Bensinpriset i Malaysia

Detaljhandelspriset för bensin 97 oktan föll en sen per liter från RM2,51 till RM2,50 per liter under perioden 31 augusti till 6 september.

Ett uttalande från finansministeriet på Firday (30 augusti) meddelade att detaljhandelspriserna för 95 oktan och diesel blir kvar på RM2,08 respektive RM2,18 per liter under samma period.

Baserat på beräkningar enligt den automatiska prissättningsmekanismen (APM) bör detaljhandelspriserna för RON95 och dieselprodukter för perioden vara RM2,20 och RM2,23 per liter.

“Ändå bibehölls detaljhandelspriserna för båda produkterna i överensstämmelse med regeringens beslut att stabilisera detaljhandelspriserna för petroleumprodukter och skydda folks ekonomiska välbefinnande,” .

TheStar

Fjärranösternredaktören undrar: Hur mycket bättre blir “klimatet” för att ni i Sverige betalar 3 ggr så mycket för bensinen?

Malaysia har ungefär 3 ggr så många människor som Sverige och säkert också 3 ggr så många fordon!

11 thoughts on “Bensinpriset i Malaysia

 1. För några år sedan, innan höjningen hade Indonesien ett bensinpris på 4500 rp, drygt tre kronor. De köpte in olja från Sydafrika, gjorde bensin och 15% av statsbudgeten gick till att subventionera. Samtidigt kostade skola och sjukvård rätt mycket pengar. Malaysia vet jag inget om, men jag är tveksam till att sälja under oljepriset. I Sverige tror jag på motsatsen, dvs att priset är så högt så det kan vara skadligt.

 2. De mest korkade bor kvar i Sverige, trots att många bort flyttat till ett bättre liv, men då kan man ju inte klaga på all, så klart!

  Ni borde lärt er av Invandrarna, att ta för er, dit man kommer.

  Europa är öppet för alla och en var.

  • Sol ute, sol inne och sol i vart sinne men du har fortfarande ett minne om fornstora da´r och det bör man sträva efter, vår historia bör man värna och de olika släktleden. Var och en är sin egen lyckas smed och att bosätta sig i solens land för den som kan är något var och en bör sträva efter. D som i vitamin. Förbehållet att flytta utomlands är att få tillbaka de av sossarnas tvångssparande hos staten vad det gäller pensioner som likväl hade kunnat sparas i den privata sektorn utan att klåfingriga sossar hade använt de här resurserna till en extremt dålig migrationspolitik.När hösten kommer så är var och ens dröm en resa till solen.De som vågar och kan har gjort det som många skulle vilja men ej vågar.

 3. Var är fredagsrocken?
  Bjuder på en riktig goding sett ur ett genusperspektiv;
  https://www.youtube.com/watch?v=FbiBM1Piy1Q
  Jag önskar alla Sverigevänner en riktigt trevligt helg och hoppas inte Ni blir rånade eller barnen våldtagna. Nu drar jag till havet för ett dopp, är ca 20 och inte en muslim inom synhåll. Underbart så länge det får vara så.

 4. Elbilen kan man ladda gratis vid många köpcentrum medan går in och handlar. Det är gratis för att få fler kunder.

  • Och var kommer El´n ifrån… Är det en gudagåva till er Miljöivrare ?
   Från Skånska Vindmöllor kommer det i varje fall inte,då det varit Flaute här i söder,sedan länge !
   Du parasiterar väl inte på den onda Atomkraften ?

  • Det är bara att tugga i er. ‘Framtiden är elektrisk.’ Det var ungefär vad en chef på VW sa för ett tag sedan. Utvecklingen går fort nu och den stora förbättring av batterier som skett i och med mobil-telefoners intåg kan vara en av många anledningar.

   Det är inte många kwh man hinner ladda vid en laddare vid ett köpcentrum, medan man går in och handlar. Inte många kronor i kostnad, men praktiskt för kunden.

   Flera livsmedelskedjor spenderar fantasibelopp på totalt hjärndöd tv-reklam om veckans erbjudanden.

   Lägg om folks vanor istället så att kunderna handlar i SAMMA butik varje vecka. Jag tror faktiskt att det är smartare och billigare reklam.

   I nuläget är en elbil dyrare i inköp, men löjligt billig i drift och service. Livslängden är sannolikt längre,

   • Livsmedelskedjorna och andra verkar var lite sena med affärsidéer.

    Snabbladdare med 50 kw DC ( snart mer, men än så länge klarar bara Tesla mer, VW bräcker Tesla nästa år ) finns vid bensinstationer utmed motorvägarna, men sällan på annat håll. Dessa är inte gratis. 2.50 – 3 kr / kwh.

    Om Coop, Hemköp, Willys eller någon annan butik vid ett köpcentrum vid en större parkering gjorde en deal att de fick t.ex. 2% av vad en snabbladdare drar in vid deras parkering, vore det nog en bra affär för båda parter.

Kommentera