Swebbtv är tillbaka – Om framtiden för nationen


YTTRANDEFRIHET. YouTube hotar yttrandefriheten, raderar Swebbtv…,skrev vi i fredags och det gäller fortfarande. Swebbtv har dock löst problemet tillfälligt och vill vi tacka för allt stöd! Så fint med all omtänksamhet och att så många vill bidra och ställa upp på olika sätt.

För att inte avstanna helt testar vi Vimeo som är en ny plattform istället för Youtube. Ge gärna kommentarer om hur det fungerar.

 • Skicka dina tips eller förslag på ”inskickade klipp” till info@swebbtv.se
 • Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad
 • Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

Första programmet på den nya plattformen är den tredje och sista delen av samtalet med prof. em. Arnstberg om framtiden för nationen och vad som kommer efter demokratin.

I denna tredje och sista del av lördagsintervjun med professor em. Arnstberg, talar vi om slöjans betydelse, om demokratibegreppet som är tätt knutet till nationen samt om återkomsten av stadsstaten som fenomen.

Vi diskuterar slöjans symbolvärde och vad den kommunicerar. Slöjan eller huvudduken demonstrerar en tillhörighet till det egna kollektivet. Att ta av sig denna visar att man inte hör till kollektivet och då riskerar man bli ifrågasatt av sina egna.

Slöjan demonstrerar att man inte vill ta en del av den nya kulturen som man har valt att bosätta sig i om den är ickemuslimsk. Att klä små barn i slöja blir ett sätt att markera att även de har en speciell kultur och religion. Det blir ett sätt att upprätthålla ursprungskulturen. Sedvänjan att använda huvudduk trivialiseras ofta i den allmänna debatten och man inser inte alltid symbolvärdet.

I avsnittet diskuterar vi även böneutrop och dess effekter på omgivningen. Man kan se det som att man sakta men säkert flyttar fram sina positioner och på så sätt legitimerar sin kultur och religion i det allmänna samhället. Kyrkklockorna som jämförelse är symboler i vårt sedan länge kristna kulturarv.

Liksom i de två tidigare delarna med utgångspunkt i Arnstbergs bok ”Efter demokratin” diskuteras demokratibegreppet. Demokrati betyder folkstyre, men när folket inte längre de facto styr är statsskicket inte en reell demokrati. Uppfinningsrikedomen är stor när det gäller att kringgå demokratin genom att liera sig med småpartier för att sitta kvar vid makten och utmanövrera nya partier. Ett problem som uppstår är att politikerna har en tendens att rikta sig till de svaga och minoriteter i samhället för att få deras röster istället för att genomföra nödvändiga men impopulära beslut för landet och hela folkets bästa.

Där nationalismen har landets och folkets intressen i fokus så har globalismen en annan logik där multinationella företag och andra internationella intressen är de som ställer kraven. Folkviljan blir något som ska hanteras, som ett hinder. Trots de uppenbara problemområden och förbättringsmöjligheter som finns i Sverige idag så drivs våra politiker ofta av andra saker än att göra folkets vilja. Man driver gärna en globalistisk agenda på bekostnad av det egna folket då pengar och karriärmöjligheter lockar.

Men utan våra nationsgränser, som globalister ser som hinder, kommer människor inte kunna ha demokrati. Istället etableras en global tyranni. Nationen är ett nödvändigt ramverk för att folket ska kunna ha inflytande över politiken. En global demokrati är otänkbar. Alla som är emot nationalism behöver tänka efter vad alternativet är.

I programmet ges även en spaning in i framtiden: i ett scenario där nationalstaterna successivt bryts sönder växer stora och bevakade ”gated communities” fram med höga avgifter. Dessa kommer att ha gränsbevakning och garantera säkerhet innanför murarna. De rika och mäktiga sätter spelreglerna som alltid. Men fördelarna är mycket få för dem som inte kommer att råd att bo i dessa områden.


8 responses to “Swebbtv är tillbaka – Om framtiden för nationen

 • Johan

  Rätt lösning är ju att lägga upp videon på spee.ch istället för ett företags servrar.

  Postas den på spee.ch så kommer den ligga i LBRY blockchainen spridd över flera datorer på Internet. Iofs vet jag inte hur anonym man är om man laddar upp till den: https://lbry.com/what

  Gilla

 • Bhoman

  Mellan Swebbtv och våra skärmar finns enorma mängder med elektronik kablar stationer och företag . Inga problem för den Svenska regimen att lägga det mesta under sig för att strypa oönskat innehåll på våra skärmar vilket snart kommer att ske ,
  Om någon hade skrivit om allt som är ok i den Svenska diktaturens namn nu idag , för 10 år sedan , skulle reaktionerna blivit lika som för meningen jag skrev före denna .
  – Nää det kan dom inte göra osv osv .
  Dom kommer att göra det !

  Gilla

 • Macke

  Dick Erixon på Samtiden har belyst om nedsläckningen av SwebbTV.
  Det behövs nya plattformar att vara på och inte att vara på t.ex. Facebook – YouTube .
  ”Google/YouTube och andra privata och kommersiella företag. De har ingen moral, deras uppgift är att tjäna pengar. Självklart kommer de att sätta gränsen för vad som får visas på deras plattformar när de riskerar att förlora i anseende och därmed annonsintäkter.”

  ”Nedstängningar, blockeringar och yttrandefriheten”
  https://samtiden.nu/2019/08/nedstangningar-blockeringar-och-yttrandefriheten/

  Gilla

 • Eva Persson

  Hej☀️
  Jag vill säga att jag var en stolt medborgare men detta är tyvärr borta. Jag skäms över att vara svensk! Tanken på vad vi håller på med. Ta våran välfärd, sjukvården, våra pensionärer. Jag har sett skrämmande exempel, påväg till mitt jobb en morgon kl 6.15 70 årig man satt bredvid mej och berätta att han var ute plocka burkar och panta för att köpa bröd och mjölk extra i kassan för att klara sig. SKÄMS PÅ ER!
  Jag kan berätta så mycke mer. När jag är utomlands är det en det, får jag frågan Vad håller ni på med i Sverige? Vad händer?.
  Träffat människor som kommit till Sverige men flyttat tillbaka till deras hemland pgr av vårat tragiska beteende. Jag säger inte att vi inte ska hjälpa till, absolut det ska man. Men när vi inte kan ta hand om våra egna. Jag skulle kunna berätta många saker som jag har sett och fått till mej av folk.
  Min fråga är vad är vi rädda för? Hade velat att man går ut pratar med människorna som bor här….
  Önskar er en underbar söndag, just nu i Helsingborg en underbar stad och människor.
  Eva

  Gilla

 • Plurikus

  Mycket intressant, speciellt avsnittet om stadsstatens återkomst, som redan är etablerad i Brasilien och Filipinerna. När kommer detta i Sverige i stor skala?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: