Stäng

Gripen för telefonhot på arabiska

BROTTSLIGHET. En man i Skellefteå var nyss frisläppt utanför polisstationen när han tog upp sin telefon och gjorde hotfulla uttalanden. Samtalet överhördes av en språkkunnig polisanställd och mannen greps på nytt strax därpå.

Mannen, född 1994, hade tidigare på dagen gripits misstänkt för att ha betett sig hotfullt mot en grupp andra personer. – Han ska ha gjort uttalanden som ryms inom ramen för grovt olaga hot, hot han dessutom förstärkte med en kniv, berättar Mats Bruhn, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Åklagaren beslutade emellertid att inte anhålla mannen och han släpptes på fri fot. Väl utanför dörren till polisstationen ringde han ett samtal på arabiska med en aggressiv framtoning. Vad han inte visste var att personen från polisen som följde honom ut talade flytande arabiska.

– Den anställde hörde då hur mannen yttrade nya hotelser, varpå han kunde gripas på nytt, säger Bruhn. Mannen sitter nu anhållen misstänkt på sannolika skäl för olaga hot samt grovt olaga hot.

-Pettersson säger att hot på arabiska inte är så ovanligt, det ovanliga är att SVT skriver om det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “Gripen för telefonhot på arabiska

Kommentera

%d bloggare gillar detta: