Åsa Linderborg, öppet kommunist på Aftonbladet

MEDIA. Åsa Linderborg har sedan 2009 varit kulturchef på Aftonbladet men meddelade nyligen att hon ska sluta. Linderborg kallar sig öppet kommunist. 

I dagens artikel i Aftonbladet verkar det som det riktigt har slagit slint. Under revolutionen i Iran spelade socialister och kommunister en framträdande roll men när Shahen och hans regim var störtade gjorde det islamska, shiitiska prästerskapet, under ledning av Ayatollah Khomeini processen kort med de socialistiska krafterna och avrättade tiotusentals. Det verkar Åsa Linderborg ha förträngt.

Nu är oroligheterna i Iran enbart Donald Trumps fel. Linderborg skriver att Iran inget annat vill än vara i fred.

Linderborg försöker framställa Iran som en bättre moralisk part.

Att Iran hänger bögar i lyftkranar, avrättar pappor framför sina barn för åsiktsbrott och låser in kvinnor på tiotals år för att de visat året tycker Åsa är bar verkar det som.

Kommunisten Linderborg skriver att Iran vill vara ifred, trots att de krigar själva eller genom ombud i Irak, Syrien, Gaza, Jemen, Israel och Libanon. Houthi-rebellerna i Jemen slåss för Irans räkning, tror Aftonbladets skribent att de får sina vapen

Oljeargumentet börjar bli rätt tröttsamt. Uppgifterna varierar men enligt några är USA självförsörjande  på olja och gas och exporterar mer än man importerar. Enligt andra är det fortfarande en bit kvar till USA inte är beroende av oljeimport, men helt klart skulle USA klara sig utan oljan från Mellanöstern medan det skulle vara värre för Kina.

-Pettersson säger att Donald Trump har stora brister, mycket stora men från det till att heja på mullorna i Iran är det långt, eller borde vara långt även för en kommunist.

Den vänstra föredrar den högra när alternativet är Irans ayatollor. 

 

10 thoughts on “Åsa Linderborg, öppet kommunist på Aftonbladet

  1. Klart hon ser det så, det är ju hennes världsbild. Att hon sen blundar för allt kommunisterna har gjort och kommer att göra, tycker en kommunist inte är konstigt. Kommunisterna gör det för det ”goda våldet”, snacka om att de är TOTALT blinda och livsfarliga. De borde vara kriminellt att stödja kommunisterna.

  2. 90 % av de svenska journalisterna är kommunister. 9 % är miljömuppar. Endast 1 % är RIKTIGA journalister. Janne Josefsson och Joakim Lamotte är exempel på RIKTIGA journalister. Fattar inte att någon fortfarande betalar för att läsa vänstervridna tidningar. Illa nog att vi tvingas betala 1350 kr om året för svt antingen vi vill ha det eller inte. Det liknar mer och mer gamla DDR. Vill vi ha det så eller ??

KommenteraAvbryt svar