Regeringen och media ska skämmas


INRIKES. Ukrainskan Iryna Zamanova skadades svårt vid terrorattacken på Drottninggatan och ska utvisas. Terrordådet var delvis svenska statens fel eftersom terroristen och mördaren Rakhmat Akilov fått ett utvisningsbeslut men trots det var kvar i landet. 

Statsminister Stefan Löfven (S) som träffat Iryna två gånger säger att han är djupt berörd, men inte kan göra något åt att Iryna och hennes dotter Sofia, 14, ska utvisas. Löfven påstår att lagen inte medger några undantag.

-Pettersson säger att statsministern ljuger uppenbart. Han kan ingripa om han vill och vi ser dagligen exempel på människor som lagarna inte gäller för.

Regeringsformens tolfte kapitel, 9 §, andra stycket: ”Om det finns synnerliga skäl, får regeringen besluta att vidare åtgärder för att utreda eller lagföra en brottslig gärning inte ska vidtas.”

 

En som lagt sig i och är en riktig hjälte är Therese Verdun som samlat in 327.400 kronor till Iryna och hennes dotter.

-Pettersson undrar och Micke K twittrar om inte Aftonbladet, Expressen, SVT, Sveriges Radio, TV4, Dagens Nyheter, Göteborgsposten och många fler anser att Therese och Iryna har fel värdegrund eftersom de inte nämner detta med ett enda ord.

PK-media har inte ens synat statsminister Löfvens bluff!

Och var är alla feminister som demonstrerat och agerat för unga ljugande afghanska män men är tysta när en ensamstående kvinna utan ett ben och hennes dotter utvisas?

Therese till vänster och Iryna

 


19 responses to “Regeringen och media ska skämmas

 • Peter

  Varför ställer ingen upp på mig som inte fick den tandläkare hjälp jag behöver (pga medicinering) jag betalar själv 25 000:- om året men för några år sedan fick jag inte de besök jag behövde pga flyktingarnas akut behov gick före mig, folktandvården egna ord till mig i telefonen. Nu några år senare har jag 9 tänder kvar och får vänta 31 månader på special vård som kommer kosta mig över 100 000:- kronor… varför tycker ingen synd om mig när jag med mina egna ögon ser flyktingarna från närliggande flyktingförläggning är i min trädgård och stjäl mina möbler och frukt och polisen hade ingen vill att skicka. Varför tycker ingen synd om min väns dotter som inte vågar gå ut pga flyktingpojkar i närliggande hus trakasserar/tafsar på henne. Varför skall Sverige ta emot fler än vi klarar av??? Varför skall vi aldrig vara tillåtet är diskutera invandring utan att kallas rasist. Varför skall de som inte kan eller vill följa vår kultur få komma hit. Varför skall ca 9 miljoner svenskar (1 miljon invandrare eller mer) ta emot hela världen istället för att hjälpa dom bygga ett eget demokratiskt samhälle. Varför vill ingen förstå att viktigaste frågan är miljön och konsumtions samhället är viktigare frågor och att vi är för många på denna planet… alltid skall vi höra enskilda sorgliga historier om folk som skall undantas från lagen… varför kan ingen våga erkänna att de aldrig i verkligheten har bjudit hem någon invandrare/ flykting och betalt med EGNA pengar…

  Gilla

 • Alex

  Det känns rofyllt i själen att få läsa detta som Svensk-rysk sedan 32 år tillbaka.

  Dagligen spyr media hat om oss ryssar. 32 år med oaktsamma kommentarer på arbetsplats, skola om ryssar. Klurigt det där med att vi ser ut som Svenskar, vi tänker inte helt olikt Svenskar, vi har samma värderingar som konservativa Svenskar och det är lätt att missta oss för Svenskar. I alla fall tills vi börjar prata med brytning och bryter vi inte så ses vi som Svenskar.

  Men Yrena kan inte ses som Svensk, hon bryter och hon saknar Svensk pass. Hon kan inte heller ses som Afghan som fallit offer för terrorister. Hon kan inte ses som en Europe. Hon ses som en andra klassens halv-människa. Så som vi ryssar har blivit sedda här i Sverige, i alla fall under mina 32 år.

  Då värmer det att ni Svenskar som ser människan och inte politiken och tar Yrenas sida för det hon faktiskt är, en kvinna, en mor som fallit offer för Sveriges politik.

  Tack för att ni finns.

  Gilla

  • Karl

   Hej Alex!
   Du har mer stöd än vad du tror, fler och fler börjar vakna upp om all desinformation som flödar ut från vår statliga TV sändning och msm.
   Tyvärr har många politiker och msm en agenda där man måste hitta syndabock för det som händer i vårt land, istället för att rannsaka sig själv, se sina egna brister och vilken väg som valdes decennier tillbaka.
   Vägen som Sverige har valt är en destruktiv spiral som snurrar snabbare och snabbare, titta på senaste månadens utveckling.
   De som då hamnar i rampljuset för att bli syndabock är alternativ media, Trump, Putin, Ungern, Polen bl.a.
   Dessa har styrkan och modet att säga ifrån, visa vad som är fel och att det finns en annan väg framåt men de möter motstånd för varje steg de tar.

   Gilla

 • Karl W

  The lagtekniska problemet är att ett rekvisit (villkor) är att det skall röra sig om brott. Hon har haft uppehållstillstånd hittills och varit i Sverige lagligt. Det finns ingett brott att benåda. Däremot kan regeringen lätt stifta en lex Iryna lag som ger just henne och dottern rätt att stanna. Det var just det man gjorde med alla Afghanerna.

  Gilla

 • Tore

  Utvisa Löfven det är få som vill ha honom i landet.

  Gilla

 • Kungen

  Den som verkligen ska skämmas är ju fjollen som kallar sig statsminister. Han kan göra undantag för tusentals ljugande afganer men inte för terroroffer som han själv är ansvarig för

  Gilla

  • grunehetgrot

   Och så har han sett till tillsammans med den otroligt dumma Svenska massmedian att den där rapparen eller vad han är, har fått gratisreklam för flera miljoner kronor.

   Gilla

  • Fiona1177

   Men jisses Kungen, hon var ju VIT och dessutom KVINNA! Vad hade du väntat dig av våra muslimers statsminister?

   Gilla

 • Göran

  En Svensk Regering och ”Rättsväsende” som stöttar och hjälper muslimska massmördare är kriminellt o har inte mandat att döma i denna sak!
  En dag när det sitter mentalt friska icke kriminella vid makten i Sverige, så bör rättvisa skippas även för Iryna!
  Sverige kvalificerar sig med bred marginal till en av världens värsta Skurkstater!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Underbart initiativ av Therese Verdun. Som förmodligen tillsammans med stora delar av svenska folket, inte förstår regeringens ställningstagande.

  Fast detta visar ändå på ett folkligt och humant stöd, för Iryna och hennes dotter.

  Gilla

 • Svenska Hjältar

  En äkta svensk hjälte!

  Gilla

  • Rolf

   Det är för jävligt att hon o hennes dotter måste visas ut ur Sverige, här vittnar hon o mister ena benet,tack vare en terrorist, som var kvar i Sverige,detta är Sverige i ett nötskal, en som hjälper Sverige blir utvisad, men dom som våldtar, rånar o lever fan i Sverige dom får vara kvar, Morgan Johansson(vilket skämt) o Stefan löfven får nog börja tänka om, det måste hända något riktig i Sverige, för dom som hjälper oss svenskar!!!

   Gilla

   • Bj

    Hela regeringen är ett skämt. Detta är den svagaste regeringen vi någonsin haft för att inte prata om fackbossen och svetsaren Röven. Hur kan det vara möjligt att vi kan ha en så inkompetent ledare som denna man

    Gilla

 • Karl

  Svaret är enkelt, vit, kristen kvinna, värsta är att hon är vit och kristen.
  Hade hon varit från mena eller afrika så skulle vänstern feministerna gått banans och stått med sina handhjärtan och spridit kärlek till alla, anordnat gigantiska demonstrationer i alla större städer.

  Gilla

  • Cirkus Sverige.

   Här konkurrerar hon med batikhäxorna om sängvärmarna, därför ska hon ut.
   Då spelar det ingen roll om att Sveriges sk. ledare delvis är ansvarig för hennes livslånga lidande och misär.
   Nej, ut ska hon, medans Sverige ger amnesti åt våldtäktsmän, mördare, pedofiler, knarklangare och tjuvar.

   Sveriges styrning är mycket mycket sjukt!

   Gilla

   • grunehetgrot

    Svenska styret är inte bara sjukt det är kriminellt.

    Gilla

   • Karl

    Hon konkurrerar inte om sängvärmarna, de ryskorna som jag känner skulle inte vilja ta i någon afghan eller muslim med tång ens, för de vet vad det är för människor och inga de vill umgås eller blanda sig med.
    Finns undantag, gör det ju alltid men i det stora så ser det ut på det viset.

    Gilla

 • Tony

  Klart att Löfven ljuger, för det gör han konstant, alternativt
  begriper han inte den makt han har ,men då måste det väl
  finnas folk som kan upplysa honom.

  Att fegmedia håller tyst är inte förvånande dom sysslar
  enbart med nonsens nyheter, idag hade dom en flåsande
  reporter i USA som rapporterade om någon dåre som skjutit
  ihjäl 3 personer, ungefär lika många som blir knivmördade
  i det socialistiska Sverige per dygn.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: