De två afghanerna


En av de två kriminella afghaner som är inblandade i målet mot ASAP Rocky befinner sig på semester i Iran.

Den andra sitter för närvarande häktad i Stockholm för stöld och brott mot knivlagen.

Petterssons har tidigare skrivit om de två kriminella afghanerna från Iran.

Mustafa Jafari, som är den som misshandlades av ASAP Rocky och hans sällskap, befinner sig tydligen på semester i Iran. Inga notiser om detta i etablerade medier dock, något som kan försvaras med att medias bild av stackars ensamkommande som utvisas skulle rasa samman. Petterssons

Nu visar det sig att Jafaris vän, Dawod Hosseini, som ska vittna mot ASAP Rocky, sitter häktad i Stockholm. Bara ett par veckor efter det uppmärksammade bråket greps Hosseini av väktare och polis för två stölder och brott mot knivlagen. Expressen

Händelsen med ASAP Rocky borde aldrig inträffat då den nu häktade Hosseini yrkades av åklagare till utvisning efter brott begångna redan förra året. Tingsrätten tillstod att risken för fortsatt brottslig verksamhet i Sverige var stor, men valde ändå att inte utvisa honom.

Som vanligt sitter det någon rättrogen, naiv individ och försvarar kriminella som kommit till Sverige från andra länder. I det här fallet ordföranden för de Ensamkommandes förening som använder de välkända argumenten psykisk ohälsa, dåliga levnadsvillkor och segdragen asylprocess.


24 responses to “De två afghanerna

 • rune

  Leif GW reagerar på själva utredningen, förundersökningen är på omkring 550 sidor i ett enkelt misshandelsfall. Han säger vidare att det här måste vara världsledande i polishistorien, som en mordutredning – en fullskalig mordutredning. Jag säger som Löfven sa i ett annat sammanhang: ”Va fan håller de på med.”

  Gilla

 • Kattsand

  Läste i Nyheter Idag att ”Målsägaren” är där nu och kräver 139700 i skadestånd, det skall bli intressant att se hur reaktionerna från utlandet blir, gissar att amerikaner måste tycka Sverige är ett land med bisarra lagar…

  Gilla

 • rune

  …. han är på ”skyddad ort”…Märkligt, brukar ”offret” få detta beskydd ?
  Någon som vet ?

  Gilla

 • Stenbock

  Om inte PK-pressen ljuger i fallet,sitter inte den häktade afghanen p.g.a. ”knivstick” i häktet. Det stod att han under någon timma r å n a t två butiker på Kungsgatan i Sthlm,med fördragen kniv.
  Varför förringa asets brott ? Rån är väl ännu allvarligare,än ”knivstick” ?

  Gilla

 • Hanna

  Bra exempel på att 1) lögner som avslöjats 2) upprepad brottslighet inkl våldsbrott inte alls leder till utvisning. Tro inte på politikerna när de står och påstår det eller att de vill ha högre straff!

  Gilla

 • fete

  Stefan löfvens toyboy….

  Gilla

 • ossie

  Vi har 1000 tals av samma sort på fri fot i vårt land. Dessa galna landsförrädare till politiker som sett till detta bör avsättas och lagföras.

  Gilla

 • Argus

  Lite något off topic men ändå inte. SVT har startat en ny kampanj i sedvanlig socialistisk anda, denna gång avseende inkomstklyftorna.

  ”Sverige tillhör de EU-länder där inkomstskillnaderna ökat mest på senare år (även om skillnaden internationellt sett fortfarande är låg).

  Finansminister Magdalena Andersson (S) menar att det finns flera skäl till det.

  – Det vi ser i hela Västvärlden är en underliggande utveckling där ojämlikheten ökar och det finns ju flera skäl till det – inte minst att kapitalinkomsterna ökar.” https://www.svt.se/nyheter/inrikes/finansministern-klyftorna-okar-med-borgerlig-regering

  Finansblondinen skyller på de borgerliga partierna och visst har de del i det men inte av de orsaker som hon hävdar. Den största skulden, enligt mitt sätt att se det, är importen av en ny underunderklass. Eftersom inte ens hälften har haft ett arbete efter sju år och de som har haft ett arbete har det ofta varit nystartsjobb. Normen för arbete är att man jobbat minst EN timma per vecka.

  Gilla

  • Kent

   Rätt att tar man in människor med bidragsberoende så förskjuts gapet neråt men det är inte den huvudsakliga anledningen.
   Det är den ökande skuldsättningen bland svenskarna och att det inte går att skapa någon förmögenhet utan att spela på börscasinot om man inte har några superbra affärsidéer.
   De som blir extremrika är en minimal klick som kan cascha in räntorna på alla utestående lån som de har tillverkat i sina datorer. Benämnt Bankmaffian.

   Gilla

   • Argus

    Till del håller jag med dig men både de sänkta inkomstnivåerna och skuldsättningen beror på asylinvandringen. Om man importerar 2,5 miljoner människor under närmare 40 år utan att bygga bostäder, ge de nytillkomna förtur och omvandlar hyresrätter till bostadsrätter så tvingar man svenskarna att köpa sin bostad och finansiera den via lån. Det mesta som gått fel i Sverige beror på den vettlösa importen från tredje världen.

    Sedan har bankerna och de allra rikaste utnyttjat situationen utan att någon ansvarig politiker lyft ett finger. Jobbskatteavdragen kritiseras på oklara grunder av SVT. De minskade förvisso skattesatsen men ökade skatteintäkterna så jag vet inte vad de klagar på.

    Gilla

  • Maja

   Magdalena Andersson har delvis rätt, men de godkände den mastodonta invandringen hit ,så de är medskyldiga.
   Moderater med Reinfeldt har skapat kaoset i Sverige! Och sossarna fortsatte med att ösa våra medel till invandringen.

   Gilla

 • Bajen666

  Undrar jag om den lille idioten vågar vittna.?

  60% av världens svarta befolkning skulle nog vilja ha ett ”snack” med honom efter rättegången.

  PS: Kommer inte målsägande till sin egna rättegång på grund utav en semesterresa så borde hela skiten läggas ner.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Stefan K, lite tveksam i frågan, om den målsäganden afghanen verkligen är på semester i Iran. Olika uppgifter finns där.

  Har läst att hans advokat har sagt och han är på ”skyddad ort” och ska komma på rättegången.

  Semesterresan till Iran har tydligen flyttats fram. En resa som innebar besök på systerns bröllop och lite rekreation från det tuffa livet i Sverige.

  Så vad som gäller och är sant, är inte så lätt att veta. Vi får se idag, om det kommer några besked, när rättegången börjar

  Gilla

  • Stefan K

   Kan så vara Peter, men så länge ingen dementi publicerats får vi anta att han är där som det beskrivits. Fast som du skriver, vi lär få besked inom kort.
   Allvarligt nog att han var ”hemma” på semester 2017 och att han planerar ytterligare en. Har man fått asyl av skyddsskäl borde en resa till området man flytt från vara oacceptabel.

   Gilla

   • Peter Skoglund

    Helt rätt , Stefan K.

    Vi får se vad som sägs under veckans ”spektakel”, i Stockholms säkerhetssal.

    Gilla

 • Maya

  Dom här importpojkarna rör sig runt Sergels torg och Hötorget i Stockholm.Där har dom sin affärsverksamhet dygnets alla timmar.Det här är inga små oskyldiga baaaarn som vissa damer ( och herrar ) på vänstekanten har fått för sig .

  Gilla

 • Pettersson

  Tyvärr verkar det som de två afghanerna, Mustafa Jafari och Dawod Hosseini som ljugit om sin bakgrund och är kriminella trots det har fått permanent uppehållstillstånd.

  Gilla

 • Gringo

  Inte alls förvånad, hade vi haft ett fungerande rättsväsende så hade denna situation aldrig uppkommit. Skäggbarnen skulle aldrig fått komma in i Sverige från första början.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: