Sverige kan utvisa

Vi har länge matats med att Sverige inte kan utvisa kriminella om de riskerar förföljelse, fängelse eller andra obehag i hemlandet. Internationella konventioner brukar anges som skäl.

Nu påvisar Sverigedemokraterna att man från svenskt sida kan kringgå detta.

Riksdagsledamoten Ludvig Aspling skriver en debattartikel i SvD där han pekar på den internationella principen att inte utvisa flyktingar om deras liv eller säkerhet är i fara. Non-refoulement heter principen som ska skydda flyktingar från att utvisas om man kan åberopa en risk för sin egen person p.g.a. sexuella läggning, ras, religion m.m.

Aspling nämner Säpo som refererar till en diplomatisk lösning där hemlandet utfärdar en garanti om att inte döma den enskilde till en inhuman behandling. 2016 motionerade SD om detta i Riksdagen, men möttes av ointresse. Storbritannien har använt sig av denna lösning sedan 2005 och har med hjälp av den kunnat utvisa flertalet personer som inte varit önskvärda i landet, inte minst individer med terrorkopplingar.

Nu vill SD föra upp denna modell på agendan igen och i debattartikeln vänder sig Ludvig Aspling till migrations- och justitieminister Morgan Johansson.

SvD

 

17 thoughts on “Sverige kan utvisa

  1. Ja kan Bayern som har fler invånare är Abzurdistan varje vecka med eget charterflyg,kan sända hem hundratals,lär det inte vara svårare om viljan funnits,i detta Nordiska dårarnas land !

  2. Hela regeringen ( d.v.s. alla dessa kvinnor ) vågar inte göra något med risk för att bli våldtagna.
    Det är ingen risk, det är ingen som vill göra detta p.g.a. fulhet.
    Vem skulle vilja våldta Stefanina Löven.

    • Eller så är det den otroliga rädslan att trampa någon eller några på tårna så att det har blivit en extrem feghet.
      Sen ska detta rättfärdiga genom att ge sig på okränkbara grupper i den egna gruppen och visa, – vi låter oss minsann inte tystas, vi står upp mot orättvisor.
      Ett klockrent ex är organisationen för vita kränkta medelålders kvinnor #metoo.
      -Vi slår tillbaks, men endast mot vita män.

  3. Det går i alla världens övriga länder men inte i världens enda feministiskt styrda land.
    Kan det vara så att feminism är skälet till att ingenting fungerar och att vi är sämst på allt i universum.

      • Precis femi-nism det kvinnliga tänket.
        Skulle kunna fungera om vi alla var en hop bögar, hens,, flator och förvirrade idioter.
        Men majoriteten av jordens befolkning skrattar år puckona här uppe i norden.

  4. Om man bär sig åt som vissa gör så ut med dom de får ta konsekvenserna av sitt handlande. Om de blir dödade eller fängslade så är det rätt åt dem.

  5. Har nån begått ett grovt brott så kunde jag inte bry mig mindre om idioten riskerar förföljelse eller t om fängelsestraff i sitt hemland….som man bäddar får man liksom ligga.

KommenteraAvbryt svar