Vårdtagare lämnades i sina spyor


ÅLDRINGSVÅRD. En vårdtagare som vid två tillfällen kräktes över sin kropp och golvet blev utan hjälp när personal ignorerade händelserna. I en anmälan kritiseras personalen för bristande kommunikation och dåligt bemötande, rapporterar SVT. 

Den senaste tiden har en mängd anmälningar kommit in till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, där det framgår att personal vid grupp- och äldreboenden brister i kommunikation och försätter vårdtagare i omänskliga situationer.

Det var i april som en vårdtagare vid ett gruppboende i Katrineholms kommun blev utan hjälp trots att personal uppfattat vad som hade hänt. Vid ett tillfälle fanns personal på plats när en vårdtagare kräktes men trots detta kontrollerade man inte vad som hade hänt. Senare gjord en annan anställd upptäckten och då fanns det spya över kroppen och på golvet.

Vid ett annat tillfälle hade samma vårdtagare kräkts igen. Samma person ur personalen som nyligen struntat i kräkningarna valde återigen att ignorera händelsen och inte rengöra vårdtagaren.

I anmälan till IVO skriver den drabbade vårdtagaren att denne kände sig orolig för att personalen skulle glömma bort händelsen eftersom de hade struntat i den. Vidare framgår det att det finns brister i bemötande, omvårdnad, i kommunikation mellan personal och beträffande följsamhet i befintliga rutiner.

Enligt kommunen har man nu vidtagit olika åtgärder. Bland annat ska enhetschefen haft ett enskilt samtal med den person som ignorerat vårdtagaren.

Medarbetarna har fått information om att bli mer noggranna med att skriva avvikelser och skärpa rutiner. De ska även genomföra en webbutbildning från Socialstyrelsen som ska öka kunskapen i ett bra bemötande.

-Pettersson tycker det verkar som det saknas sunt förnuft på sina håll….

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Vårdtagare lämnades i sina spyor

 • Kenth Andersson

  Utgår ifrån att denna stackars människa är en ifödd äkta svensk på grund av att dagens Islamistiska satelitstat Sverige inte helt stannat och uteblivna krigkrigsrubriker i PK-media !!!!!!

  Gilla

 • Bajen666

  Kräks man återkommande så borde även sjukvården/läkare/sjuksköterska påkallas.

  Sverige har blivit ett förbannat råttbo…Tack ska ni ha rikspsykopat Reinfeldt och stolpskott Löfven.

  Gilla

 • Kent

  Enskilt samtal!!??
  Det finns väl bara ett resultat efter sådana stora försummelser en stor fot i baken.

  Gilla

 • Rocky

  Att jobba med gamla har blivit för kräsna svenskar en omöjlighet, de få svenskar som är kvar inom det yrket behandlar de gamla som skit. Invandrarna däremot jobbar stenhårt för att gamla farmor ska få en bra upplevelse i slutet av livet.

  Gilla

  • Dino

   Jo tjena mittbena ta reda på fakta innan du spyr galla på dem svenskar som jobbar inom hemtjänsten och vården du vet kommunerna måste spara och det första man sparar på är just dem äldre och så tar man in 85% istället för dem som kan och brinner för jobbet

   Gilla

 • centurion

  Vem f-n har tid att jobba när man ska vända arslet i vädret 5 ggr. om dan. Vi har en sån där tält-försedd figur på mitt jobb och hon verkar inte vilja ha någon som helst koll på vad som skall hinnas med och när. Hon lallar mest omkring som en vilsekommen turist. Trots upplärning i flera veckor.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: