Trängseln i fängelser ökar – intagna måste dela cell


BROTTSLIGHET. Trängseln på landets fängelser fortsätter att öka och under våren har beläggningen ökat till över hundra procent, rapporterar SVT Nyheter.

Flera celler är med andra ord dubbelbelagda, så två intagna måste dela på celler som är avsedda för en person.

En orsak till platsbristen är att utredningstakten ökat, så fler slussas ut till anstalter om länge varit överfulla. Fängelseträngseln ökar risken för oro och bråk, och sliter på personalen.

-Pettersson menar att då kanske brottsligheten minskar något, 400 grova brottslingar gör mindre skada inlåsta än ute i samhället. Dessutom måste vi få ned kostnaden rejält per fängelseplats.

Twitter

Till föreningen KRIS, Kriminellas Revansch I Samhället kan jag säga att i stället för att klaga, ge fan i att bli kriminella och väljer ni det så ta ert straff.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


23 responses to “Trängseln i fängelser ökar – intagna måste dela cell

 • Onkel.

  Var det nödvändigt att ta hit pensionsräddarna för att sedan sätta dom i fängelse?
  De sades ju vara högutbildade ingenjörer, läkare och forskare, hur blev det i verkligheten—fullsatta fängelser.
  Är ansvariga politiker nöjda med resultatet och dess enorma kostnader.
  Nu måste pensionärerna jobba på övertid, för att betala kalaset.
  Landet är misskött.

  Gilla

 • Maja

  Vilken service de får i fängelser. T.o.m språklärare ger lektioner! Utvisa dem i stället.

  Gilla

 • Heraldikern

  Vore väl en välgärning och av stort intresse att undersöka varför civiliserade länder som Tyskland, England, Österrike och Frankrikes fångvård ståtar med kostnader som i stort motsvarar en tredjedel av vad Sverige har.

  Plats för studieresor? Eller är det intressantare att resa till USA eller kanske Thailand och Australien?

  Här finns en hel del att göra. Uppräknade länder får anses utgöra kärnan i den civiliserade västvärlden varför en jämförelse verkligen är av bästa värde.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Stackars de kriminella parasiterna, är trångt på Kriminalvårdens fina fullservade mångkulturella hotell som patetiskt kallas för fängelser !
  Skönt att efter 35 år som fångvaktare på Kumlafängelset nu ha gått i pension och slippet se och höra dagens totalt respektlösa kriminella parasiter som vilar upp sig inför murarna.

  Gilla

 • Billy Boy

  Regeringens ”favorithobby” under lång tid, d v s att överimportera kriminella element i massor har nu fått de beskrivna mycket negativa effekterna inom kriminalvården.

  Överbeläggningarna på fängelserna har inträffat trots att polisen fortfarande inte lyckats fånga in alla brottslingar och levererat in dem till rättsväsendet för att dömas i domstol så att de därefter kunnat börja avtjäna sina utdömda straff.

  Att hela ”cirkusen” kostar mångmiljarder kronor extra för Sveriges alla skattebetalare är ju självklart men den känsliga informationen undanhåller MSM-media så länge som möjligt för allmänheten.

  Om någon journalist hade orkat be statsministern (eller någon annan ohederlig minister i JÖK-regeringen) om en kommentar i ämnet hade svaret med största sannolikhet blivit detta …

  Gilla

 • Kungen

  Minst hälften ska inte vara kvar i landet. Dom skickar vi direkt hem. Den andra hälften kan dela en cell på 4 man. Då har vi reducerat behovet till 12,5 % av dagens behov. Då måste platserna räcka. Enkelt eller hur ??? Det är inte synd om fångarna alls. De har det MYCKET bättre än våra äldre på äldreboenden. SLUTA TRAMSA MED KRIMINELLA

  Gilla

 • Brasklappen

  Det blir dyrt med massinvandring, dock lönsamt på sikt påstår Stefan Löven! De borde skicka ut de som har dubbelt medborgarskap utan pardon, vi har inte resurser till detta, det skulle bli en bra SIGNALPOLITIK till muslimerna/araberna. Många av dessa är bögar och gillar säkert att dela cell men det är bättre att de gör det i sina hemländer MEN FN och EU säger NEJ – och vad tror ni Stefan Löven tycker?

