Nu förlängs den tillfälliga lagen om uppehållstillstånd


INVANDRING. Idag den 20 juli träder de omtalade nya reglerna för anhöriginvandring i kraft. Lagen, som bland annat KD och C röstade för, innebär att även alternativt skyddsbehövande, på samma sätt som flyktingar, har rätt att återförenas med sina familjer i Sverige. 

Regeringen och media påstår att asylinvandringen sjunkit kraftigt men det är långt kvar till EU:s miniminivå som statsminister Stefan Löfven säger att vi ska ned till. Beviljade uppehållstillstånd första halvåret i år: 60.291 personer. Det motsvara ett nytt Lund på helårsbasis.

Nästan hälften kommer från asyl- och anhöriginvandring, omkring 26.000 personer, det motsvarar en liten svensk stat på ett halvår.

Den andra stora gruppen som fått uppehållstillstånd är det som kallas ”arbete”. De uppgår till omkring 25.000 personer de första sex månaderna. Av dessa 25.000 utgör cirka 14.782 arbetstagare och 7.359 är anhöriga till arbetstagare. Endast omkring 2.500 kommer från egna företagare, gästforskare eller internationella utbyten.

Arbetskraftsinvandring av lågkvalificerad arbetskraft handlar om några få saker. Klanmentalitet, fusk och brottslighet. Att inte någon av regeringskansliets nästan 5000 anställda varav många sakkunniga fattar det.

En invandring på 120.000 skulle placera 2019 som året med det femte högsta mottagandet någonsin. De tidigare rekordåren var 2013, 2016, 2017 och 2018.

1989 stängde socialdemokraterna gränsen för att Sverige var fullt med en fjärdedel av denna invandring.

-Pettersson undrar hur regeringen tänker om bostäder, sjukvård, poliser, lärare osv. hur länge ska det dröja innan de tar konsekvenserna av att Sverige är fullt sedan länge. Det räckte inte med massinvandring och amnesti för män i stridbar ålder med oklara identiteter – nu kommer familjerna också.

Tillfälliga lagar och undantag för afghanska ljugande män och anhöriga i många tusental. Men för Iryna gäller lagen, det finns inga möjligheter ljuger Morgan Johansson (S).

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Nu förlängs den tillfälliga lagen om uppehållstillstånd

 • Kenth Andersson

  Nu är det vidrigt hycklande KD nere på rätt %, bara hoppas att raset fortsätter för lilla snärtan och mytomamen Ebba !
  Fattar inte hur SD kan snegla åt KD.

  Gilla

 • Olof.p

  #Använd inte mina skattepengar#

  Gilla

 • Fjölet

  Obs!
  märkligt alla andra lagar som skall motverka mord , stölder våldtäkter finns inget laga förfarande för när de läggs fram i riksdagen och stämmer inte enl. svensk lag.
  men sånt här kan röstas igenom och säkerställas enl. samma svensk lag.
  ex var står det att det är förenligt med att ha förtroende läkare på försäkrings kassan som kan dömma ut en sjuk person till frisk bara på att läsa en special läkares utredning utan att
  se / undersöka individen i fråga???
  en tredje statsapparat!!!!

  Gillad av 1 person

 • Hanna

  Från idag gäller lagen om att särskilt ömmande fall får stanna i Sverige. Om inte Iryna som förlorade benet pga av Özz terrorist är detta, då vet jag inte vad ömmande är!

  Gillad av 1 person

 • Kent

  Sverige är riktigt illa ute som styrs av en regering som hämtad från en utopiska skräckfilm.
  Rikstönten har totalt tappat greppet och är i total avsaknad av civilkurage och pladdrar på som en fyllbult.
  Allt för makten konsekvenser och kostnader bortser han ifrån.
  För Stefan Löfven har möjligheten att stoppa katastrofen genom att acceptera ett extraval men makten går före allt annat.
  Sverige befinner sig i ett totalt nödläge kapat av totalt hänsynslösa som det verkar psykopater och maktgalna pladdermakare utan samvete.

  Gillad av 1 person

 • Kent

  Sverige är riktigt illa ute som styrs av en regering som hämtad från en utopiska skräckfilm.
  Rikstönten har totalt tappat greppet och är i total avsaknad av civilkurage och pladdrar på som en fyllbult.
  Allt för makten konsekvenser och kostnader bortser han ifrån.
  För Stefan Löfven har möjligheten att stoppa katastrofen genom att acceptera ett extraval men makten går före allt annat.
  Sverige befinner sig i ett totalt nödläge kapat av totalt hänsynslösa som det verkar psykopater och maktgalna pladdermakare utan samvete.

  Gilla

 • Maja

  En sorgens dag. Tack C, KD och L för ert svek mot svenskar.

  Gillad av 2 personer

 • Tony

  Varför måste återföreningen ske just i Sverige?? Familjen
  har ju klarat sig igenom krisen när den harige flydde??
  Då kan man säkert återförenas i hemlandet?

  Gillad av 1 person

 • turrim

  Här är det verkliga skälet till varför Ebba Busch Thor rasar i senare opinionsmätningar. Att skylla på abortfrågan och Lars Adaktusson kanske känns skönt i den inre kretsen och för ”journalister”. Men svängningen kom för att Ebba röstade för ökad anhöriginvandring. Hon klev efter valet över till samma planhalva som C och L. Sorgligt när en förhoppning spricker.

  Gillad av 1 person

  • Erling

   Ja, visste är det så.

   Innan dess hade hon ju rusat rätt kraftigt uppåt.
   Varför då? Hade hon sagt att abort är
   kanonbra och och gränsen kunde sänkas?
   Nej, det hade hon inte!

   Däremot hade hon indikerat skärpta krav för invandring.

   Sen ” velade” hon över till andra sidan.

   DÅ dök hon!!!

   Gillad av 1 person

 • Anders Karlsson

  Vi har råd, bara att spara in på pensionärna, vem behöver kaffe och mat, de skall ändå dö snart.

  Gillad av 1 person

  • Fyllfinnen

   Det är väl snart dags att återinföra ättestupa, då kommer garanterat många fler att jobba längre än 65. Så vi kan betala alla dessa pensionsräddare som ska ha våra pensionspengar utan motprestation

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: