”Svenskarna visste inte hur de skulle släcka”


CIVILFÖRSVAR. Sverige kan lära av sydeuropeiska länder hur man ska jobba för att bekämpa skogsbränder. Det menar italienska brandflygskaptenen Giorgio Zupo som jobbade med släckning i Sverige förra sommaren i en intervju med Svenska Dagbladet.(betalvägg)

– Svenskarna var helt tagna på sängen. Sverige är ett land som skulle kunna ha allt det behöver, materiellt sett, för att släcka bränder – men de visste helt enkelt inte vad de skulle göra, säger Zupo till tidningen som är på väg för att bekämpa bränder i Sibirien.

EU har börjat bygga på en gemensam brandbekämpningsflotta, och använder insatserna i Sverige förra året som pedagogiskt exempel för att sälja in idén.

Giorgio Zupo vill se ett tätare samarbete mellan europeiska länder när det gäller brandbekämpningen. Att det råder olika standarder i Europa för till exempel brandslangar var ett av problemen som uppkom under brandsommaren.

-Pettersson säger att efter den stora skogsbranden i Västmanland 2014 gjordes 26 utredningar, sedan hände inte mycket, samma misstag gjordes 2018 och nu ska denna sommar utvärderas, utvärderas, utvärderas, så blir det med veliga och okunniga vid rodret…

Kanske vi kan lära oss något om italienarnas migrationspolitik också. Italiens inrikesminister säger ungefär som Stefan Löfven, med EU:s miniminivå, gränskontroller med mer men Salvini gör som han säger.

Steget efter…katastrofen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “”Svenskarna visste inte hur de skulle släcka”

 • robbcos

  varför släcka bränder är man kan dansa i pridetåg

  Gilla

 • Tony

  Där den vandrande katastrofen Dan Elände drar fram blir
  allt kaos och elände, det hade varit bättre och ge fanskapet full
  lön livet ut och låtit han avsäga sig all befattning med riket Sverige

  Samtidigt kunde man göra likadant med skämtet som ska
  föreställa Just. minister.

  Gilla

 • centurion

  Konstigt…med ett hopkok av feminism, genuspedagogik, hbtq, värdegrund, toppat med dofterna av ett pride-tåg–borde det ju ha gått alldeles lysande att tillsätta en utredning…f´låt…blåsa ut ljuset.

  Gilla

 • Maja

  Erling

  06 08 2019 at 19:43
  Kan inte låta bli en komplettering.

  Läste precis att en riksdagsman vill anordna underhållning för sittstrejkande afghaner i Sthlm. De behöver något för ”att lysa upp deras tillvaro”.

  Har alltid trott att strejk förutsätter ett arbete att strejka från.
  Men så är tydligen inte fallet. Fast arbete genererar inkomst.
  Möjligen är det så att de strejkar från att ta emot bidrag?
  Betvivlas dock!

  I det aparta lilla landet Sverige med storhetsvansinne är ingenting omöjligt. Kreativiteten när det gäller galenskap är fullkomligt obegränsad!”

  Det lär dyka upp en storbildskärm med valfri underhållning och mat från Grand Hotel på silverfat.

  Gilla

 • Opeter

  Det kan omöjligt finnas något annat land i världen där totalt inkompetenta personer får styra ett land !!! Eller kan dessa politiker titulera sig som världens mest korkade och odugliga ???

  Gilla

 • Opeter

  Det kan omöjligt finnas något annat land i världen där totalt inkompetenta personer får styra ett land !!! Eller kan dessa politiker titulera sig som världens mest korkade och odugliga ???

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vem är förvånad, vad vet kan och vågar vi igentligen dagens naiva öppenhjärtliga och konflikträdda svenskar överhuvudtaget mer än att vart 4:e rösta på en mångkulturälskande 7 klöver ?

  Gillad av 1 person

 • Belo

  Vi är bäst på allt i Sverige. Vi lär dessutom gärna ut vår kunskap. Men lite har vi invandrarna att tacka för att vi kan så mycket.

  Gilla

 • Billy Boy

  Den oduglige justitie- och migrationsministern Morgan Johansson (S) sparkade den oduglige …

  Jeanders bildblogg

  … fd rikspolischefen mm Dan Eliasson (S) uppåt till jobbet som ny generaldirektör för Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB med motiveringen …

  Dagliga skottlossningar, våldtäkter och gruppvåldtäkter, polis som attackeras med handgranater. Otryggheten breder ut sig i hela samhället. Men justitieminister Morgan Johansson är nöjd och menar att Dan Eliasson gjort ett bra jobb som ansvarig polischef.

  Från: SDriks twitter

  Gilla

 • Gringo

  När det tillsätts inkompetenta chefer med en helt annan agenda än den att se till Sveriges bästa, då börjar förfallet. Sen spä de på det hela med totalt inkompetenta politiker som bara ser till sin karriär och sin lön, och som inte har en susning om var de gör där och som inte heller ser till Sveriges bästa. Brandmännen och alla andra inom statlig/kommunal/landsting är chanslösa med ett sådant styre.

  Gilla

 • putte

  Det är väl inte bara på brandbekämpningsområdet som det kanske råder brist på kunskap , för det verkar som om det råder brist på på det mesta i dagens Sverige . Ta rättsväsendet som exempel där deras mesta energi läggs på att jaga förbannade svenskar som i sin frustration säger vad han tycker och tänker om dagens samhälle .
  Sedan att en sådan person som Dan Eliasson över huvud taget anförtros något ansvar är för mig en gåta , men med tanke på att vi har en justitieminister som verkar att vara samma andas barn så är det ju förståeligt att det är som det är .

  Gilla

 • Maja

  Det skulle vara mycket billigare att avvisa pyromaner till sina hemländer.
  Vad är det som pågår? Hur mycket kostar all skadegörelse ,bränder av bilar ,skogar, hus ,fastigheter.
  Vakna upp för katten!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Den dumme italienaren har ju inte förstått någonting!

  Vår värdegrund och vårt genustänk, det som verkligen utmärker en humanitär stormakt, var mycket finare än hans!

  Gilla

  • Erling

   Nej, italienarna är verkligen inkompetenta!

   Inget vet de om mens-certifiering, inte har de statliga myndigheter som paraderar med regnbågsflagga.

   Och hemska tanke, de straffar våldtäktsmän!

   Är inte heller säker på att deras brandmän är så värst tränade i att släcka epidemiskt brinnande bilar.

   De borde faktiskt styra kosan till det lilla landet i Europas utkant för att ta lärdom!

   Gilla

   • Erling

    Kan inte låta bli en komplettering.

    Läste precis att en riksdagsman vill anordna underhållning för sittstrejkande afghaner i Sthlm. De behöver något för ”att lysa upp deras tillvaro”.

    Har alltid trott att strejk förutsätter ett arbete att strejka från.
    Men så är tydligen inte fallet. Fast arbete genererar inkomst.
    Möjligen är det så att de strejkar från att ta emot bidrag?
    Betvivlas dock!

    I det aparta lilla landet Sverige med storhetsvansinne är ingenting omöjligt. Kreativiteten när det gäller galenskap är fullkomligt obegränsad!

    Gilla

 • ossie

  Jo Eliasson ju den största katastrofen i alla fall av icke politiker.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Men han klarar sig bra en då och lever gott trots sin totala inkompetens, det säger allt om dagens idiot-Sverige som majoriteten av svenska känner sig tryggt i !!!!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: