Önnevalls flyktingpojke

BROTTSLIGHET. För några dagar sedan skrev vi om “Flyktingpojken Abed”som SVT-journalisten Fredrik Önnevall smugglade till Sverige. “Abed” dömdes för brott mot knivlagen till dagsböter. 

Kniven
Kniven Maksoud Abdulrahman hade på sig. Foto: Polisen

“Abed” heter egentligen Maksoud Abdulrahman, är född 1999, har tolkbehov på arabiska och är medborgare i Syrien.

I förundersökningsprotokollet står: “Patrull 21-1110 åker ned i parkeringsgaraget bakom Alewalds-outleten i centrala Uppsala.
När patrullen kommer runt ett hörn så ser de fem ungdomar som står ca 10-15m bort. Patrullen kör fram emot ungdomarna och Pa Österlund kliver snabbt ur bilen och går emot ungdomarna. En av ungdomarna (senare identifierad som misstänkt Maksoud) försöker röra sig runt en ca 0.5m bred stolpe i garaget. Pa Österlund fortsättet att gå emot Maksoud och har honom hela tiden under uppsikt. När Pa Österlund är ca 2 m från Maksoud så försöker
Maksoud kasta upp en kniv på ventilationen i taket. Maksoud lyckas inte kasta upp kniven utan den studsar tillbaka ned på marken och landar bredvid stolpen. Maksoud visiteras därefter utan att man hittar någonting annat olagligt på honom. Ungdomarna beter sig nervöst och när patrullen visiterar Talal Zakour så hittas ytterligare en kniv på honom. Kniven är inlindad i långkalsongerna längs med Talals vänstra smalben. Pa Österlund får känslan att han har lindat in den där med anledning av att han skall kunna gå med den dold samt försvåra för polisen vid en eventuell visitation”.

Misstänkt Maksoud delges misstanke om brott enligt ovan samt underrättas om rätten till försvarare. Maksoud ERKÄNNER brott mot knivlagen och säger att förhör kan hållas utan försvarare.

“Förhörsledaren ber Maksoud berätta fritt om den aktuella händelsen.
Maksoud säger att han hittade kniven tidigare under kvällen och att han inte brukar ha kniv på sig. Maksoud säger att han bara skulle ha den under kvällen och att han sen skulle ta med den hem och lägga den på en hylla hemma.
Förhörsledaren frågar Maksoud vart han hittade kniven.

Maksoud säger att det var på andra sidan av parkeringsgaraget. Förhörsledaren frågar Maksoud varför han försökte kasta ifrån sig kniven när polisen kom.

Maksoud säger att han fick panik och att han därför försökte kasta ifrån sig kniven när polisen kom. Förhörsledaren informerar Maksoud om strafföreläggande. 

-Pettersson tycker det är märkligt att PK-media och SVT inte följer upp hur det gått för Önnevalls flyktingpojke? Tolkbehov på arabiska efter fyra år i Sverige tyder inte på någon större begåvning eller vilja att anpassa sig.

Fredrik Önnevall hämtade hämtade “flyktingpojken Abed” i Grekland och därifrån reste de sedan genom 5-6 fredliga länder för att Abed skulle komma undan kriget i Syrien. Numera har Abed fått hit sina föräldrar och syskon från Syrien.

Skattefinansierade SVT har stränga krav på att medarbetare inte får ta politiskt ställning. Trots detta så arbetar Önnevall kvar på SVT.

Orsaken är att SVT ser Önnevalls människosmuggling som ett humanitärt ställningstagande inte ett politiskt.

Vi får trots allt hoppas att det går bra för Önnevalls flyktingpojke. Han har sedan tidigare fått böter för att ha kört för många på en moped och nu kniven. I det stora är det inget men det är dags att skärpa till sig nu…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

12 thoughts on “Önnevalls flyktingpojke

 1. Det är märkligt hur tiderna har förändrats. När jag var grabb på 60-talet hade var och varannan grabb kniv. och dem använde man flitigt när man var i skogen och lekte, Täljde pilbågar och pilar, barkbåtar, byggde kojor av granris mm.

 2. Frågan är då varför en ung man som fått så mycket uppmärksamhet, hjälp, ömhet och övrigt stöd ändå blir kriminell? Och hur mycket har han gjort som inte uppdagats? Beror det bara på otur eller härkomst, etnicitet och kultur?

 3. Önnevall var under en tid korrespondent i Kina. Då hade han flera intressanta reportage.

  Sedan han blev människosmugglare och dessutom fick ett journalistpris av kompisarna så tål jag inte se honom oavsett program. Man borde kunna få avdrag på skatten för den programtiden

 4. Synd att inte Baaarnet hann öva på sin knivteknik på Fredrik, det hade han säkert ställt upp på, för Fredrik är minsann inte rasist

 5. Mopedincidenten och kniven är bara det han har åkt dit på och det vi känner till, kan garantera att han har hundratals olika brott på sin CV….inbilla er inget annat.

  Dessa klientel är kriminella när dom kommer ur mammas sköte, sitter liksom i generna.

 6. Hmmm…
  Önnevall och hans gelikar är ytterst ansvariga för tillståndet i Sverige.
  Tillåt mig i all ödmjukhet spotta på marken varje gång jag möter någon av hans sort på gatan.

  • Herr Önnevall hämtade/berikade Sverige med en verkligen begåvad kille när han efter 5 år i Sverige måste fortfarande ha en tolk. Det är också konstigt att hela hans familj/klan kunde komma hit så snabbt – tydlig gräddfil. Fy f…… . Önnevall är skyldig till mycket och fortfarande anställd på SvT.

Kommentera