jorden kan explodera om ett år av en asteroid… hur ska hon rädda alla då? Hon borde leva sitt liv… jag tycker lite synd om henne… och ja, jag har oxå asbergers syndrom och jag hade vänner när jag gick i skolan… varför påpeka att man inte har vänner och har asberger i samma mening om man inte vill påstå att det beror på diagnosen? Det gör det inte… det beror på hur ens föräldrar uppfostrar en… så stackars Greta som har så underliga föräldrar…

  Gillad av 1 person

 • Perove

  Tänk va små barn .kan hitta på för mlljön. Fast det blir fel många gånger.

  Gilla

 • Leffe

  Nu får Greta flyga hem igen

  Gilla

 • grunehetgrot

  Att inte den där familjen vars kroppar börjar vid fotsulorna och slutar vid axlarna begriper att vad dom ställt till med för global skandal. SKÄMS!!!!!!

  Gilla

 • Ingmar Silfvast

  Maten man åt på ditresan och maten man äter på returen är frystorkad i plastförpackningar Färutom att de går åt mera energi att tillverka maten så blev de också av resan ca 800 tomma plastpåsar De blåa ämbaret var också lögn de finns en toalett på båten Den som har varit i en segelbåt i fart förstår nog att det är omöjligt att göra sina bestyr i en hink på däck Sen faktiskt när man räknar alla flygningar fram och tillbaka så tänkte man nog inte på miljön Men propagandan fungerar ville inte flyga utan segla för miljön Vanliga människor är i behov av cirkusunderhållning och de bjuder Greta på annars är hon mera till skada än nytta för miljön

  Gilla

 • Treb

  Man använder en hygglig dieselsnurra för el och avsaltning.
  Häpp!

  Gilla

 • Treb

  @Billy Boy
  Sagolikt bra!!!
  Hahaha!

  PS Vi har blivit rätt hårt blåsta här med…
  Ideologin är densamma.

  Gilla

 • Billy Boy

  Jag skulle gärna vilja se att Greta, pappa Svante och mamma Malena rest till Kina med transsibiriska järnvägen och vid framkomsten ställa sig på Himmelska fridens torg i huvudstaden Beijing och vifta med sina demonstations-plakat …

  … kompletterade med översättning av texten till kinesiska där de anklagar 1,4 miljarder kineser för att vara klimatfarliga ”Rövhattar”.

  Om de skulle klara sig helskinnade ur den situationen kunde Greta, Svante och Malena fortsätta till huvudstaden Pyongyang i Kinas grannland Nordkorea och där genomföra samma ”Rövhatts”-demonstration med anklagelser riktade både till kommunist-diktatorn Kim Jong-un och alla 24 miljoner invånarna i Nordkorea.

  De kunde också passa på att kräva betalning för Nordkoreas gamla obetalda skulder till Sverige från 1970-talet som nu uppgår till c:a 3 miljarder kr.

  Under årens lopp har landet dragit på sig c:a 3 miljarder kr i skulder till Sverige.

  https://www.expressen.se/dinapengar/sveriges-handel-med-nordkorea/

  De tre svenskarna kunde samtidigt kräva på skarpen att ledaren Kim Jong-un slutar upp med det klimatovänliga uppskjutningar av militära raketer som förorenar atmosfären. Raketresterna hamnar slutligen på havets botten, tyvärr.

  Dessutom måste Kim Jong-un upphöra med att spränga sina kärnvapen mm som delfinansierats med de c:a 3 miljarderna kr som Nordkorea för länge sedan borde ha skickat till Sverige i stället.

  Gilla

  • robbcos

   Tåget till kina är drivet med diesel, för er som hoppas det blir inget Kina. hur skall Pippi ta sig hem, eller skall stanna i USA? Jag tycker att det har varit väldigt tyst i media om Pippi, kanske jag har fel. Tänk va kul om hon måste ta flygskammen hem,

   Gilla

 • oleg.

  Men det var många journalister från TV4 och statstelevisionen som flög till USA och hem, för att möta Greta.

  Gilla

 • Stenbock

  I min förra kommentar kring seglatsen över till NY,fanns ju intressanta uttalande,från en av kaptenerna.
  Denne som hörde hemma i Hamburg,berättade bl.a. att detta ”flytetyg”,var ett experimentbygge av plast.Tillverkad enkom för att ”slå rekord”,därför minimal enkom nödvändig vikt. T.o.m. färg har man avstått ifrån,för att få vikten så ringa som möjligt..
  Ägarna hör hemma i Monaco och en del av investeringen,har tydligen den PR-firma som matchar Greta betalat.
  I programmet som denne duktige tyske seglare medverkade,framkom många intressanta episoder från seglatsen. Bl.a. sökte man hela tiden att söka lugnt o. skönt väder på färden över,med tanke på hedersgästen.
  Trots detta nådde de tidvis upp i 30 knop. (c:a 60 km)
  Att returfärden nu via N-Atlantiska rutten skulle visa sig svårare,ingick nog inte i programmet ? Skada bar,att Greta inte fick uppleva dessa lite mer sjövärdiga omständigheter….

  Gilla

  • Lennart Karlsson

   Allt ombord är tillverkat för att vara lätt och friktionsminimalt.
   Gissa om det går åt mycket material med stor påverkan på miljön.
   Dessutom används värmealstrande (energikrävande) pressverktyg.
   Angående vädret som ”returseglarna” mötte så är det välkänt för sjöfolk och beror på stratosfäriska virvlar.
   Om man inte huggit ned (eldat upp) träden som växte där Sahara nu breder ut sig hade inte Hurrikaner kunnat bildas
   .
   Alla har alltid pratat om vädret men ingen har kunnat göra något åt det sedan långt före stenåldern.
   Miljön på lokala platser kan däremot påverkas lokalt, tex smogen i koluppvärmda London under sekelskiftet. Där kan faktiskt Sverige (lokalt) göra en del genom att använda och uppdatera kärnkraftverken som ju är fossilfria och dessutom bedriva en smogfri
   industriutbyggnad! Nu har vi energibrist!

   Att vi är på väg mot en ny istid bevisas av att isar på båda polerna växer. Flera forskare anser att den temperaturzon som Sverige tillhörde före ”polernas kantring” är den bästa för Skandinavien. Vindruvorna växte upp till norr om Mälaren!
   Klimat skiftar inte över en natt som Vänstern (inkl. Greta) påstår.
   Det tar tusentals år med köld och värmeperioder. Minst 4000 år för att få någon statistisk säkerhet! Vi har egentligen just lämnat istiden!
   Men ”Klimatet” har ersatt det stora MP fiaskot angående ”ozonhålet”.
   När man upptäcker att vattnet inte kommer att översvämma landmassorna som fortfarande reser sig efter glaciärernas nedtryckande effekt kommer man att börja skrika om ”Vattenbrist”!

   Vad Moder Jord behöver är restriktioner för främst Afrika i antalet människofödsel. FN borde dela ut preventivmedel gratis till Afrikas befolkning! Kanske en frukttablett mellan knäna på kvinnorna?

   Gilla

 • Bajen666

  Tycker synd om tösen som blir utnyttjad av sina föräldrar på detta vis.

  Hoppas det slår tillbaks den dagen hon vuxit upp och inser att hon bara var en marionett för hennes pärons pengabegär.

  Gillad av 1 person

 • villervalle03v

  Noterar att Expressen klimat reportage har nästan försvunnit helt. Har det en samband med att Matsson fick avgå eller har dom börja märka att dom snart är ensamma om klimatalarmandet. Sommaren var en medioker tillställning, trots varningarna om extrem hetta. Hösten är lika normal, och inget finna att larma om. Larm efter larm hela sommaren, men vädret brydde sig inte alls att bli som dom förutsade.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: