Thomas Mattsson fick sparken


Det var den 12 juli som Expressens Thomas Mattsson tackade för alla åren som chefredaktör, då nämndes inte varför han slutade. Nu rapporterar Dagens Media, tyvärr bakom betalvägg, att Mattsson fick sparken.

Expressens löpsedel den 6 september 1993. Det var innan Thomas Mattsson bestämde. 

Bakgrunden till Mattssons avgång var en ovilja att samarbeta inom Bonnier news och rusande kostnader där Expressens tv-satsning slukat mycket pengar, skriver Dagens media.

I samband med att Expressen 2016 inledde en storsatsning på tv ska en optimistisk Thomas Mattsson ha fått tre år på sig att göra satsningen lukrativ, skriver Dagens media, men det visade sig vara svårare än väntat. Tre år senare var tv-satsningen, enligt Dagens media, en förlustaffär. I samband med att Anders Eriksson, chef för Bonnier News och VD för Expressen, Dagens Industri och Dagens Nyheter, intog sin post 2016 drev han på för ett utökat samarbete mellan mediebolagen. Ett samarbete som Thomas Mattsson inte var särskilt intresserad av, uppger källor till Dagens Media.

Thomas Mattsson var chefredaktör på Expressen i tio år och arbetade på tidningen i sammanlagt 25 år.

-Pettersson minns Mattsson mest för hans samarbete med kriminella och jakten på oliktänkande främst Sverigedemokrater. Tidningens registrering av oliktänkande tvivlar jag på var laglig men lagen är som den är.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

En neutral och opartisk löpsedel publicerad valdagen den 19 september 2010 som Anna Dahlberg låg bakom.


3 responses to “Thomas Mattsson fick sparken

 • Gringo

  Bättre sent än aldrig, inte saknad av många.

  Gilla

 • Maja

  Det där var den bästa nyheten på mycket länge, sedan 2010 när dåren hetsade media att svartlista och stämpla oss oliktänkande som vågade tala öppet och kritisera politiker. som rasister.
  Hoppas att han får inget arbete.karma is a bitch och hoppas att det slår ordentligt på den här idioten.

  Gilla

 • ossie

  Bättre sent än aldrig han borde ha fått kicken för länge sen. Skulle inte förvåna om man hittar nån ännu värre dåre att leda den kloaken.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: