IS-terrorist kräver pengar av Sveriges skattebetalare

TERRORISM. Terroristen Bherlin Dequilla Gildo, eller Abu Dhirar Flibbini, är en gammal bekant på bloggen, läs HÄR, Gildo beskrivs vara den första svenska terroristen som reste till Syrien för att kriga. Han ingick i en grupp svenska jihadister som senare övergick att tillhöra terrororganisationen Islamiska staten.

Flera bilder som spridits på internet visar några av Bherlin Gildos brutala handlingar. Några av bilderna lade han själv upp på sociala medier. Bherlin Gildo greps i september 2014 på Heathrows flygplats, Storbritannien, där han mellanlandat. Därefter ingick han i en utredning om terrorbrott.

– Han friades i Storbritannien efter att rättegången kollapsat. Det är ganska komplicerat, men det handlar om underrättelseskäl, förklarar Magnus Ranstorp, skriver Expressen.

Bherlin Gildo var frihetsberövad från september 2014 till juni 2015. Han flyttade senare till Sverige, där han bytt namn och adress.

Överst Gildo, under den så kallade ”IS-mormorn” Umm Hamza, Ulrika Pape som också skyddas av svenska staten och som ni kan läsa om HÄR. 

Nu kräver Bherlin Gildo den svenska staten på drygt 200.000 kronor efter att ha suttit, enligt honom, felaktigt frihetsberövad. Han hävdar att han hade ett aktivitetsstöd från Försäkringskassan som inte betalats ut.

I skadeståndansökan till Justitiekanslern skriver Bherlin Gildo ”Ingen erkänner vem/vilka (som) beordrade eller beslutade om frihetsberövandet men Säpo samarbetade med mig i England”. Enligt Magnus Ranstorp är det första gången en svensk IS-återvändare kräver skadestånd efter en friande dom. Trots att Bherlin Gildo frihetsberövades och åtalades i Storbritannien riktar han sitt skadeståndskrav mot svenska staten.

-Pettersson läser ”aktivitetsstöd från försäkringskassan”! Det skulle inte förvåna mig om herr Gildo hade det när han var i Syrien och mördade och varför går han lös i Sverige?

Petterssons förslag, låt proffsen ta hand om IS-terroristerna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “IS-terrorist kräver pengar av Sveriges skattebetalare

  1. Undrar hur reaktionerna hade blivit om ökända krigsförbrytare från 2:a världskriget hade krävt skadestånd, och sedan fått en fristad här och förtur till lägenhet, skyddad identitet och livstidsförsörjning?

  2. Ska vi sponsra mördarsekten is nu också ?? Skulle inte förvåna mig det minsta om aset har bostadstillägg och försörjningsstöd och kuratorsstöd för posttraumatiskt syndrom.All hjälp till psykopatmördarna.Fy f-n.!!

  3. Våra flata skit politiker kommer se till att han får sina 200 000 kr.
    Indraget medborgarskap och utvisning är det enda han förtjänar.

KommenteraAvbryt svar