Ett tack till lokaltidningen


Det är sällan, mycket sällan, jag läser lokaltidningen med glädje. Ibland händer det dock och så var fallet i morse.

En ledartext tar upp det nya fenomenet med personrån och barngäng som skapar otrygghet. Ledarskribenten klargör också ganska tydligt hur problemen uppstått och vilka som ligger bakom.

”Det handlar om hur ungdomar från vissa bostadsområden systematiskt rånar andra barn och om hur ungdomsgäng hänger runt i småstäder och skapar oro och otrygghet med hot och stök”

”Den ökade invandringen följt av en bristande integration har högst sannolikt bidragit till samhällsförändringarna”

”Stora samhällsförändringar på kort tid (oavsett vad för typ) kommer påverka samhället på olika sätt”

”Otryggheten i samhället skadar oss på alla plan, förutom den enskildas lidande skapar det känslor av otrygghet, hämmar ekonomisk utveckling och sänker den allmänna tilliten i samhället”

Fyra meningar som på ett sammanfattade sätt beskriver hur Sverige utvecklats åt fel håll. Tyvärr lyckas ledarskribenten pressa in ordet rasism i texten, men är de allt fler höjda rösterna ett tecken på en ökande rasism? Att bli rasist i dagens Sverige är lätt, väldigt lätt. Umgås med fel personer, uttryck dig lite plumpt och rösta på fel partier så är du med automatik med på den ”rasistiska sidan”, fast varför inte fråga alla våldsoffer och alla de som dagligen upplever verkligheten framför ögonen. Är deras oro, ilska och frustration ett bevis på rasism eller är de bara uttryck som beskriver deras vardag?

Petterssons kallas av lokaltidningen för en ”rasistisk hatsida”, bara så ni vet.

Hursomhelst ska lokaltidningen ha beröm när de förtjänar det. Den här ledartexten förtjänar just beröm och kanske ledningen kommer till insikt med att verkligheten inte kan döljas bakom väl inövade floskler och att kunderna inget hellre kräver än sanningen och inget annat än sanningen.

Lär man sig detta på lokaltidningen kanske det skamfilade ryktet kan återupprättas och merparten av de förlorade kunderna ses återvända.

SN


16 responses to “Ett tack till lokaltidningen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: