Räddningsarbetet på Medelhavet återupptas


Läkare utan gränser tänker återuppta sina räddningsaktioner på Medelhavet. Samtidigt riktar de sin kritik mot EU:s migrationspolitik.

Ingen ska behöva drunkna på Medelhavet, där är varje sunt tänkande människa överens. Fast jag undrar om inte Läkare utan gränser borde idka lite självkritik.

De här orden borde nämligen få många att reagera.

”Samtidigt riktar organisationen kritik mot EU:s migrationspolitik, som man anser har bidragit till att ett stort antal människor drunknat på vägen till Europa”

Sug in de orden ett tag. Det är alltså EU:s fel att människor betalar stora summor pengar så att de kan hoppa ned i rangliga båtar som människosmugglarna vet inte klarar färden över havet?

Låt oss då se. Det största ansvaret har de ledare som inte förmår att hålla fred, som inte kan hantera det som vi i den fria världen kallar demokrati och som mördar sin egen befolkning för att kunna behålla makten.

Ansvar nummer två ligger på de människosmugglare som utnyttjar situationen. De som årligen tjänar miljoner på sin verksamhet och som saknar allt vad empati heter. De som skickar ut överfulla och rangliga båtar på en resa över Medelhavet och som hellre räknar dollarbuntar än drunknade människor.

Ansvar nummer tre kan riktas till EU:s makthavare och regeringar runt om i Europa, där ger jag Läkare utan gränser rätt. Det är deras lockrop och naiva politik som gör att människor från Afrika och Asien väljer bort närliggande och säkra vägar för att istället bege sig hundratals mil över farligt territorium.

Sedan kommer vi in på ansvar nummer fyra och här borde Läkare utan gränser idka lite självkritik. Smugglarna vet att deras fartyg ligger utanför den nordafrikanska kusten och att de därmed kan använda billiga båtar som de vet inte klarar särskilt många sjömil innan de börjar kantra och läcka.

Istället för att angripa EU borde de angripa roten till problemen. Istället för att angripa EU borde de anamma de förslag som säger att asylsökande ska samlas i läger utanför Europa där deras identiteter och asylskäl ska granskas och att de som har verkliga asylskäl kan skeppas över med riktiga fartyg och flygplan. Hur kan någon tycka att detta inte vore mer humant?

TT


25 responses to “Räddningsarbetet på Medelhavet återupptas

 • Tony

  Det enda som är riktigt säkert är att Sverige är utan gränser,
  både politiskt,och när det gäller landets gränser, vilket syns,
  för det finns nog inget folkslag på jorden utan att någon
  representant tagit sig in i landet?
  ,

  Gilla

 • ThePeter

  Jag anser fortfarande att det största problemet till världens situation består i att vi har en organisation som inte uppfyller sina mål, FN!
  Hade FNs största mål varit fredsbevarande och ordentligt pådrivande i konflikter, katastrofer, svält , missväxt och annat elände skulle vi alla levt ett behagligt liv. Tyvärr finns storfinansen i dess korridorer med korruption som följd.
  Viljan att avstyra krig existerar inte, då det inte är humant??

  Gilla

 • Tore

  Läkare Utan hjärnor bör betala kalaset från egna fickor.
  Jag vill inte finansiera deras sk godhets konto.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Helt fel om Läkare utan gränser.
  Denna organisation är numera kapad av Kulturmarxismen (alltså den nya nazismen) och samarbetar med till nazismen clonade ideologier, t ex islamismen, vilka driver människosmugglingen. EU finansierar således via omvägar/ombud människosmugglingen.
  Detta innebär alltså att pengarna som finansierar verksamheten ”Läkare utan gränser” återstartar, i praktiken kommer från männismugglande organisationer. Därmed är Läkare utan gränser kriminell och dess aktivister borde således fängslas och dömas (till åratal av fängelse), samt deras flytetyg beslagtas och förstöras alternativt säljas. Självklart skall Europas alla hamnar var stängda för smugglarfartygen, liksom alla leveranser av förnödenheter, drivmedel etc.

  Först och främst: SKÄNK INGA PENGAR TILL ALLA DESSA KRIMINELLA NGO TYP ”LÄKARE UTAN GRÄNSER”, RÖDA KORSET, RÄDDA BARNEN, WHO m fl. Det är tveksamt om ens UNHCR skall ges en enda sekin!

  Gilla

 • SVENSK

  De sk ”läkare utan gränser” har jag sedan flera år tillbaka förlorat all respekt för. De borde heta läkare utan förstånd istället!

  Gilla

 • Mm

  Då var det slut med att stödja Läkare utan gränser. De skall alltså hjälpa till att mörda fler människor som hoppar i utdömda båtar och ni i rörelsen skall få vara goda och rädda de som era båtar råkar få se, eller är det så illa att ni har radiokontakt med de andra mördarna. Eller kanske rentav betalar en slant. Lycka till med att svika de utsatta o svaga. Mitt stöd har ni inte, mördare.

  Gilla

 • Paul

  EU bör göra som Australien har gjort. Mer om det kan läsas på följande länk:
  https://sv.gatestoneinstitute.org/12782/australien-invandrarkontroll

  Gilla

 • Olof.p

  Jag håller med läkare utan gränser, det är migrationspolitiken som är orsak till att människor drunknar. Därför bör vi snarast införa ett totalstopp för all fortsatt invandring från Afrika och Mellanöstern, så att inte fler människor drunknar.

  Gilla

 • Kent

  Man vet aldrig vad pengarna används till när man skänker pengar till ideella hjälporganisationer. De är i många fall kapade av vänsteraktivister som använder medlen och organisation för egna syften.

  Gilla

  • Lisa.

   Skänk aldrig pengar, t.o.m. Röda korset ar inblandad i bedrägeriet.
   Min mor blev upprörd över att Husqvarna skänkte lackskadade symaskiner till fattigt folk.
   Röda korset erbjöd genast personalen symaskiner.

   Gilla

   • Maja

    Röda Korset har snott hela fina hyreshus och sommarvistelse utanför Vaxholm.Avsedda för ensamma mammor och mindre bemedlade kvinnor.
    Anställda av RK bosatte sig vid Stortorget i det vackre huset testamenterat med ett gott hjärta av någon.
    Skamligt.
    Antonia Axelsson Jonsson mig veterligen var den som bestämde detta skamliga. Chefer på RK tog över sommarvistelsen i Vaxholm. Massor av bedrägerier har pågått i RK.
    https://www.rodakorset.se/om-oss/ekonomi/roda-korset-berattar-om-forskingringen-av-roda-korsets-pengar-2009/

    Gilla

   • Tore

    Glöm ej Johan AF Donner som var chef på röda korset och förskingrade 5milj till utbyggnaden av sin sommar stuga.
    Han fick konstigt nog fängelse en 5år tror jag.

    Gilla

   • SasjaL

    Enbart generaldirektören för RK bränner ~90 000 kr/mån i lönekostnad. Lägg därtill kostnaden för övriga avlönade, hyror mm. En av de minst effektiva ‘hjälporganisationerna’. Detta är enbart i Sverige, så lägg till för alla andra länder de finns närvarande i …

    Gilla

  • Treb

   @Kent
   Ej heller var skatten går till…

   Gilla

 • angelicaplacet

  Italien har stängt,så vilket land har människosmugglarna tänkt lämna av vid?

  Gilla

 • Anders Karlsson

  Läkare utan gränser, vad gör de i Europa. Bosätt er där nöden finns. Kanske inte är så kul i Afrika.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Läkare utan gränser eller läkare utan vett ?

  Gilla

 • turrim

  Aldrig mer en krona till Läkare utan gränser.

  Gilla

 • ossie

  Skulle inte förvåna om de hänsynslösa människosmugglarna sponsar Läkare utan gränser som tack för hjälpen. Dom är ju en garant för att hålla trafiken igång.

  Gilla

  • odalkvinnan

   Läkare utan gränser är dokumenterat ihop med smugglarna. De har avslöjats flera ggr och därför slutade de. Budgeten gick inte ihop då Salvini sa nej. Sedan har Tunisien sagt nej, ett fartyg är beslagtaget där.
   De senaste, en tysk org är bevisat i samarbete med smugglarna. De åker dit där smugglarna dragit ut de sjöodugliga gummiflottarna överlastade utan motor, vatten etc.
   De som de tog senast var desperat att landstiga i Lampedusa. Folk applåderade på kajen när man fängslade kaptenen, de körde på en patrullbåt också. De hade slut på vatten och mat, saniteten räcker inte. Det är pråmar. Det kom en segelbåt! samtidigt.
   Libyen skickar tillbaka dem. En del vägrar gå ombord, de ska till Europa. några drunknar då de punkterar flottarna.
   I Ceuta springer de genom gränsen, de vet vart de ska, de ramponerar på sin väg och skriker röda korset.
   Det finns reportage från Tanger, en gammal sjörövarhamn, samma nu. Nu är det människor.
   Jag tänkte som ni här, inga pengar till dessa org. Det är slavhandel. Det mörkas i Sverige, som står ganska ensamt i Europa och Västvärlden.
   Varför de startar igen är en gåta. Förblindade av rött hat mot Väst? Använda människor som gisslan för sin politiska övertygelse med välgörenhet som täckmantel. Cyniskt

   Gilla

 • Sara från Skåne

  ”Räddningsarbetet”…. läs MÄNNISKOSMUGGLINGEN OCH MÄNNISKOHANDELN

  Det är ju ställt utom allt tvivel att ”räddningsbåtarna” är en del i den lönsamma kedjan att transportera individer till Europa, antingen i rent monetärt syfte eller som en del i ett politiskt maktspel.

  Gilla

 • Maja

  Ingen skall behöva sätta sig i en båt och betala för att nå Europa.
  Vi har råd att flyga hit de kvinnor och barn som är i behov.karlar får gärna stanna kvar ,dem har vi för många av reda.

  Gilla

  • ThePeter

   Kvinnor föder barn….barn blir vuxna karlar…. just saying.

   Gilla

   • Maja

    Jag förstår men kristna kvinnor och barn som blir både våldtagna, dödade, sålda på slavmarknader och stenade bör skonas!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: