Stäng

Bengtsfors går mot konkurs

INVANDRING. Jag är bekymrad, mycket bekymrad. Så inleder kommunalrådet i Bengtsfors ett brev till regeringen. Han skriver att kommunens kostnader rusar och att intäkterna inte räcker till. Nu vill han ser mer stöd från staten. – Det är klart att jag är orolig, säger Stig Bertilsson (M), enligt SVT. 

Bengtsfors kommun i Dalsland lekte humanister och tog emot många invandrare – nu hotas kommunen av konkurs. De trodde på statsminister Stefan Löfvens ord…”Det blir en förtjänst för samhället…lite längre fram…lite längre fram…”

Kommunalrådet Stig Bertilsson (M) vill att staten så det blir likvärdiga villkor oavsett om man är en stor kommun i Stockholmstrakten eller en liten kommun på landsbygden.

-Pettersson kan upplysa kommunalrådet att har man tagit emot många asylinvandrare hjälper det inte om man är stor eller liten. Det blir konkurs om inte landets övriga skattebetalare ställer upp och de som har råd blir allt färre…

De kommuner som får mest bidrag från utjämningssystemet är: Malmö, Göteborg, Norrköping, Eskilstuna, Södertälje och Botkyrka som har ligger i Stockholmsområdet med över 90.000 invånare och nästan 1,5 miljard i skatteutjämning och nu har regeringen + C och L bestämt att vi ska ta emot 300.000 nya invandrare utan att ha gjort någon konsekvensutredning.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

34 reaktioner på “Bengtsfors går mot konkurs

 1. Hoppas att anhöriga bara tas emot om m flyktingar kan redovisa att de har ett arbete och bostad och kan försörja de sina.

 2. Läste nu på morgonen,att zigenarna har upptäckt situationen. I natt gjorde de inbrott i Bengtsfors Kyrka för att rädda undan kyrksilvret för fogden…. Detta upptäcktes och en bybo tog upp förföljandet i sin bil. Antagligen kände tattrarna sig förfölja,och körde av vägen… Sedan tog rapporteringen slut !!

 3. Jag är helt övertygad om att om inte den Svenska befolkningen som SOVER sin skönhetssömn vaknar till nästa val så kommer resten av Sveriges kommuner att gå i konkurs. Över hälften är redan på fallrepet.

 4. Moderater som ingår i den landsförädiska 7 klövern ska aldrig vara oroliga över skenande kostnader på grund av en drygt 40-årig sjuk helt vansinnig och totalt okontrollerad massinvandring !
  Bara vidrigt hyckleri, som man bäddar får man ligga, nu är det försent det vet alla utanför begåvningsreserven.

 5. Genuspedagog med flera.
  Det vore faktiskt väldigt bra om den gode Stefan kunde eller ville precisera vad han egentligen menade med ”lite längre fram”.
  Jag tror att det kan vara av betydelse.

 6. Kan man köpa Bengtsfors på exekutiv auktion.
  Halvera alla ersättningsnivåer för samtliga bidrag.
  Maximera barnbidraget till ett barn osv.
  Sen sänka skatterna i takt med bidragsuttaget minskar.
  Sparka de flesta politikerna och införa direktdemokrati med folkomröstningar via nätet.

 7. Alla som inbillar sig att dom är Svenskar uppmanas att lyssna NOGA nästa gång ni hör ” Du gamla du fria”. Det kanske är sista gången den spelas.

 8. Det blir intressant om några svenska kommuner går i konkurs i framtiden på grund av massinvandringen.

 9. Signaturen Edwin visade oss att 37% röstade på (S) i Bengtsfors.
  Med facit i hand. Hur känns det för er som blivit grundlurade av Socialdemokraterna? Det blir förhoppningsvis ett annat parti nästa gång.

 10. Ha ha ha, hoppas att eländet växer PK-sekten över huvudet och kommun efter kommun kraschar. Att se den humanistiska, moraliska och feministiska stormaktens PK-sekt gråta och be om förlåtelse i direktsänd TV blir ett stort nöje, måste köpa mer popcorn bara. Ha ha ha.

  1. Tror du att dom kommer att be om förlåtelse ? Dom kommer att lämna landet och ta sina syndapengar med sig det tror jag.

   1. Ledande sossar och partiet har skaffat sig många sköna miljoner på importen av tungt kriminella element från Afrika och Asien.

 11. Är man så dum att man går på svetsarbluffen får man stå sitt kast. Synd dock om dem som har röstat rätt.

 12. Den som fortfarande tror på denne överbetalde och storljugande pajas, bör snarast ta sitt förnuft tillfånga!

 13. NU är han orolig. Hittar inget om att han var orolig när Reinfeldt ville öppna våra hjärtan. Hycklare av rang!

 14. ”Nyanlända kostar lite pengar nu, men i framtiden kommer de att generera otroligt mycket tillbaka”

  Jo tack, vi kan läsa om det var dag. 🙁

 15. Det spelar väl ingen roll om vi går i konkurs? Det viktigaste är att vi har våldtäktsmän från hela världen som nyttjar våra flickor. Nu kan de inte klaga på för lite sex i alla fall.

 16. Minns såväl när Malmös politiker sa: bara vi får bron till Köpenhamn så kommer Malmö bli Sveriges motor och försörja övriga Sverige. Vad har hänt?

  1. Det var ett tryckfel. Det skulle egentligen stå.
   …… så kommer Malmö bli Sveriges motor och försörja övriga Sverige med ointegrerbara biståndstagare.

 17. Som man röstar får man betalt. Lilla Bengtsfors var valdeltagandet 81%
  S fick 37% M 19% C 17% och SD 13,7%. Varför gnälla Stig?

 18. Tydligen är Sabuni samma typ av lögnare som dårarna
  i S och C och M P, innan hon blev vald till ledare i det lilla
  skitpartiet L så babblade hon om restriktiv invandring,
  men det är glömt nu, hoppas att det partiet aldrig når
  över dom 3,5 % dom hade senast.

 19. Detta är väl en ekonomisk verklighet, som nu börjar gå upp för många styrande politiker i Sveriges kommuner. Att en enormt stor volymmässig migrations politik kostar mycket pengar och påverkar alla kommunala enheters resurser.

  Vi har hört det där mantrat i tid och otid, ”en vinst längre fram”. Som förklaring till den svenska migrationspolitikens försvar. Vilket ju är att förneka kostnader, problem och nationalekonomisk fakta.

  Det sorgliga är ju, att kommunpolitiker som nu beklagar sig för staten. Är samma stat, som dessa kommunpolitiker har låtit sina partikamrater styra, under flera mandatperioder. Utan att bekymra sig eller opponera sig emot.

  “Det man skjuter bakom sig, finner man framför sig.“

  Vård- och omsorgsnämndens ordförande Linus Fogel (S), i det vackra Oxelösund. Uttalar sig så här i maj 2017, för ”lokaltidningen”.

  ”– Vi är medvetna om att Migrationsverket puttade ut en stor summa till oss, 21 miljoner kronor, för vårt mottagande av nyanlända. Nyanlända kostar lite pengar nu, men i framtiden kommer de att generera otroligt mycket tillbaka, sa han.”

  https://www.sn.se/oxelosund/rekordbokslut-da-blev-det-skattedebatt/

 20. Hur kan man va så infantil och blåögd och tro att dessa ej kompatibla med väst ska bli en förtjänst
  Nr 1 det finns inga jobb
  nr 2 dom få jobb som finns kräver utbildning
  nr 3 dom som kommer har extrem låg utbildning oavsett vad Löfven säger.
  nr 4 många vill inte jobba.

 21. Det är en liten ansträngning sa statsministern
  Sen kommer vinsterna, men inte för svenskarna…

  1. Jo det är ju en av anledningarna till inflationen.0ch att omvärlden inte längre tror på f.d. Sverige….
   Avundas inte är yngre,som går mot svåra tider…Stenbock kommer sorgens titta ner till er,från moln nr:8 !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: