De senaste ofogen från den Israelfientliga industrin

av Andrew Ash • 23 augusti, 2019

  • Rashida Tlaib hade bett om att få åka till ”Palestina”, vilket än så länge inte existerar, på en resa som arrangerats och sponsrats av en palestinsk icke-vinstdrivande organisation, Miftah, som leds av den långvariga Israelfienden Hanan Ashrawi. Gruppen beskrivs av Becket Adams i Washington Examiner som ”en exceptionellt antisemitisk grupp som berömmer palestinska terrorister och hävdar att judar använde blod från kristna under högtiden pesach. Organisationen publicerar också nynazister och uppmanar till förintelse av Israel.” Miftah har också kallat kvinnliga självmordsbombare för hjältar.

  • ”Jag har aldrig känt mig mer palestinsk än i kongressen”, förkunnade hon trotsigt inför Michigankoalitionen för mänskliga rättigheter i april 2019. Det verkar lite magstarkt för att komma från samma kvinna som har kommit till undsättning genom att twittra att senatorer som stöttade ett Israelvänligt lagförslag ”glömmer vilket land de representerar.”
  • Hon verkar helt enkelt ointresserad av alla typer av protester som inte handlar om antingen uppseendeväckande vräkningar eller gripanden, eller de som hon inte får uppmärksamhet eller anses som offer i. Det är svårt att inte undra vad hon gör för sina väljare. Är det önskan om att gå emot Israel som faktiskt håller Michigans goda väljare vakna på natten? Och är antisemitismen nu Demokraternas nya accepterade ansikte?

Den amerikanska kongressmedlemmen Rashida Tlaib (D-Michigan) bestämde sig för att ställa in sin planerade resa till Israel, som ursprungligen skulle äga rum tillsammans med hennes ”truppmedlem” Ilhar Omar, efter att båda blivit bjudna på en officiell kongressresa men tackat nej.

Även om både Tlaib, och den lika frispråkiga ms Omar, från början blivit nekad inträde på grund av sina radikala åsikter som främjar ett förintande av Israel genom bojkott så var bojkott tydligen inte en del av planen. Tlaib fick till slut tillstånd att komma in i landet ”av humanitära skäl”, efter en emotiv vädjan till Israels inrikesminister Aryeh Deri, i vilken hon förklarade sina skäl för att vilja besöka sin palestinska mormor på Västbanken.

Den nyinvigda kongressmedlemmen backade då och har nu bestämt sig för att ställa in resan.

Läs vidare

KommenteraAvbryt svar