Stäng

Minns ni tiden före PK?

ISLAM. Hanif Bali twittrar: Kommer ni ihåg tiden före tyckonomerna fick SD-fnatt när det ansågs politiskt korrekt att inte tycka att ultrakonservativa islamska fenomen inte hörde hemma i Sverige?

Det var i januari 2010 som socialdemokraternas dåvarande partiledare Mona Sahlin och statsminister Fredrik Reinfeldt (M) var överens om att vi inte skulle ha ansiktstäckande plagg i Sverige.

Både Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt tyckte sig se tendenser i Sverige till ett ökat tryck på främst unga invandrarflickor från krafter som har synpunkter på hur de bör leva sina liv. Båda efterlyste en större samhällsdebatt och mer information för att hindra en sådan utveckling.

– Det handlar om att stå upp för våra friheter i samhällsdebatten, att beskriva i svensk skola hur det svenska samhället ser ut. Det kan ibland också vara fråga om lagstiftning, men det är inte så att lagstiftning löser allting, sa Fredrik Reinfeldt enligt Aftonbladet.

-Pettersson säger att i januari 2010 lät både Sahlin och Reinfeldt vettiga sedan blev det val och Sverigedemokraterna kom in i riksdagen för första gången och då slog det slint hos många. Det visade sig att de inte ville ha någon debatt och de som försökte tystades. PK-Sverige föddes.

Reinfeldt och moderaterna vann valet med bland annat dessa vallöften:

Moderaterna krävde väsentligt hårdare invandringspolitik med självklara förslag som: Sverige som invandrarland måste se sanningen i vitögat.

 • I Sverige gäller svensk lag.
 • Medborgarskap som getts på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor ska återkallas.
 • Den som får avslag på sin asylansökan ska inte kunna stanna kvar i landet.
 • Utländska medborgare som dömts för grova brott ska utvisas.
 • Invandrare ska inte ha rätt att fritt välja bostadsort.
 • Tillräckliga kunskaper i svenska måste bli obligatoriskt.
 • Vägen till Sverige kan inte enbart bygga på asylsökande och deras anhöriga.

Men i stället för att hålla sina vallöften gjorde Fredrik Reinfeldt en 180 graders sväng, svek sina väljare, det svenska folket och lät miljöpartiet diktera invandringspolitiken och bäddade för dagens kaos.

Det var ett dubbelt svek. Politikerna höll inte sina löften och media ställde dem inte till svars.

John Hood, Fredrik Reinfeldts anfader, skulle nog inte ha blivit glad åt ett sådant svek. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Minns ni tiden före PK?

 1. Kommer nyss från Arlanda, hämtade dottern, Muslimer va klart den största gruppen som vistades på Arlanda, de som kom ”hem” efter semestern i ”Landet” man inte kunde bo i utan att frukta för sina liv och de som va på väg till de länder där man måste frukta för sina liv för semester.
  Undra hur många få bidrag från Socialen för sina resor, för att upprätt hålla kontakten med tjocka släkten.
  Att så ske fick jag veta av en anställd på Soc. i Nyköping.

 2. Minns ni tiden när Sverige var ett föredöme och mönsterland för andra länder?, idag är Sverige ett skräckexempel för andra länder för hur det kan bli med en okontrollerad massinvandring och en media som är statligt kontrollerad(public/service), övrig media kontrollerad av ett fåtal ägare och helt beroende av staten(presstöd) eller statlig licens(TV4). Landet är idag en åsiktsdiktatur där yttrandefriheten är begränsad och vi kan betraktas som en demoktatur.

  1. PS, yttrandefriheten är hotad på grund av den vidrige justitieministern och skånefacisten Morgan Johansson

 3. Kommer ihåg när Sverige var Sverige, ett homogent kristet icke mångkulturellt fosterland !

 4. Dagens tonåringar har det inte lätt. Kommer nån ihåg om man hade klimat ångest på sjuttiotalet, eller om man hade erektionsångest på grund av för mycket porrtittande, eller om man hade ångest för att gå ut på stan sen kväll, eller om man kunde bli rånad och antastat ifall man hade märkeskläder på sig. Blev flickor våldtagna av grupper utländska män, såg man skäggiga barn ute på stan, sköts det vilt och viftade ungdomar med macheten då, har jag glömt hur det var eller har vårat land förändrats sen dess. Som jag kommer ihåg var det en helt annan bild på samhället, gubbarna på bänken var de enda asociala inslaget på torget, och dom var oförargliga. Man skulle hålla gränserna och ha både livrem och hängslen, sa dåtidens politiker.

 5. PK? Åsiktskorridor är ett annat. På något sätt är sverige ett testland, möjligen av FN. När vattnet tar slut, hur flyttar vi befolkningen och hur många till var?
  Tar gärna på mig foliehatten, men det vi ser nu kan inte någon tycka är ok. Tror att även Löfven lider men i kopplet han är i vågar han inte säga något, inte ens morra lite. Eller ens visa tänderna.

 6. Sett i backspegeln en härlig tid!

  Sverige var ett fritt land!

  Här fick man säga och tycka vad man ville!

  Här rådde demokrati.

  Precis tvärt emot en tragiska utveckling som förstört vårt land.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: