Stolta Margot flyr för vågen…


KORRUPTION. FN:s hjälporganisation för Palestinaflyktingar, UNRWA, är en organisation för arabiska så kallade ”palestinska” flyktingar. ”Palestinierna” är det enda folk som har en egen organisation finansierad genom FN. Alla andra flyktingar sköts och hjälps centralt. Största delen av det arbete som UNRWA utförs av flyktingarna själva i flyktinglägren i Libanon, Syrien, Jordanien, Västbanken och Gazaremsan. Arbetet på plats är ofta utformade som projekt. UNRWA:s verksamhet är uppdelad i fem program: hälsovård, utbildning, mikroekonomi och entreprenörskap, social välfärd och nya projekt.

UNRWA upprättades 1949 och var tänkt som en tillfällig lösning för de c:a 700.000 palestinier som 1948 flydde eller flyttade från det som blivit staten Israel.

Allt eftersom årtiondena gått har organisationens verksamhet kommit att inbegripa undervisning, matransonering och annan välfärdsverksamhet. Antalet ”flyktingar” uppgår numera till närmare fem miljoner.

Sverige och Sveriges avgående utrikesminister Margot Wallström har varit en stor försvarare av UNRWA och Sverige en av de största finansiärerna.

UNRWA utreds för närvarande för omfattande korruption och antisemitism, anklagelser som ser ut att stämma och allt fler givarländer ifrågasätter UNRWA:s legitimitet.

Sverige donerar mer till UNRWA än vad USA gör, samt fem gånger mer än Danmark och 12 gånger mer än Finland. Margot Wallström har stadigt slagit bort kritiken mot organisationen och höjd biståndet i stället.

-Pettersson med flera undrar om det är därför Wallström avgår för att slippa vara i närheten när skandalen med lyxliv och svågerpolitik för svenska skattepengar exploderar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Stolta Margot flyr för vågen…

 • Raymond Wessman

  Hade hon väntat lite så hade hon mist sin statsrådslön på 140 000/ månad och fått hålla tillgodo med pension. Hon har ju 80 000 / månad från EU så det borde räcka just för att överleva. Fin tant som skor sig.

  Gillad av 1 person

 • Maja

  All offentlig makt utgår från folket….”
  Men inte i Sverige. Det är så skenheligt som det kan bli.

  Gillad av 1 person

 • oleg

  Det blir nog inte så roligt framöver.
  Jag tror att nu kommer lågkonjunkturen, som denna gången för ovanlighetens skull inträffar under populistiska sossarnas period.
  Arbetslösheten stiger hastigt. Socialbidragen stiger. Bostadsbristen stiger.
  Folk får gå från hus och hem samtidigt som brottsligheten och skatterna stiger och börsen faller.
  Nu gäller om någonsin att ha mängder med is i magen.
  Det skulle vara skönt för fler populistiska sossar än Margot att gå hem.

  Gilla

 • Leif

  Starta folkets domstol och skipa rättvisa!

  Gilla

 • Leif

  Fulkäring!

  Gilla

 • Kurt

  Råttan lämnar det sjunkande skepp

  Gilla

 • Zero8

  Nej det kan handlar om pengar som Expressen skrev om
  MW eller ”utrikesblondin” fyller 65 den 28 september och avgår hon före hon fyll 65 får hon behålla sin lön i 12 månader mot bara 6 månader om hon avgår efter hon fyllt 65 samt när hon fyller 66 så får hon 80000 kr från EU.
  Snacka om ”fullblodegoist”

  Gilla

 • ponnsan62

  Jag tycker den individen är en ond individ.
  Individen kan flytta till påskön och ta sina pengar med sig.
  Påsk-kärringar passar där.

  Gilla

 • Tony

  Det enda hon borde vara stolt över är att hon lyckats med att förse sig väl av samhällets resurser, dom resurser som många äldre idag inte kan ta del av, eftersom dom inte räcker till!

  Gilla

 • ruben

  Jag antar att Sverige så småningom kan bättra sig och börja ge bistånd till de, som förtjänar hjälpen. Sverige ska inte stödja terror och kriminalitet. Det känns frustrerande att biståndsvansinnet inte verkar ha några gränser.

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Nu är Margot mätt och belåten dags att resa sig från smörgåsbordet av förmåner med fickorna fulla av pengar och ingen kan vågar eller kommer att göra någonting åt saken, vi det där s.k vanliga svenskar som alla politiker föraktfullt kallar oss kan bara morra lite hemma runt köksbordet !
  Kan något vara lättare än att vara politiker i Sverige med en totalt naiv och konflikträdd infödd befolkning ?
  Nej det kan det inte.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: