Serverar Riksdagshuset och våra fängelser denna mat?


ÄLDREBOENDE. Det var ett tag sedan vi hälsade på hos Lennart Ericson på Fyrväpplingens kommunala äldreboende i Göteborg. Lennart twittrar dock oförtrutet vidare och lägger ut bilder i hopp om att det ska bli bättre men det verkar gå dåligt.

Tidigare om Fyrväpplingen med bilder. 

Fyrväpplingen stoltserar med att de har omsorgspersonal som ”talar persiska, somaliska, bosniska och arabiska” och vill ”skapa en god livskvalitet” för de boende. Det här bjuder de äldre på. Nedan några kommentarer från Lennart:

FRUKOST: ”Dagens frukost på Fyrväpplingens äldreboende. Jag beställde ägg, te med mjölk i, filmjölk och 2 smörgåsar. P kommer in och säger, du ska få nytt te, filmjölken var gammal.
Va fan i helvete ! ? Hon hade hällt filen i te. 😱
Fick inget ägg. En sip kom in med ett skalat grönt ägg.”

LUNCH: ”Dagens lunch på Fyrväpplingens äldreboende. Enligt menyn. GRATINERAD FALUKORV GRÖNSAKSBLANDNING. Det här är rena trakasserier. Såsen en äcklig syrlig slemsås, man kan tro att Elias pissat i den. Potatis oätliga. Falukorv? Någon äcklig grillkorv. Ingen g.blandning. Oätlig 🐷mat.” Jag framförde klagomål till personalen angående lunchen. De har en lista att fylla i och skicka tillbaka med matvagnen till Elias Kök Sehlstedtsgatan. Jag fick till svar att det är ”mycket socker i falukorv” Jag frågade om hon är dum i huvudet. Värre än filmen Gökboet här.

MIDDAG: ”Dagens middag på Fyrväpplingens äldreboende. VARM SMÖRGÅS. Det blir aldrig bra när personal gör mackan på djupfryst bröd och sedan in i ugnen. Stenhårda kanter och felaktigt bröd för varm macka.
Svätkost igen. 😱”

-Pettersson tror inte att Lennart har det värre än andra eller att Fyrväpplingen är det sämsta äldreboendet. Det är helt enkelt så här det ser ut i den humanitära stormakten Sverige men:

 • Vi, alltså staten, är bäst i världen på att spendera pengar.
 • Vi, är bland de bästa biståndsgivarna per capita till FN.
 • Vi, är bland de bästa på att betala till EU per capita.
 • Vi är bäst per capita på att ta emot asylsökare och deras anhöriga av alla liknande länder.
 • Vi betalar mest per capita till FN:s gröna klimatfond, GCF, the Green Climate Fund.
 • Vi skänker massor med pengar till terroristerna i Palestina utan krav på motprestation.
 • Vi gör demokratisatsningar i Östeuropa.
 • Vi bidrar till infrastrukturen på ön Tuvalu.
 • Vi medfinansierar ny regnskog på Borneo.
 • Vi betalar massor med projekt över hela världen, en del bra, andra blir katastrofer för lokalbefolkningen.
 • Vi skänker så mycket pengar att Sida inte har en chans att göra av med allt och då skänker de det som blir över till FN utan kontroll eller krav.
 • Vi har betalt många miljarder till bland annat Tanzania i 60 år, för att de skulle bli ett socialdemokratiskt paradis. Nu har de kommit så långt att de upprättat en specialstyrka som jagar bögar i Tanzania.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


28 responses to “Serverar Riksdagshuset och våra fängelser denna mat?

 • age

  Klaga betyder inget!
  Titanic (Sverige) sjunker i djupet!
  Om några år har muslimerna tagit över helt!
  Då har vi sharialagar som styr!
  Grattis ni unga som röstat på annat än SD!
  50% av alla människor är dummare
  än genomsnittet!
  Försök leva lycklig ändå!

  Gilla

 • Urban Lindgren

  Samtidigt så finns det motsatser. Jag har haft den äran att äta på Ekhagens äldreboende i Björnlunda ett antal gånger och jag måste säga att jag är otroligt nöjd med den mat som serveras.
  Och det är husmanskost. Ingen pizza, pasta och annat skit.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Som fångvaktare på Kumla Hilton hotell i 35 år så vet man att att maten håller mycket hög klass och kostar minst det dubbla/portion i skolor och inom äldreomsorgen !
  Dessutom står det ju numera i den mångkulturella lekstugan innaför murarna inte helt förvånade EJ FLÄSK på majoriteten av celldörrarna.

  Gilla

 • Bora

  Från Aftonbladet:

  ”Protester mot ärtsoppa på torsdagar, klagomål på att fläsket är för tunt, hetsig debatt om Coca Cola är bättre än Pepsi – och moderater som stör sig på högljudda sossar.

  Matsalen i riksdagshuset kryllar av inre stridigheter.

  Här har du några av dem!

  https://www.aftonbladet.se/a/Qlwvw8?refpartner=link_copy_app_share
  KOPIERA LÄNK

  Ja, mat är verkligen något som engagerar våra riksdagsledamöten. Varje år samlas representanter för partierna i möten för att förmedla partiets syn på maten som serveras i riksdagshuet. Tidningen RE:public har begärt ut protokollen från dessa möten – och nu avslöjas matkriget som råder i riksdagens matsal.

  En riksdagsledamot saknar skumdelfinerna i bistron, en annan tar upp den giftiga frågan huruvida Coca Cola är bättre än Pepsi (efter en kort diskussion enas man om att ha kvar Pepsi), och en tredje har funderingar kring salladen:

  ”Vad händer med broccolin när bara stjälkarna används i salladen?”

  Samarbete över blockgränserna
  Åsikterna kring maten leder till bistra strider inom partier – men också utsträckta händer över blocken i hopp om stöd.

  Vurmen för klassisk husmanskost har enat representanter från flera partier.

  En moderat tycker det är märkligt att servera oxbringa med sommargrön sallad när det finns rotmos. Uttalandet får medhåll från en vänsterpartist:

  ”All glädje utan rotmos är konstlad glädje.”

  En annan moderat har synpunkter på fläsket:

  ”Stekt fläsk ska enligt mors kokbok vara utav den sorten att tjockleken uppgår till närheten av en centimeter”

  Ärtsoppan är känsligast
  Det som skapat mest debatt är ärtsoppa och pannkakor. Två rätter som tidigare serverats varje torsdag – men som efter ilskna debatter fått ta ett steg tillbaka.

  Det började med att en centerpartist sa att ”det kanske är lite tråkigt att äta ärtsoppa varje torsdag.”

  Åsikten fick genast kritik, men restaurangrådet lyckades enas om att servera ärtsoppan varje månad som innehåller bokstaven R.

  Kompromissen höll ett tag, tills en folkpartist tillslut fick nog:

  ”Dålig logistik när man ska lämna brickan. Dessutom är det helgerån att ta bort ärtsoppan på torsdagar.”

  På nästa möte sa en moderat: ”Fortsätt bevaka pannkaksfrågan”

  Grupperingar i matsalen
  Precis som i skolmatsalar finns också grupperingar mellan partierna. En moderat stör sig extra mycket på sossarnas beteende i matsalen:

  ”Vi är många moderater som tycker om att äta lunch längst in i Strömmen. Där äter man ju samma mat som i brickmatsalen men får den serverad. Häromdagen var vi så många moderater där att vi upptog alla bord kl.12.30. Då kommer några S in och blir högljudda och otrevliga och menar att vi inte får göra så. Hur är reglerna egentligen?”

  Senaste mötet i restaurangrådet skedde den 12 december 2013. Då var flera moderater upprörda över att en av ärtsoppe-torsdagarna hade bytts ut mot en klimatdag i köket.
  ”Det känns lite väl överförmyndaraktigt att man ska bestämma över huvudet på oss ledamöter vad vi ska äta. Det klarar vi så bra själva att ta beslut om”, skrev en moderat.”

  Så visst har de problem som fyrväpplingen, indragna godisdelfiner t.ex.

  Gilla

 • Micke

  Finns bara ett ord för dagen. Skandal!

  Gilla

 • Nisse

  Som man bäddar får man ligga, eller som i det här fallet, som man röstar får man äta.

  Om jag ska vara ärlig så kan jag inte tycka synd om pensionärerna och deras dåliga mat, för vad har majoriteten av dom röstat på genom åren?

  Pensionärerna har ju faktiskt mer eller mindre själva röstat för sin egen undergång.

  Jag träffar ibland nyblivna pensionärer som är så fullständigt hjärntvättade och tror på allt som står i slaskmedia och alla floskler som Sossarna spyr ut.

  En del är också så övertygade om att vi behöver arbetskraftsinvandring, man tror knappt det är sant.

  Så länge majoriteten röstar som dom gör så kommer det bara att gå utför med Sverige mot den totala kollapsen, och det är lika bra det.

  Men jag tror knappt att den ryggradslöse och flata dumsvensken kommer att vakna ändå, dom tror väl att det är någon form av aprilskämt.

  Gillad av 1 person

  • Maria

   Fast i ärlighetens namn så var det ingen motsvarighet till dagens massinvandring då -20 och -30-talisterna var i arbetsför ålder och inget SD heller… så att skylla på våra gamla känns lite som att skjuta utanför målet.

   Gilla

   • Nisse

    Nu tycker jag nog att du själv skjuter utanför målet. Du är röstberättigad så länge du lever, det är inget som dras in när du blir pensionär.

    Vi hade val förra året, och jag är övertygad om att dom flesta pensionärerna röstade på Sossarna för det har dom alltid gjort är deras vanliga argument.

    Din åsikt tar ju ifrån pensionärernas det egna ansvaret dom har för att forma sin framtid, men det är så typiskt svenskt att göra fel och sen komma och gnälla i efterhand.

    Ca. 82% har röstat för dagens situation i Sverige, även för behandligen av våra äldre.

    Hålla på och gnälla om pensionärernas mat är bara patetiskt.

    Gilla

  • Kamilla.

   Svenska folket har inte röstat för detta.
   Valmyndigheten justerar siffrorna. Begriper du inte.
   72 % röstade inte på sossarna.
   96% röstade inte på MP.

   Gilla

 • Ingmar Silfvast

  I de mest förljugna landet i världen kallas detta för Äldreomsorg

  Gilla

 • Monica

  Det är av feghet. De vet att gamla människor är i regel inte resurs-starka och inte ställer till bråk. Därför kan man börja att dra in på dessa som de vet inte kommer att ställa till högljudda konflikter..

  Gilla

 • Erling

  Pettersson,

  till din lista kan adderas de abnormt generösa ekonomiska premisserna den
  politiska adeln berikar sig själva med.
  Som vi betalar!

  Gilla

  • turrim

   Pascalidou får t ex 50 000 kr för kort tal till några poliser och Özz Nujen 35 000 kr i Sundsvall och 45 000 i Emmaboda också för kort tal till sannolikt några kommunanställda.

   Gilla

 • Erling

  Pettersson,

  till din lista kan tillfogas de abnormt generösa ekonomiska premisserna som den politiska adeln berikar sig med. Som vi andra får betala!

  Gilla

 • Maja

  Min väninna har hemtjänst.De stjäl all mat jag köper åt henne helst alla charkuterier.

  Gilla

 • anne b rat

  Enligt en talesman för EU i SR (sossarnas radio) idag, är vi dessutom det rikaste landet!
  F-n trot!

  Gilla

 • Bosse S

  Inte ens sjukhusen lagar ätlig mat. Flera sjukhus i Skåne har sålt ut matlagningen för lägsta pris till Karl Fazer i Eslöv. Maten är så usel att den förutom att den smakar hemskt inte liknar vad de påstår att det är vad de serverar. Sjukhusköken har man lagt ner och i många fall rivit byggnaderna.

  Gilla

 • ossie

  Man svälter ut gamlingar på äldreboenden. Det måste ju bli lite omsättning så nya platser frigörs. Att bygga fler äldreboenden har vi ju inte råd med.

  Gilla

 • Hasse

  När det mat som dom har hämtat från någon avfalls container?
  Annika ragatan Strandhäll vakna nu efter er kräftskiva på harpsund
  Betald av Skatte pengar

  Gilla

 • turrim

  Här bör det vara rimligt att minister Lena Hallengren som snackar så mycket åker och träffar Lennart Ericson på plats. Han bjuder nog på lunch.

  Gilla

 • Tony

  Ja Magdalena Andersson har ju kommit fram till att det är dom gamla i samhället som kostar pengar och tär på Sveriges Ekonomi??

  Svensken lever för länge, och ett sätt att ta dö på dem är att
  servera näringsfattig undermålig mat som ser ut som
  grisföda.

  Intressant att personalen talar Persiska Bosniska ,Somaliska
  och Arabiska? En fråga bara, finns det någon som talar
  Svenska? För Fyrväpplingen ligger väl i Sverige?,

  Gilla

 • Kurt

  Sverige lär ut demokrati, det låter som ett skämt, ett dåligt skämt.

  Gilla

  • Suzie

   Sveriges regim åker världen runt för att sprida och hjälpa till att införa socialistisk demokrati, som inte är riktig demokrati såklart,och detta har pågått i decennier utan att systemmedia berättat sanningen för svenska folket som i sin tur visat ytterst lite intresse för vad politikerh-vetet egentligen sysslar med för våra skattemedel.

   Gilla

 • Anders Karlsson

  Elias kök borde leverera mat till kommunstyrelsen. Ge de gamla fängelsemat. Under migrantkrisen köptes pizza och restaurangmat till icke skattebetalande folk. Förstås uteslutet till svenska pensionärer.

  Gilla

 • ponnsan62

  Sossar..sossar.
  Ni vill att vi äldre ska dö fort….därför vi kan er historia i Nazismen.
  Ni skäms inte heller….därför ni är ute efte pengar och makt…
  Ni har aldrig varit ett arbetarparti….därför ni ljuger.hycklar.och kör med fina ord som ni inte förstår själva..
  Fråga till er sossar…Hur går det med Gaskammarna..

  Gilla

 • etnisksvensk

  Man ser verkligen inte fram emot att hamna på ett svenskt äldreboende!
  Hoppas att döden kommer och tar mig innan dess!
  Jävla politiker rent ut sagt!

  Gilla

 • kaj jakobsson

  Det går bra för Sverige. Ungdomar fly landet nu.
  Arma land

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: