Önnevall: Vi tackar nej till att SVT betalar rättegångskostnaderna


BROTTSLIGHET. Under inspelningen av SVT-serien Fosterland tog Fredrik Önnevall och hans team med sig en 15-årig syrisk pojke från Grekland till Sverige, vilket resulterade i att Önnevall och två andra dömdes för människosmuggling.

I samband med detta meddelade SVT att man kommer att betala deras rättegångskostnader, något som Önnevall och hans team nu tackar nej till. – Vi kände att då tar vi det själva, så kan ingen säga att vi har bidragit till att rubba förtroendet för public service, säger Fredrik Önnevall till SVT Nyheter.

”Vi vet att allmänhetens åsikter om SVT:s kommande ekonomiska stöd för våra försvarskostnader går isär. Därför väljer vi att tacka nej till något ekonomiskt bidrag från SVT för våra försvarskostnader”, skriver Fredrik Önnevall och hans team i ett inlägg, som delades på Facebook under måndagen.

-Pettersson noterar att SVT och Önnevall kaller grabben ”syrisk flykting”, eventuellt var han flykting från Syrien men han plockades upp i Grekland och därifrån genom hela Europa var han inte flykting utan resenär.

Sedan litar jag inte ett dugg på SVT, jag tror Fredrik och de andra kompenseras med högre lön. Public Service har nio miljarder skattekronor att plocka av…

Ankarbarnet från Grekland har för övrigt blivit sex personer. Föräldrarna och tre syskon har anhöriginvandrat…

Om Fredrik Önnevall på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Önnevall: Vi tackar nej till att SVT betalar rättegångskostnaderna

 • Balder

  Tror jag inte ett skit på, detta endast för att försöka ‘ljuta olja på vågorna’ ännu en gång… Han kommer att kompenseras fullt ut via andra kanaler säkert som amen i kyrkan… Avskum!

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  I andra fall där SVT-journalister dömts för brottslighet, så har de fått en rejäl löneförhöjning, när det blivit skadestånd/böter. Så undrar vilken lön Önnevall och CO fick istället?

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Det här är läge för ”crowd funding”

  Gilla

 • Stenbock

  Pengarna till böter och rättegångskostnader kommer hur som helst,från den röda regeringen.Stulna skattemedel.
  Om sedan via SVT eller annan anarkistisk kommunistgrupp,är ju helt egalt. Pack som pack !! Liksom de smugglande ”medarbetarna”.

  Gilla

 • Danne

  Hade det inte uppmärksammats så hade de inte betalat, det tog ett tag att komma fram till att det blev negativ publicitet.
  Omvändelse under bilan är inte speciellt trovärdigt, framför allt inte när det kommer från en anställd på ”public service”.

  Gilla

 • Henrik Karlson

  De har ju 6 munnar att mätta. Så de måste väl leva på existensminimum?
  Deras rätt till tandläkare och sjukvård har de väl oxå avsagt sig?
  Vilka idioter det finns!

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  Ska vi då betala för all framtid, till försörjning och bidrag, för allt denna naiva, vilse och sinnessvaga person gör.
  Naturligtvis ska detta sk.barn med familj, flytta in till denna Fredrik Önnervall, och bli försörjd och underhållen av Fredrik med familj, för all framtid….i alla fall till det sk. barnet med familj blir en vinst för samhället 🤕 år 3094.

  Sverige behöver akut sjukvård….många, många är riktigt sjuka !

  Gilla

 • Zero8

  Det var någon som rapporterade att de skulle betala rättegångs kostnaden själva och istället få en extra lönehöjning

  Gilla

  • Bosse

   Ja detta kan vara en fint från SVT.Om dom får löneförhöjning för att betala böterna är det samma sak som att SVT och skattebetalarna står för notan.Dessa kriminella har säkert gjort upp.

   Gilla

 • Anders

  Ett rätt steg på vägen, men jag tycker han skall betala uppehället för barnet plus familjen som kom hit också.

  Gilla

 • Bosse

  Journalist + aktivist
  Dessa bör väl kallas jouraktivister

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: