Flyktingpojken Abed


BROTTSLIGHET. Ni minns säkert ”flyktingpojken Abed”, den unge man som som SVT-journalisten Fredrik Önnevall smugglade till Sverige?

I onsdags dömdes ”Abed” som egentligen heter Maksoud Abdulrahman för innehav av en rejäl kniv på Gamla Torget i Uppsala. Säkert för att skala frukt och plocka svamp med den.

Brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Påföljd Dagsböter 40 om 50 kr

Expressen skrev i januari 2017. ”Den 15-årige pojken har i dag hunnit bli 17 år och lever med permanent uppehållstillstånd i Sverige. Han har fått hit sin familj, går i gymnasiet och talar flytande svenska.”

Trots flytande svenska och över fyra år i Sverige angav ”Abed” tolkbehov på arabiska i rättegången. Abed är medborgare i Syrien.

Källa: Uppsala TR Dom 3996-19 skriver Hampus Hellekant på twitter.

Om Fredrik Önnevall på bloggen…

-Pettersson säger att ”flyktingpojken Abed” som Önnevall hämtade i Grekland och tog genom 5-6 fredliga länder för att han skulle komma undan kriget i Syrien numera har blivit fem stycken sedan föräldrar och syskon flyttat hit från Syrien.

Trots att skattefinansierade SVT har stränga krav på att medarbetare inte får ta politiskt ställningstagande så arbetar Önnevall kvar på SVT.

Orsaken är att SVT ser Önnevalls människosmuggling som ett humanitärt ställningstagande.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


36 responses to “Flyktingpojken Abed

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: