Hovrätten sänker straffen för tre afrikaner efter våldtäkt


BROTTSLIGHET. De tre afrikanska män som dömdes för att ha utsatt en kvinna för grov våldtäkt i Björns trädgård på Södermalm i Stockholm förra året får lindrigare straff. Det meddelade hovrätten i dag. 

I tingsrätten dömdes två av männen till fängelse i fyra år och tre månader respektive fem år och tre månader. Båda får nu straffen förkortade med tre månader. Att de också ska utvisas ”medför men som bör beaktas”, anser hovrätten.

Tingsrätten dömde den tredje mannen till rättspsykiatrisk vård och utvisning. Hovrätten upphäver utvisningsbeslutet eftersom mannens psykiska ohälsa anses göra honom särskilt sårbar i hemlandet.

Hovrätten bedömer precis som tingsrätten att männen ska betala den utsatta kvinnan 205.000 kronor i skadestånd.

-Pettersson tycker att pojkarna kan slippa fängelsestraff och i utbyte visas ut direkt och på livstid.

TIDIGARE 2019-06-01. Gnestabo får fängelse för gruppvåldtäkt

BROTTSLIGHET OCH MEDIA. Rubriken kommer från dagens Södermanlands Nyheter, tyvärr är artikeln bakom betalvägg. I artikeln står att tre män har dömts för en grov våldtäkt och att en av dem är skriven i sörmländska Gnesta.

I pressens publicitetsregler står att man inte ska framhäva personers etniska ursprung eller nationalitet om det saknar betydelse. Man ska eller inte namnge personer eller peka ut dem om det saknar allmänintresse.

-Pettersson undrar om det saknar betydelse och allmänintresse att de tre dömda männen är invandrare som sökt asyl för att de påstår sig vara förföljda hemma, men att allmänheten behöver veta att en av dem är skriven i Gnesta.

”Gnestabon” är Abdualrhman Omar, med tolkbehov på arabiska och medborgare i Eritrea, invandrade till Sverige 2016-07-01. De andra två är somalier. Alla tre är muslimer, vilket kanske saknar betydelse men Stockholms moské ligger i närheten av brottsplatsen. Bilden från Polisen.

TIDIGARE 2019-05-27. Tre afrikaner döms till fängelse och utvisning för grov våldtäkt

BROTTSLIGHET. Stockholms tingsrätt dömer tre personer för grov våldtäkt i Björns trädgård på Södermalm i Stockholm. Tingsrätten har idag meddelat dom i ett mål om grov våldtäkt. Tre män döms enligt den nya sexualbrottslagen som bygger på frivillighet. Två av dem döms till fängelsestraff medan den tredje döms till rättspsykiatrisk vård.

Händelsen inträffade i november 2018 i Björns trädgård på Södermalm i Stockholm. Tre män utsatte en sen kväll en kvinna för flera sexuella handlingar. Polisen lyckades gripa männen direkt efter händelsen. Männen har i rättegången påstått att kvinnan deltog frivilligt i den sexuella aktiviteten. Enligt tingsrätten var kvinnan dock på grund av berusning i en s.k. särskilt utsatt situation.

Rättens ordförande chefsrådmannen Erik Lindberg säger i en kommentar: – En person som befinner sig i en särskilt utsatt situation kan enligt den nya sexualbrottslagen aldrig anses delta frivilligt i en sexuell handling. En sådan person har nämligen klart begränsade möjligheter att freda sin sexuella integritet. I målet var det uppenbart att männen på ett otillåtet sätt utnyttjade den uppkomna situationen.

Våldtäkten har bedömts som grov eftersom det var flera personer som förgrep sig på kvinnan.

Ur åtalet: ”Hasan har genomfört samlag och analt samlag med målsäganden. Omar har genomfört samlag och/eller analt samlag med målsäganden, penetrerat målsäganden med sina fingrar/sitt finger samt genomfört ett oralt samlag med målsäganden genom att han haft sin penis i målsägandens mun. Haashi har genomfört ett oralt samlag med målsäganden genom att han haft sin penis i målsägandens mun samt även genomfört samlag och/eller analt samlag med målsäganden”

Tingsrätten dömer två av männen till långa fängelsestraff om 5 år 3 månader respektive 4 år 3 månader efter avdrag för ungdomsrabatt i det senare fallet. Påföljden för den tredje personen har bestämts till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning eftersom han lider av en allvarlig psykisk störning. De tre männen utvisas också från Sverige och förbjuds att återvända hit på 15 år. Männen ska också betala 205 000 kr i skadestånd till målsäganden. Tingsrätten är enig.

Stockholms Tingsrätt B 15449-18, avdelning 3

De dömda:

Yaxye Abdikarim Haashi, född 1998, tolkbehov somali, medborgare i Somalia.
Företräds av advokat Benneth Johansson, Stockholms kommun, Socialnämnden, Hässelby-Vällingby.

Abdikarim Ismael Hasan, född 2000, Tolkbehov somali, medborgare i Somalia.
Företräds av Stockholms kommun, Socialnämnden, Spånga-Tensta, advokat Gunilla Olsson.

Abdualrhman Omar, född 1989, Tolkbehov arabiska (eritrea), medborgare i Eritrea.
Företräds av advokat Kristina Boethius.

-Pettersson undrar om detta är vinsten Stefan?

TIDIGARE 2010-10-12. Tre afrikaner häktade för gruppvåldtäkt och rån på Södermalm

BROTTSLIGHET. Tre män gripna för gruppvåldtäkt på Medborgarplatsen, rapporterade om den 10 november. Dessa män har nu häktas och som vanligt är det inte Kalle, Pelle och Bosse utan  Abdikarim, född 1998 och medborgare i Somalia,  Abdikarim, född 2000, medborgare i Somalia och Abdualrhman, född 1989, medborgare i Eritrea.

Afrikanerna är häktade på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt och rån. De tre männen misstänks ha gruppvåldtagit och rånat en kvinna i 20-årsåldern i Björns trädgård på Södermalm i Stockholm. Männen nekar.

Stockholms Tingsrätt B15449-18

Pettersson säger…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


11 responses to “Hovrätten sänker straffen för tre afrikaner efter våldtäkt

 • Kungen

  Varför släpptes dom in i landet överhuvudtaget ?? De har inte här att göra

  Gilla

 • Maja

  20 år och förstörd för livet.
  Var är alla manshatare nu ? Ni har en skyldighet att försvara kvinnan med att ordna en demonstration mot kvinnovåldet!

  Gilla

 • whatthefeng

  Hmmm…
  Nu är det inte lång tid kvar tills skillnaden mellan straff och belöning för våldtäkt är hårfin.

  Gilla

 • Karlsson

  Guldstjärna till killen som golvade aset!

  Gilla

 • Bofang

  Östermalmshallen VS Afghanskt flyktingbarn som fått för sig att spotta efter kvinnor är ok.

  Gilla

  • robbcos

   Tro mig, ingen vill ha tillbaka dem, använd någon nedlagd gruva som livstids förvaring åt idioter som dessa,

   Gilla

   • Tore

    Tyvärr har du fel, feminister vill inte utvisa dömda sexualbrottsling av utländsk härkomst.

    Gilla

  • Cirkus Sverige.

   UNDERBART ATT SE ….
   ATT DET FINNS MÄN SOM AGERAR MOT DETTA SJUKA SOM SKER, OCH INTE VIKER UNDAN SIG, SOM SMÅ FEMINISTISKA YNKRYGGADE KNÄHUNDAR !!!

   ALL ELOGE TILL DENNA MAN SOM VISAR VAD SOM SKA GÄLLA NÄR YNKRYGGAR MISSKÖTER SIG ! 👍👍👍👍👍

   Gilla

 • age

  Inte ens instängda apor beter sig så!

  Gamla ordspråket gäller; ”Håll Sverige rent!”

  Gilla

 • Kalle

  Lite B-lags får man tåla annars är man en rasist.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: