Sverige och nio grannländer till krigsområden


INVANDRING. I slutet av 2017 hade förföljelse, konflikt och våld tvingat 68,5 miljoner människor från sina hem. Den siffran – från UNHCR: s globala trenderapport 2018 – inkluderar 25,4 miljoner flyktingar (över hälften av dem är under 18 år), 3,1 miljoner asylsökande och 40 miljoner internflyktingar.

Det den humanistiska stormakten och världens enda feministiska regering lägger på ljugande desertörer utan asylskäl skulle räcka till att ge all världens riktiga flyktingar, kvinnor och barn ett drägligt liv.

Antalet människor som är fördrivna genom konflikt och förföljelse är rekordhögt med ungefär en hundradel av jordens allt snabbare växande befolkning på flykt, asylsökande eller internt fördrivna.

De allra flesta flyktingar lever i medel- och låginkomstländer. Medan Turkiet har världens största flyktingpopulation, är Libanon och Jordanien värd för det högsta antalet i förhållande till sin befolkningsstorlek.

Sverige utmärker sig som det enda landet som inte är grannland till konfliktområdena och det enda land med ett välfärdssystem som fungerar som en magnet på migranter. Lägg också märke till att de rika Gulfstaterna – Kuwait, Saudiarabien, Bahrain, Qatar, Förenade Arabemiraten och Oman inte tar emot några flyktingar. Det motiverar de med att det inte finns något socialt skyddsnät, det är jättedyrt att lev där och att det kommer att bli konflikter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


3 responses to “Sverige och nio grannländer till krigsområden

 • ossie

  Varför åka utomlands när vi har ett antal rena krigszoner hår i Sverige

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vilken tur då att det öppenhjärtliga och stenrika Sverige finns att fly till och få permanent uppehållstillstånd i !

  Gilla

 • Genusmyndighet

  Övrigt: Det könlösa samhället finns nu för den som vill se vansinnet:

  Det här är lika otäckt som massinvandringen och dess konsekvenser.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: