Eskilstuna-Kuriren ser inte skogen för alla träd


MEDIA. Eskilstuna-Kuriren publicerar idag en granskning av vad de kallar trollfabriken, alltså alternativa medier, där de påstår att det klipps och klistras i intervjuer för att det ska passa sajtens syften. Det är möjligt att Ekuriren har rätt i detta. Jag vet inte och kan inte svara för andra. 

Att klippa och klistra har tidigare varit de etablerade mediernas specialitet. Därför får Eskilstuna-Kuriren och andra tidningar bara intervjua Pettersson med skriftliga frågor numera, vis av erfarenheten från tidigare intervjuer där man inte känner igen sig.

Nåväl, Eskilstuna-Kuriren kan vara Sveriges första öppet islamistiska tidning och jag förstår att de inte gillar alternativa invandringskritiska medier.

Debatten är inte ny, de etablerade medierna har i varje fall sedan det blev uppenbart att Sverigedemokraterna kunde komma in i riksdagen år 2009 försvarat invandringen och påtalat hur bara och lönsamt det är med asylinvandring. De alternativa medierna har minst lika länge påstått motsatsen. Pettersson började år 2003.

I maj 2009 fick jag en insändare publicerad i lokaltidningen Södermanlands Nyheter som tillhör samma koncern som Ekuriren ”22 arabiska länder och islam”. Då gick detta bra sedan startade jag bloggen 2010 och la upp insändaren som ett inlägg. Från bloggen började inlägget delas och gjordes så av Thomas Axelsson, rektor för den fristående gymnasieskolan Europaskolan Strängnäs och det fick Eskilstunakuriren tag i.

Skärmdump från Eskilstuna-Kuriren.

Rektor Axelsson blev naturligtvis orolig och ångrade sig och lovade vara källkritisk i framtiden. Synd att Axelsson och Eskilstuna-Kuriren inte var källkritiska. Hade de varit det eller frågat mig så hade de framgått att insändaren/inlägget om arabvälden kom från UNDP Arab Human Development. Utredningen är från 2005, jag skrev det ursprungligen 2009, men jag tror inte något blivit bättre i arabvärlden.

Så långt har det alltså gått. PK-pressen kallar FN:s rapporter rasistiska i stället för att vara källkritisk. Chefredaktör och ansvarige utgivare på Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter Eva Burman kanske skulle jaga trollen på den egna redaktionen. Där finns en man som öppet hyllar muslimska brödraskapet och hotar oliktänkande med stryk…

Eskilstuna-Kuriren på Petterssons blogg…

Vill ni göra tvärtom, läsa om Petterssons blogg på Eskilstuna.kuriren så använd deras sökruta… 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


14 responses to “Eskilstuna-Kuriren ser inte skogen för alla träd

 • Olof.p

  Jag har varit både på journalisthögskolan och SVT. Kan berätta att det klipps och klistras där också. Kommer speciellt ihåg samtal med en kameraman på SVT som sa,
  – Jag skulle aldrig ställa mig framför kameran här på SVT, man blir helt sönderklippt i det man säger.
  Bekymret för medlöparmedia och kommunistkanalerna SVT och SR är att de har tappat i legitimitet och alternativmedia tar över mer och mer. Då gör de som diktatorn gör i diktaturer, sprider ut lögner för att ta död på sanningen.

  Gilla

 • folksam2010

  Alltså Granskning Sverige Vilken Proffesonalismn Lyssna På Nollan Ståhle
  som avbryter inte är Koncentrerad i frågan .. Verkar inte kunna ta till Vad ”Erik” säger Sthåle vill inte Lyssna Hoppas GS kan Uppstå igen och torka av alla sopor som denna ”journalist” Ståhle Lyssna på skillnaden i samtalet Vilken Tvärnolla anställd och betald Jornalist herregud säger jag bara

  Gilla

 • Billy Boy

  Johan Andersson, Granskning Sverige samtalar på telefon med reportern Mathias Ståhle Eskilstuna-Kurirenom bl a om ämnet Trollfabriken. (Publicerades den 28 feb. 2019)

  Gilla

 • Anders Karlsson

  Det kan inte vara lätt att tillhöra MSM. Metro läggs ner, andra får färre och färre prenumeranter.
  Alla med alternativa sajter, som Pettersons, blommar. Att Petterson skulle vara främlingsfientlig är så löjligt att det inte ens behöver bemötas.
  Jag saknar dock det gamla Sverige, då man kunde vingla hem från puben utan att bli rånad och där flickor slapp överraskningssex på hemvägen….

  Gilla

 • Billy Boy

  Vore intressant att få veta om chefredaktör Eva Burman och hela den nya redaktionen på SN lyckats lära sig att se skillnad på svenskar och somalier.

  Skärmdump ovan från SN.se 1:a februari 2015.

  Media i Finland var hederligare i detta fallet. De talade nämligen om män som bor i Sverige. De misstänkta männen på färjan var nämligen somalier. De var inte ens svenska medborgare.

  Detta var bara ett exempel av många, många fler där redaktionerna för de sörmländska tidningarna som ingår i NMT-koncernen har trampat ordentligt i klaveret. Se många fler exempel i Petterssons huvudinlägg ovan.

  Vi får väl vara lite uppmärksamma framöver och se vad den nyligen ”omorganiserade” SN-tidningen och dess nedbantade ”medsystrar” Eskilstuna-Kuriren, Strängnäs Tidning och Katrineholms-Kuriren inom NTM-gruppen kan komma att erbjuda av 100 procentigt sanna och trovärdiga nyheter av högsta kvalité till sina kvarvarande läsare. Det blir nödvändigt för att gruppens tapp både i journalistisk trovärdighet och förlorade intäkter från betalande prenumeranter skall kunna hejdas.

  Gilla

  • Maja

   Jag tycker uppriktigt synd om svenska män som svartmålas och hånas överallt. Så synd, för ni är fantastiska till 90 %.
   Att en man inte får vara en man med allt vad det innebär utan tvingas leka mamma /pappa och acceptera alla nycker som vänsterkvinnor och varför inte högern också tvingar dem till. Jag ser dagligen många kuvade män.
   Häromdagen när jag kom från mataffären satt en äldre herre utanför väntandes på sin hustru.
   Vi pratade politik förstås och båda var överens att Lövén måste bort med sin hov för Sveriges bästa. Spännande diskussion ända tills hustrun kom.Hon glodde på mig och honom och sprang i väg. Han ropade på henne och hon vägrade vänta på den gamla mannen.
   Vad är det frågan om? Jesus…

   Gilla

 • DanTor

  Ole S menar att Pettersson är misstänksam och efter diverse ansträngningar kommer fram till sin slutsats och att klartext finns i etablerad, media.

  Pettersson började med sin media 2003 därmed16-år och får väl då anses som etablerad jämförelsevis med annan, dina, media med turbulenta ägarbyten och påbjudna redaktörer med sin agenda.

  Därmed sedan 16-år Pettersson är stabil skriver vad som skett eller sker och gör sedvanliga antagande-förfrågning i samband med beskriven, verklighet.
  Petterssons agenda blir då Icke mycket att orda-om betyder Pettersson bör fortsätta att beskriva det hela, faktisk verklighet.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Lite beröm till ekuriren. Bättre sent än aldrig, att rätta felaktiga uppgifter.

  Som vanligt genom TT …..men ändå.

  Nu vill vi se mer av detta för framtiden. Det finns oftast olika åsikter om något som läggs fram som en ”medial sanning”, låt det även få komma fram i den svenska median.

  https://www.ekuriren.se/nyheter/varlden/institut-backar-om-varmerekord-pa-gronland-sm5206677.aspx

  Gilla

 • ossie

  En av många skitblaskor som ligger i dödsryckningar. Upplagorna sjunker och sjunker. Befarar att vi snart får betala skiten på kommunalskatten.

  Gilla

 • SVENSK

  Rasist, är man om man vill diskriminera, skada eller döda andra raser i deras egna länder, därmed finns det praktiskt taget INGA rasistiska SVENSKAR!

  Gilla

 • Realist

  Jag som Svensk skattebetalare är nöjd med att ”metro” blir borta från den statliga garanti som ges till ”allehanda” media som man ser ”fejkar” prenumerationer och lösnummer köpare !!
  Var är ”media” utöver de fristående som GRANSKAR detta ??
  Kan de inte inse att andra ”statligt underhållna” medier inkräktar på deras ”TERRITORIUM” som t.ex. SVD, AF, Ex & övriga som erhåller statligt stöd för alla sina publikationer ???
  Finns en oberoende ekonom på ”nätet” som granskat detta, bör läsas av alla !!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: