Stäng

Fyra misstänkta i Luleås gängkrig släppta men misstankarna kvarstår

BROTTSLIGHET. De fyra som skadades i knivslagsmålet för två veckor sedan har fått lämna sjukhuset. De fyra män som suttit häktade efter bråket på Ormbergets friluftsanläggning i Luleå har släppts på fri fot. Det var efter förhör under onsdagen som kammaråklagare Anna Väppling beslutade att släppa de misstänkta männen.

–Efter förhör igår tog jag beslutet då jag inte anser att det finns skäl till att de ska vara frihetberövade längre, säger Anna Wäppling.

–Misstankarna mot männen kvarstår men det finns inga skäl att tro att de kommer att försvåra utredningen om de är på fri fot, säger Wäppling. Utredningen fortsätter och nu avvaktar man analyssvaren från platsen.

Fyra av pojkarna har bildat någon sorts mc-klubb, ”Zardhast MC” med en Farvahar som symbol, det är en persisk zoroastrisk symbol sedan tiden innan islam. Vad den gör på armenier som normalt är kristna vet jag inte, men det är väl någon avart av människor som hamnat fel i världen…

Zardhast MC

-Pettersson säger att samtliga av de c:a 20 inblandade har utländsk bakgrund. Två är armeniska medborgare, en av dem har trots sitt armeniska ursprung ett typisk svenskt namn.

TIDIGARE 2019-07-16. Fyra knivskadade i Luleå, en med uppsprättad mage…

BROTTSLIGHET. Fyra personer skadades allvarligt i ett bråk vid Ormberget i Luleå natten till tisdag, rapporterar flera medier. En ska ha fått livshotande skador och tre allvarligt skadade. Åklagare utreder ett misstänkt mordförsök och misstänkt grov misshandel.

Enligt tidningen rör det sig om en gänguppgörelse mellan kriminella grupperingar som bland annat livnär sig på narkotikahandel. Källor berättar för NK att fyra män i 20–25-årsåldern attackerades av flera gärningsmän som låg i bakhåll.

– Det kom in fyra personer på akuten, tre av dem var allvarligt knivskurna. En hade livshotande skador, hela magen var uppskuren, säger källan till NK.

Polisen larmades om uppståndelsen strax före klockan ett. Flera fynd har gjorts på brottsplatsen och förhör kommer att hållas.

Polisen

-Pettersson säger att ”grupperingarna”, narkotikahandeln och knivarna har även kommit till det röda Norrbotten, men det är spännande med uppsprättade magar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 reaktioner på “Fyra misstänkta i Luleås gängkrig släppta men misstankarna kvarstår

    1. Ja,det är ett märkligt folk !! Hela 82 % åtminstone är nöjda och glada,över utvecklingen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: