Fyra invandrare misstänkta för mord i Gränby, Uppsala

BROTTSLIGHET. Fyra Uppsalabor åtalas misstänkta för att ha mördat en 30-årig man den 2 november 2018 i stadsdelen Gränby, Uppsala. Offret var inte känt av polisen.

Enligt åtalet ska de fyra åtalade männen tillsammans ha gett sig på offret genom att knivhugga, slå och sparka honom. Dessutom ska flera skott ha avlossats som inte träffade mannen.

Enligt åklagaren Liselott Tegler består bevisningen i fallet av bland annat DNA-spår och en telefonanalys. De fyra männen nekar till brott, rapporterar Sveriges Radio.

-Pettersson noterar att Sveriges Radio inte rapporterar att alla fyra har invandrarbakgrund från Mena men att alla är svenska medborgare. De lystrar till namnen Ahmed, Amir,Mohammed och Fadhil.

De tre förstnämnda är bröder med en fin meritlista som domar för stöld, narkotikabrott, olaga frihetsberövande, försök till utpressning, brott mot vapenlagen, bedrägeri, olovlig befattning med falska pengar, vapenbrott, häleri, medhjälp till grov stöld, brott mot knivlagen, trafikbrott, med mera.

Den fjärde mordåtalade, Fadhil är tidigare dömd för narkotikabrott, olovlig körning och rattfylleri.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

KommenteraAvbryt svar