Abdirashid Abdalle döms till livstid för mord på exfrun och mordförsök på dottern

BROTTSLIGHET. I juni dömdes mannen till livstidsfängelse för mord på sin före detta fru, mordförsök på sin dotter samt olaga hot mot sin granne.  Nu beslutar hovrätten att tingsrättens livstidsdom kvarstår.

Det är, konstaterar hovrätten i sin dom, visat att mannen i februari i år angrep sin före detta fru med en kniv i hennes lägenhet i Hässleholm. Det stora antalet skarpkantade skador, över 60 stycken, som funnits i kvinnans huvud, hals och övre del på bålens framsida samt därtill ett stort antal avvärjningsskador, visar, enligt rätten, på att 43-åringen hade handlat med avsiktsuppsåt och han ska därför dömas för mord.

 

Vid samma tillfälle uppgavs mannen ha försökt döda sin 20-åriga dotter, när hon försökte förhindra angreppet på modern och vad gäller detta handlande är det, skriver hovrätten, klarlagt att mannen hade tagit ett grepp om halsen på sin dotter och försökt att hugga henne i halsen med kniven. Gärningen är, objektivt sett, att bedöma som försök till mord.

Ur Hovrättens dom B 2008-19

Abdirashid Abdalle har förnekat vad åklagaren lagt honom till last med hänvisning till att han inte har något minne av dessa händelser. Han har förklarat att han inte har haft något motiv till att döda Bibi Abubakar eller försöka döda Khadija Abdalle, att han i vart fall endast haft för avsikt att förhindra Khadija Abdalle från att avbryta hans angrepp mot Bibi Abubakar, att anledningen till att han har haft Bibi Abubakars blod på sina händer och sitt ansikte var att han rört sig i den blodbesudlade lägenheten samt att hans handhavande av de knivar som funnits i lägenheten och som tillhört hushållet förklarar att hans DNA anträffats på dessa.

Som tingsrätten konstaterat har såväl Khadija Abdalle som Fetije Ramaj berättat om hur Abdirashid Abdalle utsatt Bibi Abubakar för ett besinningslöst angrepp med i huvudsak kniv. Något mera tydligt motiv än det Abdirashid Abdalle själv lagt fram, dvs att han känt sig kränkt och illa behandlad av sin hustru och i viss mån även sina barn, har inte framkommit. Förutom Khadija Abdalles och Fetije Ramajs uppgifter om händelseförloppet visar den tekniska bevisningen, bl.a. undersökningen av en kniv, besudlad med blod på egg och skaft, att blodet kommer från Bibi Abubakar. Utredningen i målet ger inte något utrymme för att någon annan person än de ovan namngiva personerna har varit på platsen.

Abdirashid Abdalle har hävdat att han druckit alkohol och tagit läkemedel innehållande oxazepam, ett lugnande medel, före händelsen. Analysen av hans blod har emellertid visat att det inte har funnits etanol i blodet och att den mängd oxazepam som funnits i blodet har legat inom det terapeutiska intervallet. Det finns inget som tyder på att hans intag av läkemedel medfört att han inte skulle ha något minne av händelsen. Inte heller det faktum att han före händelsen uppfattat sin hustru som förhäxad tyder på några vanföreställningar utan torde hänföra sig till Abdirashid Abdalles religiösa övertygelse.

Tvärtom talar Anna Wigermos och Helena Lövgrens vittnesmål om att han, i vart fall direkt och även kort tid efter händelsen, har minnesbilder av denna.

Som tingsrätten funnit är det således utrett att Abdirashid Abdalle på sätt åklagaren angett berövat Bibi Abubakar livet. Det stora antalet skarpkantade skador, över 60 stycken, som funnits i Bibi Abubakars huvud, hals och övre del på bålens framsida samt därtill ett stort antal avvärjningsskador, visar på att Abdirashid Abdalle har handlat med avsiktsuppsåt. Med hänsyn härtill och på grund av vad tingsrätten har anfört ska Abdirashid Abdalle dömas för mord.

Vad gäller åtalet för försök till mord är det främst genom Fetije Ramajs vittnesmål klarlagt att Adbirashid Adballe bl.a. har tagit ett grepp om halsen på Khadija Abdalle och – på i huvudsak samma sätt som Khadija Adballe och Fetije Ramaja har beskrivit ett av knivangreppen mot Bibi Abubakar – försökt att med kniven hugga Khadija Adballe i halsen. Som tingsrätten funnit och på de skäl tingsrätten i övrigt lagt fram är gärningen, objektivt sett, att bedöma som försök till mord.

Vilken avsikt Abdirashid Abdalle har haft med angreppen mot Khalija Abdalle måste bedömas mot bakgrund av händelseförloppet i dess helhet. Så som detta har förlöpt står det helt klart att Abdirashid Adballa varit i sådan affekt att han har haft beredskap för att döda Khadija Abdalla för att hon försökte stoppa hans rasande våld mot Bibi Abubakar.

Abdirashid har därmed handlat med uppsåt och ska således dömas för försök till mord. I fråga om det angrepp som riktats mot Fetije Ramaj gör hovrätten ingen annan bedömning än den som tingsrätten har gjort. Abdirashid Abdalle ska således dömas för olaga hot gentemot henne.

Även om Abdirashid Abdalle nu vid huvudförhandlingen i hovrätten berättat att han mår dåligt och bl.a. hör röster godtar hovrätten, liksom tingsrätten, de slutsatser som den rättspsykiatriska undersökningen har lett fram till. Skäl som medför att det finns anledning att underställa undersökningen Socialstyrelsens rättsliga råds granskning finns inte. Som tingsrätten funnit är någon annan påföljd än fängelse utesluten…

DOMSLUT. Brott som den tilltalade döms för

 1. Mord
 2. Försök till mord
 3. Olaga hot

Påföljd m.m. Fängelse på livstid plus skadestånd på c:a 400.000 kronor.

-Pettersson säger att denna pensionsräddare kommer att kosta Sveriges skattebetalare minst 20 miljoner och ibland tycker jag det är synd att Anders Gustaf Dalman slutat arbeta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

10 thoughts on “Abdirashid Abdalle döms till livstid för mord på exfrun och mordförsök på dottern

 1. Alla ni som brukar skriva här och försvar alla invandrare och hur bra dom är för detta land ! Kan ni inte berätta för oss vad som är bra med denna ???

  • Frågan bör ställas till majoriteten av den svenska naiva konflikträdda och men uppenbarligen trygga väljarkåren som de senaste dryga 40 åren vid varje val har röstat på en mångkulturälskande och landsförädisk 7 klöver som är ansvarig för en totalt okontrollerad massimport av mångkultur som skapat dagens kriminella anarkisamhälle och som blivit Folkhemmets undergång.

 2. Och Birgit valde fel. Känner till många Birgit som inte vågar lämna sina utländska män från mellamöstern ,då de vet vad som händer i händelse av en skilsmässa.
  Jag har väldigt svårt att förstå varför kvinnor väljer män från olika kulturer.Jag menar kulturer med religioner som bara kan sluta på ett sätt.

 3. Tja ! Så går det när man tar in dessa lättkränkta . Inte nog med att dom mördar sina egna ,dom vill gärna döda oss med som dom tycker är otrogna hundar och horor. Detta kostar inte bara uppehället för dessa utan även rättegångskostnader, skadeståndskostnader till offren, fängelse kostnader plus att vi måste bygga ut fångvården mm. Vi få betala mera skatt förstås och få sämre skola, sjukvård och mer otrygghet istället 🙁 Detta vet nog alla här ,men man måste liksom skriva av sig lite för det man ser i samhället idag är inte bra för oss och våra barn och barnbarn.

 4. Det börjar finnas tecken på att de flesta brott, som blir utförda i Sverige,
  begås av icke-svenskar.

 5. Också detta monster skulle ju bli lönsam
  på lite sikt. Efter livstid har han väl kostat skattebetalarna ca 20-30 Mkr. Han får väl senare rädda våra pensioner på distans från sitt hemland.

 6. Livstid på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell, det kostar skattepengar det men har denna kriminella parasit tur får han ett tidsbestämt straff om några år och kan då knall ut igen det trygga och heligt mångkulturella svenska samhället igen !
  Skönt att nu efter 35 år som fångvaktare på Kumlafängelset ha tagit pension och slippa se och höra dagens totalt respektlösa kriminella parasiter i mångkulturella lekstugan innaför murarna.

 7. Ett människoliv har ett värde på 400 000 kronor. Vad skall man säga
  .En dödsdom vore på plats.

Kommentera