16 eller 21-åring mördade sin skolkamrat – afrikan döms till 7 år i fängelse


BROTTSLIGHET. En 16-åring har dömts till fängelse efter att ha mördat en 15-årig skolkamrat i Märsta norr om Stockholm i februari.

Mordet skedde vid ett motionsspår. Nio dagar senare hittades kroppen och den nu dömda pojken kunde gripas samma dag.

Han har erkänt att han tog strypgrepp på 15-åringen, men menar att han inte hade uppsåt att döda honom. 16-åringen ska utvisas till Eritrea efter avtjänat straff.

Tedros Medhanie, uppgivet födelseår 2003, tolkbehov på tigrinska, medborgare i Eritrea döms för mord och ringa narkotikabrott till 7 års fängelse och utvisning på livstid. Tedros ska även betala skadestånd på sammanlagt 123.000 kronor. Tedros advokat får 400.000 kronor i arvode. Målsägarbiträdet får 153.000 kronor i arvode. Advokaten och biträdet betalas av staten.

Ur domen ”Den skriftliga bevisningen ger entydigt vid handen att det är mest sannolikt att Tedros Medhanie är 18 år eller äldre. Även om det inte kan tillmätas någon avgörande betydelse bör också beaktas att Amin Lassoued har omvittnat att Tedros Medhanie vid ett tillfälle har uppgett att han inte var 15 år utan 21 år gammal. Det anförda innebär att tingsrätten finner utrett att Tedros Medhanie i vart fall är 18 år gammal”

-Pettersson säger att om svenska myndigheter följt lagen och inte varit så slappa med ålderskontroll så hade en ung man sluppit bli mördad och herr Medhanie kanske varit tillbaks i Eritrea innan han hann mörda någon.

Merit Wager Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


10 responses to “16 eller 21-åring mördade sin skolkamrat – afrikan döms till 7 år i fängelse

 • Sven Sardomar

  Tycker nog rätten lagt väl mycket ord på irrelevantheter, något som alltid gör mig misstänksam. Till exempel att ödsla ord på att diskutera grunderna för livstidsstraff, något som aldrig kunde bli tal om i detta fallet.

  Sedan kan man här tycka att den tilltalade faktiskt sänkte sig själv 🙂
  Det ända man kom fram till i obduktionen vara att det inte fanns något som talade emot att den avlidne blivit strypt genom att blodströmmen både till och från hjärnan stoppats. Så hade tt (tilltalad) gjort som brukligt är – tittat ner och vart tyst – hade ett påstående från åklagaren om strypning knappast kunnat vederläggas. Rätten menar vidare att gärningen var planerad, som stöd för det tar man upp ett flertal åtgärder tt genomfört EFTER brottet.

  Dock tar man INTE upp vid diskutionen om påföljden att tt avslöjar sig grundligt iom att han VISAR andra kroppen. Knappast något man gör om man planerat och utfört ett mord. Tror mer han var chockad över utgången av slagsmålet.

  Nepp, denna dom står sig knappast i HR. Tippar Grovt vållande
  3-4 år + 10 års utvisning.

  Sedan Herr Pettersson, du ska träna på multiplikationstabellen hehe
  Du missade grovt beträffande skadeståndet.
  Det blir 5*60k+63k = 363k

  Tjao

  Jo föresten Lektyr:
  https://minfil.com/477c173fn6/B_1554-19_Polis_Sthlm_Nord_FUP-59_2019-05-10_pdf

  https://minfil.com/Y7ofSazdnc/Attunda_TR_B_1554-19_Dom_2019-07-17_2_pdf

  Gilla

 • Tanten

  På Tedros adress bor en 20-åring och en 54-åring med olika efternamn.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inte 7-års fängelse 7 år på något av Kriminalvårdens fina fullservade hotell heter det !
  I Sverige finns idag inga fängelser bara mångkulturella lekstugor där de kriminella parasitetna numera styr allting utifrån rasistkortet och annat.
  Är skönt att nu efter 35 år som fångvaktare på Kumla Hilton tagit pension och slippa det se det totala förfallet inom fångvården.
  Terroristen Akilov är missnöjd med maten innanför murarna på hotellet Hall och även missnöjd med att vara isolerad !!!!!!
  Inte lätt att vara en kriminell parasit i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige.
  Vad säger och tycker den mångkulturälskare extremvänstern om detta kanske de kan förbarma sig över terroristen och massmördaren och göra livet lättare för honom på lekstugan Hall ?

  Gilla

 • Hajo

  Erkänner stryptag?
  Dessa individer brukar förneka All inblandning. Även om det finns bildbevis.
  SKUMT…

  Gilla

 • Bajen666

  Kors i taket både fängelse och utvisning för en 16-åring skitunge ifrån Afrika.

  Vet inte om jag tror på detta faktiskt, skulle vilja se förundersökningsprotokollet innan jag tar detta på allvar.

  Gilla

 • Brasklappen

  Konstig dom, det brukar max bli några veckors ungdomsvård för så här unga Socialdemokratiska importerade från dessa U-länder!!! UTVISNING brukar aldrig förekomma, tror inte att de klarar att skicka tillbaka denna kulturberikare innan jag sett det. Eritrea kom mannen som mördade mor och son på IKEA i Västerås, han hade ett gammalt utvisningsbeslut precis som Akilov…..Ingenting hände, de blev kvar i flathetens land….

  Gilla

  • Lukas

   Märkligt långt straff eftersom det brukar bli någon veckas samhällstjänst. Troligtvis är pojken nazist eller så har han åtminstone heilat någonstans.

   Gilla

  • Brasklappen

   Tillägg!! Hade nästan glömt namnen på mor och son som blev brutalt slaktade med kniv på IKEA i Västerås av en dåre från Eritrea! Mannen hade utvisningsbeslut men de blir kvar i flathetens land!!! DR.CAROLA HERLIN OCH SONEN HETER EMIL HERLIN!!! Aldrig glömma, aldrig förlåta vad 7klövern gjort mot vårt folk!!!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: