Egyptier vägrade ta israel i hand under judomästerskap

UTRIKES. Israelen Sagi Muki vann guld i världsmästerskapen i judo i Tokyo i veckan. Det gjorde honom till Israels första manliga världsmästare inom sporten. I semifinalen vann Muki över egyptiern Mohamed Abdelaal, som vägrade skaka hand med honom efter matchen.

Sagi Muki fick sin guldmedalj efter att ha besegrat Belgiens Matthias Casse i finalen i viktklassen för herrar under 81 kilogram. Det rapporterar bland andra Jerusalem Post och Times of Israel.

-Pettersson hoppas Mohamed får ett par års avstängning för sitt uppträdande…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Egyptier vägrade ta israel i hand under judomästerskap

 1. Här undrar jag om inte Sagi Muki är lite tacksam ändå, för vem vill egentligen ta arab i handen…..usch vad äckligt säger jag i alla fall.

 2. Det finns tydligen gemener, som inte drar sig för att smitta ned ett världsmästerskap med olustig fientlighet. Man får väl anta att han blir förhörd om orsaken och sedan får tilldelat krav på en ursäkt och en lång avstängning av internationella idrottsförbundet. Men det är fientligt klimatet mot judar i både Sverige och Mellanöstern. Jag har för mej att Svenska regeringen brukar vara oberörda och FN brukar hålla tyst om ännu allvarligare antisemitiska handlingar.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/0EnPL0/forskning-antisemitism-mer-utbredd-bland-svenska-muslimer

  • Ja men helt normalt bland Araber, dom har otroligt svårt
   att acceptera att dom är underlägsna mot Judar i det mesta.

  • Killen hyllas som hjälte där hemma, kanske han visste exakt hur man skaffar sig fördelar i hemlandet efter att förlorat bucklan.
   Nu är han och hans familj förmodligen försörjda av samhället (Svenskt bistånd) för resten av livet.

Kommentera