  Gilla

 • Tony

  Har talat med en släkting som jobbar som vårdare och
  enligt honom är det 80 % importerade ligister.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Vår samlade bedömning på tio års sikt är att Kriminalvården behöver kunna ta emot minst 8000 frihetsberövade. Det motsvarar ett platsbehov år 2029 på 9 500 anstalts- och häktesplatser. En försiktig uppskattning är att detta innebär en ökning av antalet anställda med minst 3 000 till över 15 000 år 2029.

  En sådan omfattande utbyggnad skulle bli både kostsam och praktiskt mycket svår. Som alternativ bör regeringen överväga åtgärder för att hålla nere antalet frihetsberövade individer. En utveckling av frivårdspåföljderna och en utökning av antalet dömda som intensivövervakas är alternativ som bör beaktas.

  Vi har inlett ett arbete för en långsiktig kapacitetsökning vilken, om den tillåts fullbordas, på några års sikt kommer att binda staten för mycket stora utgiftsökningar.

  För att på kort sikt klara ett ökat klientinflöde har myndigheten redan fattat beslut om dubbelbeläggning och öppning av tidigare stängda platser. Dessa beslut är direkt och omedelbart kostnadsdrivande och har ytterligare förvärrat myndighetens ekonomiska situation.

  En inventering pågår sedan slutet av 2018 av möjligheterna att på mycket kort sikt skapa ytterligare tillfälliga platser för att lösa den akuta platsbrist som råder. Flertalet av dessa åtgärder kommer att vara kostnadsdrivande och kan därför inte genomföras i nu rådande ekonomiska situation utan att anslag tillförs.

  Som påpekats i många tidigare budgetunderlag har ett stort antal av de fastigheter som Kriminalvården hyr ett kritiskt underhållsbehov. Dessa anläggningar kräver omfattande renoveringar för att kunna fortsätta användas, alternativt att byggnaderna rivs och ersätts med nya.

  Några finansiella förutsättningar att åtgärda denna underhållsskuld har inte funnits på många år och saknas alltjämt. Ett betydande antal anstalts- och häktesplatser kommer därmed ofrånkomligen att gå förlorade också de år som ligger framför oss. ”

  Klicka för att komma åt kriminalvardens-budgetunderlag-2020.pdf

  Gilla

 • Bajen666

  Bra nu ska bara det införas vatten och bröd också, det ska fan inte vara nån semester att sitta inne för kriminella skithögar.

  Kolla nere i Sydamerika där sitter det 30-40 pers i samma cell och luktar på varandras fisar och skulle dom få för att gnälla/klaga så får dom stryk…..precis som sig bör.

  Gilla

 • Ponnsan62

  Oj vad synd det är om dessa individer.dela rum med någon så hämskt..löfven att du inte skäms.
  Tycker dom ska få bo på slottet eller Grand Hotell med sina vänner

  Gilla

 • ossie

  Vill man ha en egen kuppe så bör man få betala för det eller låta bli kriminell verksamhet.

  Gilla

 • Kent

  De nya fängelsekunderna har väl varken känslor av skuld eller skam.
  Förmodligen är det mer brottslighet de sitter och funderar över.

  Gilla

  • grunehetgrot

   Det inom det kriminella som man inte kan när man åker in, det är man duktig på när man kommer ut.

   Gilla

 • Olof.p

  Köp platser i Ukrainska fängelser så kan de få den miljard Löfven lånade ut som avbetalning och som vi annars aldrig skulle få tillbaka.

  Gilla

 • Alice

  Diskussionen bör även omfatta vilka det är som sitter i fängelse. Är 90% invandrare t.ex. borde invandring bytas ut mot utvandring av alla dessa som kom för att leva ett kravlöst liv i Norden.

  Vi måste börja säga som det är, inget annat duger. Sverige håller på att bli otäckt.

  Gilla

 • Kent

  De nya fängelsekunderna har väl varken känslor av skuld eller skam.
  Förmodligen är det mer brottslighet de sitter och funderar över.

  Gilla

 • Utvandrad

  De kan ju börja med att släppa rapparen ASAP.

  Gilla

 • Avmaskad

  Outsourcing till annat land.
  Som ett kinderägg, tre saker i en.
  Fler platser, lägre kostnad och stimulans av ekonomin ett annat land.

  Gillad av 1 person

  • Fiona1177

   Det har jag också undrat över. Varför hyr vi inte platser i de länder varifrån de kriminella invandrarna kommer? Då vet dom ju på förhand vilket slags fängelse de kan komma att hamna i. Kanske kan bli lite avskräckande?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: