Stäng

Om riksdagens generösare regler för anhöriginvandring och mediernas mörkande

MEDIA. Jan Tullberg är docent i företagsekonomi från Handelshögskolan och han beskriver i Swebbtv – Fjärde statsmakten nr 14, programmet riksdagens generösare regler för anhöriginvandring och mediernas mörkande. Mikael Willgert och Jan Tullberg talar också om en ny rapport angående kopplingen mellan invandring och kriminalitet.

Vi börjar med att diskutera riksdagens beslut i början av juni, att öppna upp för en generösare anhöriginvandring. Samtidigt röstade riksdagen igenom en förlängning av det som allmänt kallas ”stramare regler” för invandring. Men dessa regler har i realiteten inte gjort någon större skillnad.

Mer än 130 000 uppehållstillstånd har beviljats per år de senaste tre åren. Detta trots att vi enligt regeringen har ”EUs stramaste regler”.

Sveriges befolkning ökar med en allt snabbare takt pga de höga invandrartalen, medan den svenska ursprungsbefolkningen har legat stabilt under den senare hälften av 1900-talet. Våra nordiska grannländer har mindre än en fjärdedel av Sveriges flyktinginvandring i absoluta tal.

Tullberg beskriver att svårigheten med att integrera människor i det svenska samhället ökar i och med att olika folkgruppers diaspora blir allt större. Då minskar behovet av att integrera sig. Man klarar sig bra i den egna gruppen inom landet.

Riksdagen har också beslutat att gymnasielagen förlängs trots att endast 6% av de som berörs av lagen klarar av sina gymnasiestudier på utsatt tid. Detta påverkar även undervisningen för de svenska eleverna och andra invandrare som är bättre integrerade.

Skolväsendet har under många år sänkt nivån på undervisningen, något som gjort att kunskapsnivån har sjunkit redan före massinvandringen. Med införseln av elever med bristfälliga språk- och förkunskaper sjunker nivån ytterligare, vilket gör att den kunskapsintensiva industrin får allt större problem med kompetensförsörjningen.

Lärarna får även svårt att sätta ärliga betyg då dessa kan ligga till grund för om personen får uppehållstillstånd eller inte. Vi diskuterar om detta ansvar verkligen skall ligga på lärarkåren och vad följderna kan tänkas bli med felaktiga betyg.

Enligt den nya lagen får även alternativt skyddsbehövande, med tillfälliga uppehållstillstånd, ta hit sina anhöriga. Alternativt skyddsbehövande är personer som tagit sig till Sverige utan asylskäl. I och med Syriens förbättrade säkerhetsläge så har flyktingskälen minskat i styrka.

Trots detta får även dessa grupper flytta hit sina anhöriga. Problemet kvarstår med var alla dessa människor skall bo och hur de ska förtjäna sitt uppehälle i Sverige.

Över 90% av de som kommer till Sverige saknar identitetshandlingar och behöver inte numera göra sina skäl för att få uppehållstillstånd sannolika. I och med detta har många skaffat sig ett flertal olika identiteter som också möjliggör multipla bidrag.

Enligt en rapport framtagen av Det Goda Samhället baserad på information från Brottsförebyggande Rådet, BRÅ, så misstänks invandrare eller barn till invandrare för majoriteten av antalet brott som begås i Sverige. Ett trendbrott är att den andra generationens invandrare är mer kriminella än den första generationens invandrare.

Advokater och jurister i Sverige tjänar stora pengar på den ökande kriminaliteten. Tullberg resonerar om att det verkar som att det saknas incitament för att permanent åtgärda dessa problem.

Vi diskuterar om hur justitieminister Morgan Johansson medvetet vilseleder i media om koppling mellan invandrare och den ökande kriminaliteten. Han vet hur verkligheten förhåller sig men väljer ändå att vilseleda om detta genom felaktigt skylla på sociala faktorer. Att vilseleda för att sitta kvar i regeringsställning är en form av bedrägeri mot Sveriges befolkning. Jan Tullberg konstaterar att vilseledandet underlättas av att det saknas konsekvensutredningar om hur olika politiska beslut påverkar samhällsutvecklingen.

Rapporten från Det Goda Samhället har knappt alls rapporterats i reguljära medier.

Jan Tullberg nämner Nyamko Sabunis pudlande om mångkulturen som ett exempel på mediernas förtryck och motstånd mot en öppen diskussion i dessa frågor. Han varnar för att pudlandet försvagar den egna positionen och även inskärper behovet av att underordna sig den politiska korrektheten

Vi avslutar med Jans gamla jämförellse att Sveriges invandring i procent är större än USA´s under den stora invandringen i slutet av 1800-talet.

Jan Tullbergs bok om migrationen  ”Låsningen” kan köpas som e-bok för 19 kr från Adlibris.

Det Goda Samhällets rapport

8 reaktioner på “Om riksdagens generösare regler för anhöriginvandring och mediernas mörkande

 1. De anhöriga ska förstås låna till sin försörjning om de inte redan har jobb, som väntar. Det är så oförskämt av myndigheterna att ta skattepengar från en grupp och försörja helt främmande grupper utan annan anknytning till landet än en, som bedömts av myndigheten, som skyddsvärd från förföljelse. Det har så många gånger visats vara lögner om asyl. Dessutom är det i princip omöjligt att söka asyl i Sverige utan att först sätta foten i ett annat säkert land. Jag tycker det är hög tid att på plats rannsaka och undersöka alla asylskäl. Det kan finnas otaliga lögner, som plundrar svenskar på välfärdsresurserna. Jag förstår heller inte hur väljare kan acceptera obligatoriska skattehöjningar och fortsatt nedmontering av välfärden. A-kassa och sjukpenning var till för svenskarna i första hand. De själva eller deras anhöriga inom familjen har i flesta fall betalt avgifterna för just a-kassa och sjukpenning hela sina arbetsliv.

 2. Man ska tydligen dra ner skolans nivå till regeringens, och den
  kan ju alla se hur pass hög den är.

 3. Tomas ! Du har så väldigt mycket fel i denna fråga ! För hade massmedia gjort sitt jobb och skrivit vilka som i stort sett alltid utför brott så hade svenska folket vaknat ! För verkligheten döljs till varje pris ! Allt från nuvarande ekonomi till framtidens som vara barn gruvligt kommer att bli drabbade ! Det klagas i i stort sett överallt på dessa invandrare men dom flesta vågar inte rösta på det enda parti som försöker rädda Sverige . Har ett väldigt bra exempel i våran ort som har tagit emot alldeles för många . Har ett antal vänner som jobbar som poliser . 90-95 % av alla deras utryckningar året runt har med det nya folket att göra men tystnadsplikten är helig . Inte ett ljud får sägas om detta från högre instans . Detta har ändrats dom senast 20 åren . Hur tror du det ser ut om ytterligare 20 ?????

 4. Framtiden i Sverige ser ut som följande : halva befolkningen kommer att försörja den andra halvan som inte är arbetsför och förmodligen inte heller kommer att bli det.Anhöriginvandringen kommer att innebära ytterligare gigantiska kostnader.Men det finns nog några nya skatter som man kan hitta på för kalaset måste ju betalas på något vis.Om man förnekar att den okontrollerade invandringen inte medfört problem den personen har nog grava problem med både sin hörsel och syn.Men,blunda på bara tids nog inser nog även en vänsterbliven hur verkligheten ser ut.

 5. En polsk teknisk ingengor soker arbete i Sverige. Af tillater inte honom att skriva in sig da han saknar personnummer. han gick till SKV men nej dar ocksa.
  Varfor kan de inte forklara att om man har ett lofte om arbete har kan man soka personnummer tillfalligt.
  Jag ringde till Finland. de berattade exakt hur han kan komma till Finland att arbeta pa en bilfabrik dar de soker 1000 personer till Valmet Automotive i Ekudden.
  Detta ett tips till alla arbetslosa svenskar !
  Sverige behover lara sig hur service fungerar, men verkar som motivation saknas.

 6. Tomas Hörz:
  Önskar också jag,hade en sådan tro ! Men är men likt Stenbock född realist,lär detta bli svårt i nuvarande Abzurdistan…
  Tror du även på Greta,o. ett liv efter detta ?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: