Kristna protester mot SVT:s näthat

KRISTENDOM. Måndagen den 26 augusti samlades ett hundratal personer utanför Sveriges Television för att demonstrera. Bakgrunden är att man anser att Jesus hånas i ett ”humorklipp” från SVT som fått stor spridning. – Det är en kränkning, säger Aday Bethkinne, en av initiativtagarna till måndagens demonstration och en av dem som reagerat starkt på SVT:s klipp, skriver Världen idag.

Foto: Världen idag/Privat

Det handlar om en video som först publicerades 2012 men som återpublicerades av SVT Humor på Facebook under sommaren. Komikern Per Andersson sjunger om olika platser där en man kan stoppa sitt könsorgan och där nämns bland annat Jesus och en bild på Jesus på korset syns.

”Detta är förnedring av min tro”, skriver en av hundratals som kommenterat klippet på SVT Humors Facebooksida.

”Så lågt av er att visa detta och förlöjliga vår tro!”, skriver en annan.

-Pettersson säger att det är egentligen inget att bry sig om, om inte om fanns. Det skulle aldrig falla SVT in att skämta om islam eller profeten om Muhammed.

Det är likadant i nyhetsrapporteringen. Det rapporteras dagligen om förföljelser av muslimer i Kina, Indien, Burma, Sverige och på andra håll i världen. Långt mindre rapporteras om att kristna är den mest förföljda gruppen i världen och att tusentals kristna lider och dör för sin tro. Att Mellanöstern som är kristendomens födelseplats håller på att tömmas på kristna är det också nästan tyst om.

Nåväl, kristna demonstrerar stilla och kräver en ursäkt. Muslimer som kränkts sätter världen i brand och vill se död. Det är skillnad.

Minns ni Muhammedkarikatyrerna? De satte världen i brand och svenska medier vägrade med något undantag att publicera dem. Tolv teckningar som fredens apostlar är beredda att mörda för.

Detta bildspel kräver JavaScript.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “Kristna protester mot SVT:s näthat

 1. Jag kan inte förstå såna här kristna och då är jag själv kristen. Det kan vara smaklösa eller löjliga skämt, men det har inget med den verkliga tron att göra. Att någon skojar på det där sättet är ett utmärkt tillfälle att vända andra kinden till, precis som Jesus gjorde. Yttrandefriheten trumfar kränkthetskulturen.

 2. Svt pk-isterna är partiska och absolut inte objektiva.

  Jag skulle vilja också se ett videoklipp med en könsorgan på profeten mohammed eller på deras heliga fyrkantiga kaba.

  Då pratar vi om opartiskhet och rättvisa.
  Fler kristna m.fl. borde göra sig hörda p g a SVT:s pk-istiska propaganda.

 3. Nu har SVT humor drabbat Kina och kinesiska turister samt kristna svenskar, nu väntar vi på spänning på det programmet där man driver och skämtar med Islam. Vilken dag kommer detta SVT?

 4. Jag har länge undrat varför dom kristna har valt att ” vända den andra kinden till ” som det står i bibeln.Glöm det och börja agera för snart är kristendomen utrotad.Värderingar och symboler har förlöjligats och hånats med hejarop från vänsterhåll.Kristna har flytt till Sverige för att undslippa islams härjningar.Kristna kyrkolokaler görs om till moskeer.Så ut och protestera ni som tillhör den kristna och katolska och judiska tron för snart finns inget av detta kvar.Och det brådskar !!

 5. Kan SVT hänvisa till när man visat upp humoristiska inlägg om
  Religionen Islam? Nej det finns garanterat inga sådana,
  för gentemot Islam kryper SVT , bugar o bockar och närmast
  ålar i stoftet? Annorlunda är det mot kristendom, inte
  bara det att man glömmer att rapportera när Kristna mördas
  och vem som ligger bakom,man försöker även att göra sig lustig
  över denna religion, och framförallt Jesus, där man framställt
  honom som Bög, och nu det senaste tilltaget.

  Det är säkert en del i fjäsket för Islam att var hånfull mot kristna
  dom tror sig väl stå lite högre hos denna religion.

  Min undran är varför konverterar dessa så kallade humorister
  inte till Islam, det är väl bättre om dom nu anser denna vara så
  mycket mer värd, dom kan ju göra det samtidigt tillsammans
  med stora delar av kändispatrasket som ju också vurmar
  och kryper för denna religion?

 6. Delcitat från Världen Idag:

  “SVT har inga planer på att tänka om eller ta ner klippet.

  ”Vi är medvetna om att humor kan uppröra, men vi kan inte begränsa oss utifrån vem som kan tänkas bli upprörd – det är en ytterst farlig utveckling om SVT skulle censurera sin humor”, menar programchefen för SVT Nöje, Thomas Hall.”

  Slut delcitat

  Men då så förväntar vi oss att SVT producerar och snarast sänder ett inslag med motsvarande kränkning av den muslimska profeten Muhammed.

  Så här upprörda, aggressiva och våldsamma blev de muslimska åhörarna i salen när konstnären Lars Vilks vid en föreläsning i Uppsala i maj månad år 2010 utnyttjade åsikts- och yttrandefriheten och där presenterade profeten Mohammed på ett sätt som starkt ogillades av muslimerna.

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=oc1LZMG1eMA&w=560&h=315%5D

 7. Globalisternas utnyttjar medierna och politikerna samt ett antal andra nyttiga idioter i agendan är att islamisera Sverige, 70-85% av väljarna vill inte, törs inte eller kan inte, trots allt som händer, fatta det!

Kommentera