Moderaterna i Hässleholm skyller nedskärningarna på invandring


INVANDRING. Nedskärningarna som Hässleholms kommun i Skåne tvingas till beror på invandring. Det förklarar det moderate kommunalrådet Lars Johnsson för Sveriges Radio P4 Kristianstad.

 • Statens bidrag för nyanlända försvinner efter två år, men kommunen har stora kostnader för dem som kom, enligt Johnsson.
 • Socialdemokratiske oppositionsrådet Lena Wallentheim håller inte med. Hon pekar på att Hässleholms kommun gått back under många år, långt innan flyktingvågen.
 • Hon tror att staten kommer att besluta om utökat stöd till krisdrabbade kommuner i höstens budget, och att nedskärningarna på bland annat integrationsprojekt och kultursektorn inte borde genomföras innan dess.

– Invandringens kostnader som kom efter den stora flyktinginvandringen 2015-2016 kommer ifatt kommunen nu. Staten har tagit ett ansvar här i två år och nu övergår ansvaret på kommunerna och den ersättningen vi får täcker inte alls de kostnader vi har, säger Lars Johnsson till P4 Kristianstad.

Det socialdemokratiska oppositionsrådet Lena Wallentheim tillbakavisar detta. Hässleholm har gått minus i många år, hävdar hon och har glömt att socialdemokraterna klagade på invandringens kostnader redan 2015.

-Pettersson säger att i grunden finns bara en enda stor fråga. Migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar bo flott osv.

Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Moderaterna i Hässleholm skyller nedskärningarna på invandring

 • Stenbock

  På tal om nedskräpning,gick det idag upp för Stenbock,att det var ytterst få räkningar denna månad.Tittade därför i postlådan om jag missat någon. Döm om min förvåning där låg i stället ortens ledande Slaskorgan HD ! Eftersom jag inte läst eller tittat i en sådan sedan år tillbaka,satte jag mig på balkongen,och ögnade genom skapelsen.
  Märkte då att jag blivit till åren eftersom orden,yrkena,och intressegrupperna förändrats. Fanns t.o.m. ord som inte var uppfunna på min skoltid.T.ex. stod det ”Chef F. Intraprinad”,vidare om en ”hemlös Damon”.(hette på min tid demon)
  Vad gällde innehållet i övrigt,stod om ”Ett kontrollfreak som var clown”.För bögar/flator fanns flera sidor prydda med rubriken, ” Våta kyssar är inte längre bara kyssar”…
  Slutligen fanns på sista sidorna några döds-annonser samt en efterlysning
  av ”80-åriga män”.Här undrades varför vara ensamma i sommar,när det finns en slank kvinna med trevligt sätt,o. utseende. Du får gärna ha bil o. bo i 042-området…. var slutklämmen.
  Såväl på annonsen som Stenbocks förlorade tid,på denna undermåliga PK-produkt.

  Gilla

  • Stenbock

   Glömde ju nämna att det igår varit skottlossning i södra Ghettot,av stan. Kring detta fanns förstås bara några korta o.intetsägande rader,lite undanskymt.
   Tydligen vill polisen inte lösa brott som gäller våra kära invandrare !
   Svaret från dem var på alla frågor, ”inga kommentarer”…
   Nu är skjutningar in genom fönstret i lägenheter,inget speciellt ovanligt längre i landet Abzurdien.Därför får vi ha förståelse för PK-pressens ringa nyhets-intresse.

   Gilla

 • Kungen

  Jättebra att tala klarspråk. Det är vi inte vana vid. En spade är en spade

  Gilla

 • Br

  På 2 år ska de kunna svenska och skaffat ett jobb.herregud.annars
  Blir de aldrig en bidragande till moder svea

  Gilla

 • Kenrh Andersson

  M som ingår i den mångkulturälskande 7 klövern ska inte yppa ett ord om invandringens totala dödsdom mot Folkhemmet, partiet är lika skyldig till drygt 40 år av en helt vansinnig och helt okontrollerad massinvandring.

  Gilla

 • centurion

  Lena W. må vara såsse , men det måste väl ändå finnas en botten i hur korkad man kan bli. Bara för att bidragen kommer från staten löser väl inte grundproblemet. Eländet finns ju där ändå. Det är ju fortfarande våra gemensamma skattekronor. Men heder åt Lars J.

  Gilla

 • per22

  Lars Johansson (M). Har du glömt bort att det är ditt eget parti som rår för att Sverige går mot avgrunden, när det gäller massinvandringen och dess konsekvenser. Den som skall ställas till svars är Fredrik Reinfeldt.

  Gilla

 • Anders Karlsson

  Då vore det klädsamt om Lars Johnsson kritiserade Reinfeldt. När tiden var hyllade han säker invandringen. Reinfeldt flydde efter utfört uppdrag, Lars Johnsson var inte så smart.
  Lena Wallentheim borde kritisera Löfven. Mitt Europa bygger inga murar. Tror hon vekrligen hon skall få pengar av staten, haha. Lika sannolikt som att banken sätter in pengar på mitt konto om jag går minus.

  Gilla

 • Karl

  No shit Sherlock, vilken överraskning att det är invandringen som påverkar ekonomin.
  Behöver man inte vara kärnfysiker för att räkna ut, räcker med lite sunt förnuft och då menar jag lite.

  Gilla

 • Mm

  Minska Lena Wallentheim lön/ersättningar med 90% så får hon känna på huden när hon skall fortsätta och försörja odågor från andra länder, s.k flyktingar som stjäl, våldtar och äter oss ur huset. Det blir väl fint att få dra åt svångremmen en del nu när du skall dela matkontot med dina efterfrågade ekonomiska flyktingar som har råd att åka på semester till det farliga hemlandet.

  Gilla

 • Kalle

  Sossar och matte då vet man att något inte stämmer..

  Gilla

 • Opeter

  Hur är det möjligt att vara så fruktansvärt hjärntvättad och verklighets frånvarande ??? Bara en IDIOT , typ sosse , miljöpartist , center partist eller liberal verkar vara helt oförmögna begripa att invandring kostar enormt mycket pengar !!!

  Gilla

 • Kent

  Lena W har inte många hästar hemma i stallet. Har gått back i flera år och då ska man bara låtsas som att det regnar och dra på sig mer kostnader och hoppas på att skräckministären till regering ska skicka mer pengar i höst.
  Bra att en politiker talar klarspråk och säger den verkliga orsaken och inte skyller på äldre svenskar som har arbetat hela livet och betalat världens högsta skatter som Lena Ws partikamrater har vårdslöst delat ut till socialistiska diktaturer och massmördare.

  Gilla

 • Stenbock

  Nu söker PK-organen skylla nedskräpningen,på de få rökare som finns kvar. I Sydsvenskan hade de ett speciellt reportage inkl. bilder på fimpar, från Malmö,som enl. dessa berodde på att sedan rökningen förbjudits på Cafér o. restauranger,rökes utomhus.
  Ja,vad hade beslutsfattarna till alla förbud tänkt sig ?
  F.ö vore det bara fimpar vore ingen större skada skedd. Men den nya befolkningen slänger allt,precis som i deras hemländer där de står bor,eller vistas !

  Gilla

 • ossie

  Och sossarna förnekar naturligtvis allt samband.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: