Torterade, skar i ansiktet, högg i benet, tvingade att dans – fick straffet halverat


BROTTSLIGHET. 31-årige Fade Badawi dömdes i tingsrätten till fängelse i 12,5 år men har nu fått straffet lindrat till 5,5 år på grund av sin okunskap. Anledningen till att Svea Hovrätt sänker straffet för Badawi är att men inte vet om han hade ”särskilda kunskaper om människokroppens uppbyggnad och konsekvenserna av ett knivhugg på lårets insida”.

Tingsrätten dömde Badawi till 12,5 års för mordförsök och hovrätten bestämmer fängelsestraffet till 5 år och 6 månader för grov misshandel. Vi tar det igen Anledningen till det sänkta straffet är att gärningsmannen inte ansågs ha ”särskilda kunskaper om människokroppens uppbyggnad och konsekvenserna av ett knivhugg på lårets insida”. Badawi får alltså sänkt straff för att han inte vet vad som händer eller kan hända när man hugger en kniv i en annan människa. Badawi uppger att han har gymnasial utbildning. År 2011 studerade han biomedicin på universitetsnivå i London, men uppger att han avbröt studierna efter att ha blivit knivskuren och allvarligt skadad.

Av utredningen framkommer att Fade Badawi förefaller leva ordnat avseende sysselsättning och boende. Han förekommer med 7 avsnitt i belastningsregistret och har tidigare dömts för bland annat narkotikabrott, ekonomisk brottslighet och våldsbrott. Badawi är nu tilltalad för försök till mord, människorov och bidragsbrott”.

Enligt Dagens Juridik hade gärningsmannen samlat exflickvännen och BO för att ”konfrontera dem med frågor kring om de hade ett förhållande”.

Citat: ”Enligt målsägande var Badawi ”uppjagad, galen och psykotisk” och troligen påverkad av droger. Han stack kniven i benet på sitt offer. Den angripne beskrev hur blodet rann och kände hur han domnade bort.

För att hindra förblödning lade Badawi ett tillfälligt förband runt benet på sitt offer. Därefter satte han på musik och krävde att exflickvännen och den knivhuggne mannen skulle dansa. Den knivhuggne mannen låg nu utslagen på golvet och då han uppenbarligen inte kunde dansa gick Badawi fram och stampade honom i huvudet två gånger. Därefter gav han sig på sin före detta flickvän.

När han sedan återvände till den blödande mannen, greppade han mannens halsband och högg honom två gånger med kniven i axeln. Därefter rispade han med kniven över ansiktet på honom.

Efter misshandeln släpade Badawi sitt offer ut i trapphuset och till sin bil. Därpå körde han sitt offer till Akademiska sjukhuset där han dumpade honom och lämnade platsen”.

Gärningsmannen Fade Badawi dömdes även för grov misshandel (av exflickvännen), ringa narkotikabrott samt bidragsbrott. Förekommer i brottsregistret ”med minst 40 dokument.” Tidigare dömd för bl a tidigare dömd för bland annat grov olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott, grovt bedrägeri, försök till grovt bedrägeri, skadegörelse, misshandel, olaga hot och brott mot trafikförordningen.

-Pettersson säger att det var advokat Leif Silbersky som lyckades få Hovrätten att halvera straffet. Leif Silbersky är känd men jag tror inte han är duktigare än andra advokater när det gäller att få ned straffet för brottslingar och misstänkta brottslingar.

Timkostnadsnormen 2019 för en försvarsadvokat som staten betalar är 1.380 kronor exkl. moms med godkänd F-skatt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Leif Silbersky, 81 år, Foto Wikipedia.


13 responses to “Torterade, skar i ansiktet, högg i benet, tvingade att dans – fick straffet halverat

 • ruben

  Det verkar, som om domstolarna gått sönder. Så okunskap om kroppens anatomi skulle fria från mordförsök? De flesta, som har för avsikt att mörda har väl normalt den okunskapen. Konsekvenserna att knivhugga någon ska normalt vara att dömas till mordförsök. Dessutom innehåller tortyren all grymhet, någon kan kräva minst 12 års fängelse för. Sverige måste dessutom bli av med så många kriminella man kan genom att utvisa på livstid där det är möjligt. Ingen kan tro att den här tortyrtalangen flytt från krig om det är därför han är i Sverige. Migrationsverket tycks ha gjort ytterligare en misslyckad bedömning med fara för allmänheten.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inget allvarligt brott, till skillnad mot pantburksbedrägeri som ger utvisning ur landet!

  Gilla

 • Tore

  Brottsoffret var Svensk ex flickvännen var själv blatte.

  Gilla

 • Bosse S

  Skulle vara väldigt intressant att veta vad samtliga ingående i rätten heter.

  Gilla

 • fjölet

  kroppens anatomi, vad f.. är jävla domstolar, har de fullständigt tappat allt.
  trodde att de hade nåt vett innanför pan benet när de sitter och dömer i domstol.
  öööh jag visste inte att jag blev full av öl
  öööh visste inte att de kunde dö när körde på dem med bilen.
  öhhh visste att huvedet ramla av om jag skar halsen av honom.
  sitter det domare och nämnde män uttagna från förskolan
  man får ju dåndimpen på det här hånet mot svenska folket dag i ända

  Gilla

 • SVENSK

  Hur mångna gånger måste man säga det?; ”sverige”, alla utländska kriminella dårars paradis!

  Gilla

 • ossie

  Den skitstöveln har som specialite att skuldbelägga brottsoffren. Karln stinker så vidrig är han.

  Gillad av 1 person

  • Onkel Björn

   Har själv varit vittne i ett mål där gärningsmannen försvarades av S. S var då ganska otrevlig i sitt sätt mot mig. Tror dock att det är en taktik han har för att få vittnen att bli osäkra och ge ett icke trovärdigt intryck inför rätten. Allt för att klanka ner på vittnesuppgifterna. Men det är ett fult sätt.

   Har dessutom hört att S vid minst ett tillfälle krävt, förutom sedvanlig taxa även svart betalning för att ta sig an ett ärende.

   Så den mannen är säkert en ful fisk.

   Gilla

 • ponnsan62

  Helt sjukt !
  Den advokaten tycker jag har allttid försvarat kriminellla.
  Och tagit hutlöst betalt.
  En skitstövel är vad jag tycker

  Gilla

  • Pettersson

   Ponnsan. Där har vi ett problem. Det är advokaternas arbete att försvara kriminella, annars ska de vara åklagare.
   Leif Silbersky får varken mer eller mindre än andra advokater som betalas av staten. Taxan är 1380 kronor plus moms och det är mycket. Jag tror inte att det går att lura domstolen, de vet ungefär vilken tid varje mål tar och skulle märka om någon saltade räkningen.

   I det här fallet såg fakturan ut enligt följande: Leif Silbersky får ersättning av allmänna medel med 28.413 kr. Av beloppet avser
   13.800 kr arvode, 7590 kr tidsspillan, 1340 kr utlägg och 5683 kr mervärdesskatt. Alltså arbetade Silbersky 10 timmar med fallet.

   Gilla

   • Lukas

    Jag anser att advokaterna skulle få ta vad de vill men att den som anlitar en advokat själv skulle få stå för kostnaden i det fall denne blev dömd. Naturligtvis utan att staten garanterar beloppet i det fall den dömde inte betalar.

    I motsatt fall får advokaten och den friade emottaga en schablonersättning från staten. Detta skulle säkerligen rensa bort en hel del advokatmissbruk.

    Dessutom borde det dömas till hårdare straff om: brottslingen helt uppenbarligen ljuger, inte medverkat till utredningen eller att advokaten beter sig på ett rättsvidrigt sätt (allt som oftast)

    Gilla

 • Tony

  Ja det sägs att Pengar luktar inte, hur fan kan Leif Silbersky
  sova lugnt om natten, tycker att befinner sig på samma nivå
  som aset han försvarar!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: