Genusperspektiv i asylmottagningen

2015 blev det för första gången en majoritet av män i Sverige. Detta p.g.a. en stor invandring av asylsökande män.

Detta vill nu två statsvetare förändra genom att införa ett genusperspektiv i asyl- och anhöriginvandringen.

De som på ett enkelt sätt vill försvara den stora asylinvandringen till Sverige brukar inte sällan jämföra med 2:a världskriget då neutrala Sverige tog emot många flyktingar. De som vill fördjupa sig lite mer vet hur det egentligen såg ut. Ensamkommande från Finland, varav de allra flesta återvände när kriget var slut. Flyktingar som kom till Sverige från närbelägna länder och som inte valde att bege sig till trygga länder hundratals mil från hemlandet. Framför allt var det kvinnor och barn som anlände till Sverige, inte män som istället var kvar och försvarade sitt land mot fienden.

Idag vet vi att män flyr från länder i Afrika och Asien där man lämnar sina fruar och barn kvar.

Detta har skapat en snedfördelning mellan kvinnor och män, där männen i Sverige nu är i majoritet. Debattartikeln bygger glädjande nog på fastslagen statistik och inte på känsloyttringar och egna intressen. De bägge forskarna tror att nuvarande asylpolitik kommer att öka klyftan mellan antalet män och kvinnor i Sverige och skickar en varning till ansvariga om att vara observanta på konsekvenserna av en ny asylpolitik.

Konsekvenserna av nuvarande och förutvarande asylpolitik märker vi av varje dag och här har de ansvariga inte tagit någon som helst hänsyn eller varit vidare observanta.

Att lägga på ett genustänk i asylinvandringen är dock ingen enkel väg att nå en jämlik befolkningssammansättning i Sverige. Män och ensamkommande som används som ankare idag, kommer från länder där män värderas betydligt högre än kvinnor. Jag ser inte hur ett genustänk skulle kunna ändra på den saken? Om man istället skickar kvinnor och unga flickor som ankare, anländer ändå deras män och bröder som anhöriga så fort ett uppehållstillstånd delats ut.

Att asylinvandrade män står för en procentuell stor del av alla grova brott som begås i Sverige kan tyda på att de befinner sig i Sverige utan vilja att ta hit eventuella fruar, döttrar eller mödrar. Kanske det bästa sättet att nå en jämlik fördelning utan att ta till detta tröttsamma ord ”genustänk”, är att slopa asyl- och anhöriginvandringen som vi nu känner den och istället satsa enkom på ett kvotflyktingsystem? Då skulle ansvariga myndigheter kunna välja ut hela familjer istället för enskilda. Får vi sedan en regering som är beredd på att utvisa kriminella invandrare, så kan saken lösa sig självt till slut.

SvD

”Min forskning visar att det finns flera negativa konsekvenser för samhället när obalanserna i könsfördelningen ökar, något som Sverige behöver diskutera på allvar”

Skrev professorn Valerie M Hudson i en debattartikel 2016. Ingen kan hävda att hon hade fel.

4 thoughts on “Genusperspektiv i asylmottagningen

  1. Har inte regeringen abdikerat i asyl och invandrarfrågan? Man har ställt till ett sånt helvete för dyra pengar, så man försöker på alla sätt tiga bort det eller avleda med andra ämnen.

  2. Vore det inte bättre att anlägga ett ”max-två-länder-bort-perspektiv”? Det vill säga bara acceptera asylansökningar från grannländer och deras granländer. Det finns inget värde i sig att ta emot människor som lika väl skulle kunna befinna sig kulturmässigt i ett parallellt universum. Det imploderar till slut med miljontals utsatta.

    Satsa hellre resurserna på en vettig mottagning i grannländerna och ordna upp oredan där den redan finns.

  3. Sveriges sjuka vansinniga landsförädiska och helt okontrollerad massinvandring är som Ketchupeffekten, först kommer ingenting sedan kommer allt !
    Folkhemmet är som alla utanför begåvningsreserven vet, helt förlorat till i första hand Musse.

KommenteraAvbryt svar