Ett pytte-pyttelitet undantag


INVANDRING. Iryna, 39, från Ukraina, som förlorade ena benet i terrorattacken på Drottninggatan 2017, utvisas från Sverige. Hon och hennes dotter Sofia, 14, måste lämna landet inom fyra veckor – eftersom Migrationsdomstolen inte beviljar prövningstillstånd.

Iryna har sökt uppehållstillstånd i Sverige men fått avslag eftersom hon saknar asylskäl eller andra skäl som gör att hon får stanna.

-Pettersson vet inte om Iryna var här som turist som är det officiella eller om hon var är och arbetade svart, vilket är troligt men att höra justitieminister Morgan Johansson (S) säga att juridiskt är fallet, det går inte att göra undantag fast det dagligen sker undantag.

Går det inte att göra ett pytte-pyttelitet undantag för Iryna och Sofia också eller gäller undantagen bara muslimer och grova brottslingar Morgan?

Märkligt att inga grupper med vänsterblivna demonstrerar för Iryna som de demonstrerat för afghanerna.

Bilder från Steget Efter. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Ett pytte-pyttelitet undantag

 • Paul

  Det har inte framkommit i massmedia varför Iryna lämnade Ukraina för Sverige. Att hon förlorade ena benet i terrorattentatet i Stockholm är en tragedi, men inget skäl för att få stanna i Sverige.

  Gilla

 • gamlingen

  Olof Palme gifte sig med en utlänning så hon fick uppehållstillstånd i Sverige, Kan inte nån sosse göra samma sak nu?
  Om inte, varför?

  Gilla

  • Maja

   Han var ju själv Estlands import.
   Olof Palme var en hen trots barnen och frugan.
   Vem mördade Olof Palme. Någon nära i släkten sägs det. hela historien var kamouflerad. Hur kommer det sig att Rikspolischefen just då var på en fjällstuga?

   Gilla

 • Onkel Björn

  Det känns som att detta inte bara är skamligt, det är också sorgligt. Att kvinnan överhuvud taget blev skadad är ju Morgan och rättsväsendets fel.
  Akilov borde ha förvisats från landet långt innan attentatet.

  Saknar rättsväsendet resurser ligger ansvaret på Morgan att se till att vi får ett effektivt rättsväsende. Man har haft 5 år på sig vid det här laget.

  När tom huvudstadens polis får problem när det inträffar flera prio 1 jobb samtidigt, då är det nog dags att börja se över organisationer. Det är ditt ansvar Morgan, du är den ytterst ansvarige !! Går inte att skylla på någon annan.

  http://iotakt.se/sunday-bloody-sunday/

  Gilla

 • Nizze

  Hon kan ju bli muslim då öppnas dörrarna på vid gavel.

  Gilla

 • Tore

  Hon är kvinna dom bedrövliga inhemska vill inte ha konkurrens.

  Gilla

 • Kattsand

  Det brukar ofta heta ”ömmande fall” annars,
  men precis som på teckningen, terroroffer verkar man inte ha någon större medkänsla för. Undantag Utöya.

  Gilla

 • Tony

  Ja var finns alla kvinnosaks kvinnor och Batikhäxor?

  Eller det gäller bara att tycka synd om ifall det rör sig
  om en Afghanhanne???
  Sorgligt!

  Gilla

 • Lisa.

  Skit i utvisningen och gör som zigenarna, stanna fyra år inget problem.
  Och sjukvård och nya tänder för 50 spänn OK.
  Kyrkan delar ut pengarna som de får av kommunen.

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Hur omsorgsfullt man man än utformar lagar kommer det alltid att hända saker som ingen tänkt på i förväg och som faller mellan stolarna. En ödmjuk hållning kräver då nådens säkerhetsventil!

  Gilla

 • ruben

  Hur många är terror- eller hatbrottsoffer i Sverige pga. att regeringen inte ser till att utvisade tänkbara terrorister inte är utvisade. Det finns ingen risk att någon använder det, som prejudikat om man är noggranna med argumenten. Hur klumpedunsig eller styvnackad får man vara i regeringen mot terroroffer? Vi har två offer ytterligare från Ikea i Västerås och deras anhöriga, som skulle ha flera miljoner i skadestånd tack vare att regeringen minsann är skamligt lösa i hullet mot ljugande asylsökare.

  Gilla

 • anne b rat

  Det är konstigt att ingen s.k. asylaktivist tagit upp denna fråga, måste det vara negrer och muslimer för att de ”godhjärtade” skall agera.

  Gilla

  • Tore

   Det måste vara män Anna!
   Kvinnor skiter i andra kvinnor
   Inte vill väl Svenska kvinnor ha ha konkurrens av överlägsna öst kvinnor.

   Gilla

 • Bosse S

  Visst borde hon få stanna, men varför begär människan nåd och asyl?
  Det är ju helt felaktigta förfaranden. Det måste väl finnas ett annat alternativ än asyl för att få stanna. Hon har nog dåliga rådgivare.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Hon bör söka asyl som ensamkommande från Somalia och vara 17 år det kommer sannolikt att fungerar, migrationsverket kommer säkert att acceptera denna historia , om inte så kommer rödskrikan från C att få ett av sina okontrollerade utbrott så blir det ordnat ändå med en ny snabblag.

  Gilla

 • SVENSK

  ”Sverige”, de utländska kriminella dårarnas paradis på Jorden.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: