Afghanerna som ofredade ASAP Rocky


BROTTSLIGHET. Den 30 juni 2019 befann sig rappartisten ASAP Rocky med följe i Stockholm för en kommande spelning den 2 juli. Sällskapet hade begett sig till restaurangen MAX vid Kungsgatan, när två afghaner hamnade i konflikt med livvakten. Vid ett senare tillfälle attackerades en av afghanerna, Mustafa Jafari – han blir slagen och sparkad på och större delen av misshandeln sker när han ligger ner – enligt åklagaren har en hel och/eller delar av en glasflaska använts som tillhygge. En videosammanfattning av händelserna finns på Expressen.

Rättegången börjar tisdag den 30 juli och förväntas avslutas fredag den 2 augusti.

Mustafa Jafari är målsägande och den som påstås ha misshandlats av ASAP Rocky med sällskap. Dawod Hosseini var i sällskap med Mustafa och vittne i målet.

Båda är så kallade ensamkommande flyktingbarn och medborgare i Afghanistan.

Mustafa Jafari kom till Sverige 20150108. Uppger sig vara född i Afghanistan och som 6-åring flyttat med familjen till Iran. I Iran bodde familjen i hus och fadern arbetade.
Ska ha varit 14 år när han flydde till Sverige på grund av ”allvarliga hot mot hans person, av personer i hans närhet”. Familjen bor kvar i Iran.
Ville utbilda sig till polis och skrevs in på gymnasium.
Upplevt en försämrad psykisk hälsa efter ankomsten till Sverige, ville flytta till annat boende, efter sömnlöshet hösten 2015 blev han omplacerad. Tränar på gym och har rest på skidresor med sin gode man.

Har under sin tid i Sverige dömts för brott fyra gånger. Han har tillsammans med två medgärningsmän snattat byxor, han har brukat heroin och innehaft tramadol, och han har misshandlat en annan ensamkommande asylsökare genom att skalla honom.

Åklagaren ville se Mustafa Jafari fälld för grov misshandel, och han åtalades för att ha huggit eller stuckit brottsoffret i armen med kniv. MJ hade inför den planerade konfrontationen hämtat två köksknivar, varav den ena ska ha getts till en annan misstänkt gärningsmän, som dock aldrig identifierades. På brottsplatsen fann polisen två köksknivar, en av dem hade blodspår som tillhörde brottsoffret. Rätten fann det dock inte styrkt att MJ med flit skadat eller uppsåtligen försökt att skada brottsoffret på detta sätt.

I ett yttrande framgår att MJ skyllt händelsen med misshandeln på en annan ”ungdom”, som ska ha försett honom med alkohol. Denna ”ungdom” ska även ha deltagit i stölden av byxor. Om detta stämmer bör det vara Ali, som även dömdes i målet – men som inte identifierades i misshandelsmålet. Av dagboksbladet att döma tycks MJ inte ha suttit häktad i relation till misshandelsmålet.

Mustafa Jafari har även en tatuering på sin hals som många tolkar som Iranstödd jihadism, andra som en hyllning till till profetens svåger Ali, muslimernas fjärde Imam efter Mohammeds död, som för shiamuslimer är nästan lika viktig som profeten.

I Förundersökningsprotokoll, FUP, står också om Jafaris semesterresor till landet han flytt ifrån.

Jag ska resa till Iran och vara borta 20 juli till 31 augusti.
(Asap-fupen, sid. 16, 2019)

Mustafa kommer att resa utomlands torsdag 29/6 och vara bortrest i 40 dagar.
(Fup, sid. 13, 2017)

Dawod Hosseini var i sällskap med Mustafa Jafari när denne hamnade i bråk med ASAP Rocky och hans entourage. Är nu vittne i målet.

Dömdes senast den 11 juli 2019 för stöld.

Förekommer sedan 2017 under 7 avsnitt i belastningsregistret:

2019 – Stöld; fängelse 21 dagar
2019 – Åtalsunderlåtelse stöld
2018 – Stöld (3 tillfällen), narkotikabrott, ringa narkotikabrott; fängelse 3 mån
2018 – Ringa narkotikabrott; dagsböter 30 á 50 kr
2017 – Åtalsunderlåtelse skadegörelse
2017 – Stöld; ungdomsvård
2017 – Stöld, brott mot knivlagen; ungdomstjänst 25 timmar

I den senaste domen från i juli, den enda som vi ännu har tillgång till, dömdes DH för att ha stulit ett par solglasögon på Synsam. Ett utdrag ur belastningsregistret finns bland handlingarna.

-Pettersson säger som Sven Jerring sa 1936 i Berlin, afghaner, afghaner, afghaner överallt eller hur det nu var…

Om Asap rocky och afghanerna på bloggen…


16 responses to “Afghanerna som ofredade ASAP Rocky

 • De två afghanerna | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Mustafa Jafari, som är den som misshandlades av ASAP Rocky och hans sällskap, befinner sig tydligen på semester i Iran. Inga notiser om detta i etablerade medier dock, något som kan försvaras med att medias bild av stackars ensamkommande som utvisas skulle rasa samman. Petterssons […]

  Gilla

 • Erling

  Åter igen, mig tycks det som att likhet inför lagen existerar endast i teorin!

  En viss kategori kan utföra vad som helst, i praktiken har de straffrihet!

  I Sverige står vansinnet vid rodret!

  Gilla

 • ”De tycker väl att det är kul på något vänster.” | Maniac Media

  […] Det var verkligen knarkare det rörde sig om. Och knarkare kan man sällan lita på, vilket Dawod Hosseini, Jafaris medskyldige till denna rättsskandal, är ett gott exempel på- då han främst är dömd […]

  Gilla

 • Olof.p

  Nu är katastrofen för Sverige total. Tänk om alla landsförädare som röstat på sjuklövern. Vid nästa val måste SD bli regeringsparti för att återställa vårt gamla fina land ifrån det kaos och inkompetens som sjuklövern skapat.
  Passa också på att städa bort alla vänsterfeministiska tjänstemän på departementen och sälj kommunistmediat SVT och SR.

  Gilla

 • Reinhard

  Vad har målsägandes kriminella bakgrund med rättsfallet att göra? Även om han säkert förtjänar ett kok stryk är det straffbart att göra så i Sverige. Det spelar ingen roll om målsägande äter små barn till frukost, det är ingen förmildrande omständighet. Hur målsägande betett sig kring den misstänkta misshandeln har däremot betydelse för rättsfallet.

  Gilla

  • X

   Eftersom han målas upp som en fin snäll kille som bara varit på fel tid/ställe. Bakgrunden talar för att han är våldsbenägnen och stärker bilden att gm använt nödvärn.

   Gilla

   • Reinhard

    Målas upp av vem? Det har väl framgått med all önskvärd tydlighet i samtliga medier att målsägande är en tvivelaktig person?
    Att MS bakgrund styrker våldsbenägenhet har ingen betydelse för nödvärnsrätten eftersom GM rimligen inte kände till MS sedan tidigare. Det är vad som händer i situationen som avgör. Nu tyder allt på att GM med anhang misshandlat MS som legat ner såpass att han fick åka ambulans. Nödvärnsrätten är och ska vara rymlig men i det här fallet kommer vi nog, med all rätt, få se fällande dom för misshandel. Åklagaren har ett extremt bra bevisläge, oftast står ord mot ord och eventuella vittnesmål har brister pga alkoholpåverkan.

    Gilla

  • Annielöv

   Eftersom han målas upp som en fin snäll kille som bara varit på fel tid/ställe. Bakgrunden talar för att han är våldsbenägnen och stärker bilden att gm använt nödvärn.

   Gilla

   • Reinhard

    Kom ihåg att GM i det här fallet är dömd för narkotika och våldsbrott i staterna. Det är dock lika ointressant som MS bakgrund när bevisningen prövas i domstolen.

    Gilla

   • Pettersson

    Intressant är varför inte detta fall lades ned som tusentals liknande och varför afghanerna är i Sverige?

    Gilla

  • Nosferatu

   I sak har du rätt.
   Frågan jag hoppas tas upp i medier och i riksdagen är varför en person som kom till Sverige av skyddskäl 2014 kan och tillåts resa hem på semester vid två tillfällen, hur dessa resor är finansierade, varför han är tatuerad med en symbol för iransk jihadism och varför just ensamkommande afghaner är inblandade i så många kriminella handlingar?
   Håller du med?

   Gilla

   • Reinhard

    Håller med om att det är märkligt att semestra i landet man flydde från pga rädsla.
    Tatueringen är nog inget att hetsa upp sig över, det känns väldigt osannolikt att den killen skulle ha något med terrorism att göra. Verkar mest som att han bryr sig om droger och sina hörlurar.
    I vilket fall är det en annan diskussion. Rättsfallet med rapparen har inget med tatueringar och semester i Iran att göra.

    Gilla

 • Mm

  Dessa Afghaner verkar vara ena riktiga praktexemplar som 7-klövern plockat hit, är en heder för landet Afghanistan eller kanske Iran är mer korrekt. Hoppas att advokaterna använder sig av dessa hedersexemplars omdömen, oskyldiga som små barn vilket de alltid är till allt som händer när de rör sig ute.

  Gilla

 • age

  Allt går tillbaks på kontraktet som socialdemokraterna har med Muslimska
  Brödraskapet, som skrevs redan 1999 och som är alltjämt gällande.

  Största LANDSFÖRRÄDERIET i modern tid mot Sverige!

  T.o.m. domstolarna måste rätta sig efter kontraktet.

  Gilla

 • Karlsson

  Ska bli intressant detta.
  Vår undergångsvåg av bidragsturister har drabbat en känd och inflytelserik amerikan, köper de samma behandling som svenska folket får utstå tro?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: