Wallström kan få full lön i ett år – plus EU-pension på 80.000 i månaden


KORRUPTION. Sveriges avgående utrikesminister Margot Wallström (S) kan få ut full lön i ett år – plus pension från EU efter att ha suttit som kommissionär, rapporterar Expressen.

Politikfakta

Enligt tidningen har Wallström valt en lämplig tidpunkt för att gå i pension. Om hon vill kan hon få ut en summa motsvarande sin lön på 139.000 kronor i månaden i ett års tid. Om Wallström hade väntat till senare i september, då hon fyller 65, hade hon dock bara kunnat få ut avgångsersättning i sex månader.

Det krävs dock att politiker ansöker för att få ut avgångsersättningen, men någon sådan ansökan har inte inkommit.

Expressen har tidigare räknat ut att Margot Wallströms pension från EU kommer att ligga på runt 80.000 kronor i månaden.

Margot Wallström har även ett aktiebolag, Lydia Consulting AB, bolaget har ingen omsättning och inga anställda det verkar bara användas till att placera pengar i för att slippa skatt.

-Pettersson säger att detta är naturligtvis inte Margot Wallströms fel, men inga politiker, från några partier verkar på allvar vilja få till stånd en ändring och ett slut på korruptionen.

Vänsterledaren Jonas Sjöstedts satt i Europaparlamentet som EU-parlamentariker under åren 1995-2006. Sjöstedt har tidigare sagt att han inte varit intresserad av att ta emot pensionsersättningen då han ansett att den varit orimlig.

– Jag tackade nej därför att jag ansåg att det var orimligt. Jag har ju redan pension från riksdagen och en vanlig pension, sa Sjöstedt till Aftonbladet redan 2004. Han krävde då även en förändring av systemet. Men någonstans under tidens gång så verkar partiledaren ha ändrat sig. År 2016 fick han 150.000 i pension från EU och det kanske trillar in pengar varje år än idag jag vet inte.

Dessutom softade Jonas i drygt två år som fullt frisk 40-åring i New York för skattebetalarnas pengar, drygt 38.000 i månaden fick han då.

Kommunisten i New York

Vi tar ett annat exempel: Aftonbladets desinformatör Anders Lindberg är gift med socialdemokraten Åsa Westlund, hon var under åren 2004-2014 Europaparlamentariker och överlägset sämst med 85-procentig frånvaro i  miljöutskottet. Från och med 2014 är Åsa Westlund socialdemokratisk riksdagsledamot och skriver på socialdemokraternas hemsida: ”Jag heter Åsa Westlund och är riksdagsledamot för Socialdemokraterna i Stockholms län.

Jag drivs av min vilja att förändra, att bekämpa orättvisor och min önskan att se till att Sverige återigen blir ett föregångsland när det kommer till jämlikhet, jämställdhet och miljö.

Under tio år var jag Europaparlamentariker. Jag vet att det går att förändra mer än vad man tror. Bara man är beredd att tro på sina idéer och sedan jobba för dem. Jag är stolt över det jag uträttat för miljön i Europaparlamentet. Nu vill jag använda de erfarenheterna för att skapa ett bättre Sverige. För alla”

-Pettersson vet inte om Westlund har rätt till EU-pension men det är troligt. Inte undra på att herr Lindberg propagerar för högre skatter.

Anders Lindberg med en fru som hade 85 procentig frånvaro pratar om partikultur, undrar om han rodnar. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


23 responses to “Wallström kan få full lön i ett år – plus EU-pension på 80.000 i månaden

 • Tanten

  Korrupta Sverige i ett nötskal.

  Gilla

 • Maja

  Vilken söt svensk ros på bilden. Ser mer ut som en uttorkad gammal kaktus.
  Vart tog alla vackra svenska kvinnor vägen?

  Gilla

 • Tony

  Här kommer säkert inga frågor till Margot från Statstelevisionen om hon
  inte kan avstå den ena lönen, den fråga som man ställde till
  Jimmie Åkesson när han fick sin riksdagslön plus partibidrag,
  och då rörde det sig inte om summor ens i närheten av Margots.

  Tror ni en Sosse kan skämmas?? Jag tror faktiskt inte det, men
  att visa avund mot andra politiker från andra partier, det förstår dom!

  Gilla

 • Zero8

  Margot Wallström är en ”fullblodegoist” så hon kommer förmodligen att plocka så mycket som möjligt och lite till

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Någon/ra har röstat fram S och Margot !
  Förmodligen har boende i Glesbygden som nu får en kraftig och generös skattesänkning av ormen i paradiset Annie Lööf röstat på Margot Wallström.
  Sådana väljare sådana politiker, enkelt att förstå.

  Gilla

  • Tony

   Att rösta på partier är gammalmodigt, det ska i första hand va personval för att få fram dugligt folk på ledande positioner,
   annars får vi det som vi i Sverige har fått, bottenskrapet!

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Den socialdemokratiska ”svenska modellen”, har placerat den berömda ”tryggheten”, inom räckhåll för sina närmaste politiker och medarbetare.

  Det patetiska och felöversatta ”allas lika värde” som man ständigt basunerar ut, som ett politiskt mantra. Bör nog snarast begravas.

  Det som gäller är ” lika i värdighet och rättigheter”.

  Om socialdemokraterna som enskilda personer och partiet, lever upp till den värdigheten och rättigheten? Det kan diskuteras återkommande.

  Gilla

 • Paul L

  Denna världen är totalkörd.

  Gilla

 • SVENSK

  Tro sjutton att de vill hålla sverige kvar i EU, SVENSKA folket har de successivt brytt sig mindre och mindre om under de snaste fem decennierna, och nu inte ALLS!

  Gilla

 • ossie

  Äckligt och vidrigt hur dessa inkompetenta makthavarna skor sig. Fan vet om inte sossarna är värst.

  Gilla

 • Tony

  Jag föreslår Veronica Palm som utrikesminister, hon går ju ändå hemma och latar sig med full lön, hon är visserligen inte kvalificerad för en sådan uppgift men så är det med alla Sossar, har dom bara partibok så är kunnandet inte så noga det var inte Margot heller?

  Gilla

 • Verkligheten

  Israel glömmer henne inte, bara för att hon slutar som minister.

  Gilla

 • Mm

  Den nya adeln… och skatt lär väl inte sossekärringen betala för sin pension, hon brukar ju inte göra det. Då kanske hon åxå skall lämna hyreslägenheten i Stockholm som hon så generöst fick av sina korrumperade fack kompisar istället för att den skulle gå till någon av de som betalat för den med sina fack avgifter. Vilket rövargäng med värsta sossekärringen i spetsen som inte gör rätt för sig. Flytta åter till Värmland så resten av Sverige slipper höra och se mer av denna rövare

  Gilla

 • Tony

  Och så förvånar sig folk åt varför Många inte kan få en så pass anständig pension som det går att leva av? Det ska ni inte göra när ni ser hur Samhällstjuvarna förser sig och varandra!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  F.d snabbköpskassörskan gör klippet !

  Gilla

 • rune

  ”När Heléne Fritzon avgick som minister ansökte hon om – och fick – ett ersättningsarvode.
  Hon fick behålla ministerlönen under ett år och när hon nu tar plats i EU-parlamentet finns arvodet kvar.
  Alice Bah Kuhnke, MP, är i samma situation som Fritzon men har valt att avstå ersättning då hon anser att den är för hög.
  – Bara för att systemen finns betyder inte att man måste utnyttja dem, säger Alice Bah Kuhnke.”

  Gilla

 • rune

  ”inga politiker, från några partier verkar på allvar vilja få till stånd en ändring och ett slut på korruptionen.”
  Nej, de väntar bara på sin tur att kunna berika sig ytterligare. 🤑
  Giriga parasiter. Kanske inte alla, tänkte på Bah Kuhnke som avstod att söka bidrag, heder åt henne.

  Gilla

 • grunehetgrot

  Ja det är synd om henne.
  Hon får lika mycket pengar i månaden som jag får om året + att hon slipper betala värnskatt. Grattis

  Gilla

 • Korvgubben

  Tillhör man politikeradeln så tillhör man. Dränera träsket!

  Gilla

 • jr

  Inte att glömma som lök på laxen ett anonymt konto i ett mindre nogräknande land, som tack för hjälpen från Bilderbergergruppen och Soros?

  Gilla

 • Maja

  ! God morgon alla .
  Man mår illa på en gång när man läser om hennes arvode.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: