Turkiet hotar att återuppliva den europeiska migrantkrisen

av Soeren Kern • 3 augusti, 2019

  • ”Vi står inför den största migrationsvågen i historien. Om vi öppnar fördämningen så kommer ingen europeisk regering kunna överleva i mer än ett halvår. Vi rekommenderar dem att inte pröva vårt tålamod.” – Den turkiska inrikesministern Süleyman Soylu.

  • ”Turkiet är djupt engagerade i målet med EU-medlemskap … Slutförandet av dialogen om visumliberalisering som kommer göra så att våra medborgare kan resa till Schengenområdet utan visum är vår första prioritet.” – Uttalande släppt av det turkiska utrikesdepartementet, den 9 maj 2019.
  • ”Detta betyder inte att jag har något emot turkarna (…) Men om vi börjar förklara det – att Turkiet tillhör Europa – så kommer europeiska skolelever att få lära sig att den europeiska gränsen ligger i Syrien. Var är det sunda förnuftet? (…) Kan Turkiet ses som ett europeiskt land kulturellt, historiskt och ekonomiskt? Om vi säger det så vill vi att EU ska dö.” – Den före detta franska presidenten Nicolas Sarkozy.
  • Om EU godkänner undantag för viseringskravet så kommer tiotals miljoner turkar få omedelbar och obehindrad tillgång till Europas passfria zon. Kritiker av visumliberaliseringen är rädda för att miljontals turkar kan migrera till Europa. Den österrikiska tidningen Wochenblickrapporterade att 11 miljoner turkar lever i fattigdom och att ”många av dem drömmer om att flytta till Centraleuropa.”

Turkiet har hotat att öppna fördämningen för massmigration till Europa om inte turkiska medborgare blir berättigade visumfria resor till EU. EU har gått med på visumliberalisering i ett migrantavtal mellan EU och Turkiet från mars 2016, i vilket Ankara lovade att strypa flödet av migranter till Europa.

Europeiska tjänstemän insisterar på att Turkiet, trots en minskad flyktingström, ännu inte har uppfyllt alla kriterier för visumliberalisering. Dessutom beslutade EU:s utrikesministrar den 15 juli att man skulle pausa diskussionerna med Ankara som en del av sanktionerna mot turkisk olja och gas som borras vid Cyperns kust.

Läs vidare

7 thoughts on “Turkiet hotar att återuppliva den europeiska migrantkrisen

  1. Många Svenskar borde tänka lite längre än Näsan är lång till,Där är säkert mycket billigare att semestra, men varför ge denne storkäft till ladare ekonomiska förutsättningar att fortsätta att ställa orealistiga krav för vad har vi för nytta av Turkiet utöver att dom avgör om vi ska komma med i Nato?

  2. Skrota EU!
    Ge oss våra suveräna länder tillbaka, gränsvakter skall vakta ,tullen skall omorganiseras. Sparka alla gamla avdankade dårar i Riksdagen.
    Helt enkelt gör om gör rätt.

  3. Enligt turkisk lag är alla jordens turkar medborgare i Turkiet och kan efter ansökan erhålla pass. Även individer boende i turkiet är berättigade till pass, t ex IS-soldater m fl. Det handlar förutom om miljonerna i Turkiet samtidigt om fler än 100 miljoner turkfolk över hela världen. Plötsligt skulle samtliga välla in ui Europas bidragsparadis.

    I Tyskland är den största grupp ointegrerade invandrarna just Turkar. De är samtidigt skickliga i att utnyttja alla tänkbara bidrag och hål i lagrum.
    En grej är t ex att turkiska män lärt sig att sälja sig till äktenskap. De reser till Turkiet och gifter sig med en ”oskuld” och när hon är gravid erhåller han en stor Mercedes. Då reser paret till Tyskland (oftast) och flickan söker asyl och när denna är beviljad, så får mannen ytterligare en Mercedes. Flickan instrueras att uppträda som ensamstående mor, vilket genererar egen lägenhet och goda bidrag. Att mannen redan har 3 hustrur i olika åldrar och varierande med barn med dessa hindrar honom inte, när han nästa gång behöver pengar. Då ”skiljer” han sig muslimskt från den äldsta av kvinnorna, reser till Turkiet igen o s v. Denna frånskiljda kvinna blir sedan ett stort problem för tysk socialtjänst. Barnen, speciellt pojkarna, kommer att hanteras av fadern (barnen är mannens ”egendom”) och indoktrineras in i ”klanen”. Den frånskilda kvinnan kan inte återvända till Turkiet utan att som ”vanärad” riskera livet hotad av sin egen släkt. Föräldrarna i Turkiet vill naturligtvis sin yngsta dotter väl genom att bädda för ett boende med hög välfärd i Tyskland.
    Tysk, Belgisk resp Holländsk polis presenterade en rapport om detta 2015.

    • Ja riktigt så går det väl inte till i Sverige ännu, men feta bidrag som om dom jobbat hela livet får dom ganska snart tillgång till, tror att väldigt snart så ingår där en Elbil i välkomspaketet utöver allt annat.

  4. Om detta sker så kommer två saker att hända.
    1. Europa kommer att bli överbefolkat med några hundra miljoner.
    2. Afrika kommer att utplånas p.g.a. att det inte bor någon människa där.

  5. Vad intelligent av EU att göra sig beroende av Turkiet, inte världens mest pålitliga land !

Kommentera