Anders Lindbergs nazistiska rötter


MEDIA. Ni vet att socialdemokraten och Aftonbladets desinformatör Anders Lindberg brukar ta upp Sverigedemokraternas förflutna och rötter i 1930-talet.

Anders Lindberg är född 1972 och Sverigedemokraterna grundades 1988. Det betyder så vitt jag begriper att Lindberg har närmare till Hitlers tid vid makten än SD.

Vad jag vet har Herr Lindberg dock aldrig tagit upp att stövlarna på Aftonbladets redaktion var så putsade att det gick att spela sig i dem.

Ovan en ledare som publicerades av Aftonbladet samma dag som Hitler inledde kriget mot Sovjet – den 22 juni 1941.

Men det stoppar inte med att Aftonbladet stöttade nazisterna, AB ägs idag till 91 procent av den norska koncernen Schibsted som i sin tur startades med den norska tidningen Aftenposten som tog ställning för den italienska fascismen och 1933 för det nazistiska maktövertagandet i Tyskland. Detta ledde till att tidningen fick ett uppsving efter att Nasjonal Samling fick makten i samband med den tyska ockupationen. De flesta andra tidningar förbjöds och tidningen införde Rettskrivningen av 1941. Tidningen fick i det närmaste annonsmonopol. Efter kriget betalade tidningen symboliska summor till andra tidningar i skadestånd.

Aftenposten

-Pettersson konstaterar att Anders Lindberg står med sina blankpolerade stövlar långt nere i den historiska bruna lera och det vill han inte låtsas om…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Anders Lindbergs nazistiska rötter

 • Ufo

  Nu är det en förenklad historia av guds nåde!

  För visst köpte LO Aftonbladet 1956, tio år efter andra vk och de höll knappast på Tyskland under kriget.

  Aftenpostens redaktion blev ju avsatta och utbytta av mer förtrogna av Quisling. Den gamla var på pappret kvar men de kom först tillbaka 1946 på riktigt.

  Som befälen sa när man gjorde lumpen: Lyssna , tänk, prata!

  Gilla

 • Billy Boy

  Anders Lindberg trampar omkring i träsket av nazi(s)t-rötter … har då de egenhändigt putsade fa(s)cist-stövlarna på sina egna nazi(s)t-fötter.

  Gilla

 • Tore

  Han borde skriva barnböcker som han leker med sanningen.

  Gilla

 • Tony

  är Anders Lindberg den som har putsat stövlarna han yrar om??

  Gilla

 • rune

  ”Lindberg brukar ta upp Sverigedemokraternas förflutna”
  Han blandar ihop S med SD, i hans förvirrade hjärna kan allt hända.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Han har heller inte tagit upp att den socialdemokratiske statsministern tillät arisering av svenska företag. Inte heller tar han upp frågan om att samme statsminister tillät nazistiska och baltiska ”jude” mördare få en fristat i Sverige efter kriget. P A Hansson hade många lik i sin garderob

  Gilla

 • ossie

  Anders Lindberg är en tragisk figur som borde förbigås med tystnad.

  Gillad av 1 person

 • Seggo

  Jag tror de flesta rycktes med på den tiden. Visst kan man med facit i hand klandra de som höll av Hitler men det är inte rättvist. Det finns två odödliga ledare i världen, den ene hette Mao (dåre), och den andra hette Adolf. De hade så udda politik att antingen gillar man det och faller pladask eller ogillar man det.

  Jag undrar hur Europa sett ut om Adolf vann de krig han drogs in i? Vi hade säkert alla haft det betydligt bättre än idag.

  SL korten kostade 50 kronor 1974 (då ABBA vann), i dagens penningvärde 302 kronor, varför kostar det 890 kronor?
  Bensinen kostade 75 öre, i dagens penningvärde 4.50
  and so on…

  Var det nån som sa att vi fått det bättre med invandrare?

  Gilla

 • Fyllfinnen

  En bild på AL skulle bli den oslagbart bästa reklamen RFSU skulle ha genom tiderna för att använda kondom, men då uppstår problemet att det inte föds några barn mer

  Gilla

 • Kent

  Anders Lindberg alias Herr Gobbels.
  Eller Anders Lindberg är ett vandrande intellektuellt haveri.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: