Margot Wallström avgår som utrikesminister och lämnar med stolthet

POLITIK. Margot Wallström har meddelat statsminister Stefan Löfven att hon vill avgå som utrikesminister. Hon anger familjeskäl som orsak till att hon slutar efter fem år på posten. – Jag gör det för att jag vill vara mer med min man, mina barn och mina barnbarn, säger Margot Wallström. 

…och då har vi inte nämnt när Wallström går före i bostadskön med hjälp av facket.

– Jag lämnar med stolthet. Jag tycker att vi har uträttat viktiga saker. Sen är det alltid ett vemod. Efter den här tiden tycker man att man börjar kunna det här. Men man måste också veta att allting har sin tid och sin ände. Där är vi nu.

– Jag känner att jag inte har någonting att skämmas för. Vi har spelat i den högsta utrikespolitiska ligan och varit en uppskattad samarbetspartner och gjort ett väldigt viktigt arbete i Säkerhetsrådet.

Margot Wallström konstaterar att hon varit aktiv inom politiken i 40 år. När hon kom in i riksdagen 1979 var Olof Palme statsminister och knappt tio år senare fick hon sin första ministerpost.

-Pettersson har inget emot att Wallström avgår, tvärtom, men jag tror inte på skälet.

En stolt utrikesminister tar emot Palestinas soldatorder som heter ”The Grand Star of the Order of Jerusalem” av Palestinas president Mahoud Abbas. Foto: TT

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

61 thoughts on “Margot Wallström avgår som utrikesminister och lämnar med stolthet

  1. Jag lämnar med stolthet?? Hon är alltså stolt över att gjort sig
    ovän med Saudiarabien, Israel,Ryssland, Polen ,Ungern,
    Vad är det hon är så stolt över? Möjligen sitt feta Bankkonto!

  2. Men Margot, hur ska det nu gå för stackars HAMAS när
    deras bästa finansiär försvinner, tänk om dom inte kan
    köpa dom senaste moderna vapen?
    Eller du har kanske skrivit på ett långsiktigt avtal med Hamas
    om att säkerställa deras mordiska planer mot Israel?

    Jag hoppas att Israel ger henne fortsatt inreseförbud!

  3. Karin Jämtin har föreslagits som en ny utrikesminister;

    https://www.expressen.se/nyheter/jamtin-om-sida-flytten-jag-blev-overraskad/

    ”För egen del då, kan det bli aktuellt med en politisk comeback om Stefan Löfven ringer efter valet och vill ha dig som minister?

    – Det blir det inte. Jag har ett sexårigt förordnade som Generaldirektör. Jag har ett fantastiskt jobb just nu och det känns väldigt förmånligt.”

    Väldigt förmånligt , betyder att Jämtin har ett lätt arbete med hög ersättning.

    Här;
    ”Statliga jobb ger höga löner
    Men om biståndsbranschens toppchefer ska jämföras med andra myndighetschefer så ligger Sida-chefen Carin Jämtin bra till. Hon tjänade 120 700 kronor i månaden 2017 och ligger, enligt en sammanställning av tidningen Publikt, på topp 30 av nästan 200 myndighetschefer.”

    https://www.omvarlden.se/Branschnytt/nyheter-2018/lonelistan-bistandsdirektoren-tjanar-mer-an-bade-ministern-och-sida-chefen/

    Tro fan att hon är nöjd.

  4. Margot fyller 65 i september. Utan att vara någon vän av varken henne eller sossarna, tycker jag att det verkar vara ett klokt beslut av henne. Och med tanke på hennes inkomster under åren, så kommer hon nog att få en behaglig pensionärstillvaro.

  5. Ja ha, uträttat viktiga saker och spelat i den högsta utrikespolitiska ligan, undrar när Absurdistans sossepolitiker blir av med sin hybris och vansinniga självbild?. Det är dags att detta land får en normal regering och inser att man är ett litet land vid norra polcirkeln med idag väldigt liten röst i världen.

  6. Bjud Margot på en 2 veckors semester till Israel!
    Hon lär komma hem i en kista. Så duktig har hon varit.

    Halva världen gör åtlöje åt Sverige just nu.

  7. Margot! Jag hoppas du aldrig mer kan påverka världen och Sverige med din destruktiva toffelpostmarxism. Du o regeringen har varit en skam för Sverige och lyft fram länder som Iran och Turkiet. Helt onödigt dessutom. Du och S har stött islamistiska länder och rörelser även inom Sverige samt brännmärkt svenskar som rasister. S har skapat en klyfta inom landet genom brännmärkningen och jag hoppas innerligt socialdemokratin rasar ihop inom en femtonåraperiod.

    Genom s k papperslös invandring av huvudsakligen män från helt andra värdegrundsländer är du o den imbecilla feministiska regeringen ansvariga för ökad våldsbrottslighet och våldtäkterna i landet.
    Det här har du fått betalt för likt en sovjetpolitruck, bl a från EU och tyvärr av oss, vi som tillför skatt till svenska staten. Det var du aldrig värd.

    Kabom på dig i stället för på oskyldiga individer.

  8. Äntligen blir vi av med det problemet. Sörjd endast av Hamas.
    Skratta inte nu. Men tror det blir Greta Thunberg som blir ny utrikesminister. Kom ihåg var ni läste det först. I Sverige är allt absurt möjligt.

  9. Hoppas hon avstår allt arvode. Hade jag hoppat av i en projektanställning hade jag fätt betala stort. Umgås med barn oxh barnbarn med arvode livet ut gäller bara politiker….

  10. Margot har skott sig på vår bekostnad.Klart hon är stolt m sorglös framtid medans våra gamla har det svårt ekonomiskt . De tvingades att avstå från sina pensioner till förmån för Wallström och gänget. De/vi gavs inget val.
    Vi bör ha civilkurage och störta regeringen .

  11. Farväl Margot, Du har gjort bort dig och skämt ut vårt land länge nog.
    Fullständing skandal att ingen i oppositionen vågat att säga ifrån.
    Antagligen kommer trycket utifrån, kanske Israel,,,,,, Men du har lyckats att sko dig väl på oss skattebetalare, själv skattar du ju inte. Fy fan för dessa vänstersvin, snacka om dubbelmoral. Inte konstigt att vårt fosterland är i stort förfall idag.
    Pontus på Råå
    Sjökapten

  12. ”Jag lämnar med stolthet. Jag tycker att vi har uträttat viktiga saker.”

    ”Uträttat viktiga saker”…..någon som vet vad ????

    • Nix, det är nog ingen annan än hon som vet vad. Hon har hamnat så högt upp i ryggdunkarklubben att hon dunkar sig själv på ryggen och tror hon uträttat något viktigt

  13. Mycket glädjande helgnyhet. Nu önskar jag att Löfven visar mod och handlingskraft och tillsätter Johan Westerholm som utrikesminister. Det behövs för att röja upp på UD.

  14. Ändå något glädjande på fredagen…Kommer nu bara nyheten,att hon utvandrar till sina vänner i Arabvärlden,är lyckan fullständig ! 😉
    Ska vi gissa på en liknande efterträdare ?
    Stenbock tror Eliasson då har störst chans. Detta eftersom någon mer obildad o. efterkommen,ej finns/lever i Abzurdistan.

  15. Äntligen, vilken dag det blir, först dör f.d diktatorn Mugabe och sedan kastar Wallström in handduken. Kan ju hoppas att fler lämnat det skjunkande sosseskeppet framöver. För övrigt tycker jag nog att feministisk snöröjning är bättre än feministisk utrikespolitik, ha ha ha.

  16. Familjeskäl??? Efter att ha varit i politiken i 40 år, i Sverige, Bryssel, New York mm, torde familjen vara ganska van. Nyligen tagit på sig en roll i Jemen konflikten.
    Familjen är definitivt inte förstahandsskälet.

    Det är någon skit som kommer att bubbla upp, på UD och säkert också på andra ställen i Socialdemokratin. Det partiet håller på att falla sönder.

    • IDIOTIN KOMMER ERSÄTTAS MED ÄNNU EN IDIOT !

      KRAV PÅ ANSÖKAN TILL MINISTERPOSTEN:
      Måste ljuga obehindrat.
      Måste vara dumnaiv.
      Måste lyda Löfven i allt, oavsett sjuka idéer.
      Måste kunna skapa oreda i världen.
      Måste kunna blunda för verkligheten.
      Måste tycka att all invandring är en vinst.
      Måste vara feminist, samtidigt som du spottar svenska kvinnor och barn i ansiktet.
      Måste kunna roffa åt sig obehindrat.
      Måsta kunna kalla andra för rasister och nazister när de inte tycker som Löfven.

      Uppfyller du dessa krav enligt ovan, så är jobbet ditt !
      Ps. Naturligtvis måste du göra allt för att Israel ska lida under ditt ministerskap, samtidigt som du ska sträva och bidra med Sveriges skattepengar för att övriga länder ska terrorisera Israel och övriga länder som försöker leva demokratiskt.

      Välkommen med ansökan !

KommenteraAvbryt svar